Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Specialist in zonwering en rolluiken zet in op Nederlandse markt
Vakkundige verwerking van lamellen in de Soprofen-productie.

Specialist in zonwering en rolluiken zet in op Nederlandse markt

Innovatie en dienstverlening als troeven

Van oorsprong Frans maar ondertussen ook een bekende speler in de Benelux: Soprofen is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Met rolluiken, zonwering en garagepoorten hebben ze een complementair en innovatief assortiment voor de professionele markt. “Onze kwaliteit en zin voor vernieuwing willen we de komende jaren ook sterker in de Nederlandse markt zetten”, zegt Bertje Lecluyse, commercieel verantwoordelijke voor de Benelux. “De eerste signalen klinken alvast positief. Er is zeker interesse en potentieel.” 

Deze woning is voorzien van rolluiken van Soprofen.

Soprofen is in 1984 opgericht in Frankrijk door Tryba. Zij hadden behoefte aan een fabriek die profielen voor ramen en deuren maakte en exporteerde. Zo ontstond de Société Profilage Fenêtre, kortweg Soprofen. “Al snel kwam ook de ontwikkeling en productie van rolluiken, garagepoorten en later zonwering erbij”, legt Bertje Lecluyse uit. “De raam- en deurprofielen zijn ondertussen maar een nevenproduct meer. Binnen onze drie grote productgroepen zetten we elke dag verder in op productontwikkeling en innovatie. De afgelopen jaren kwam dat trouwens in een stroomversnelling, in de schoot van de Franse groep Bouyer Leroux.”

De grootste steenbakker van Frankrijk heeft Soprofen een vijftal jaar geleden overgenomen. Ze hadden al twee grote fabrieken voor rolluiken en zetten zich met deze overname sterk in de renovatiemarkt. Daarnaast is Bouyer Leroux specialist in industriële oplossingen en hernieuwbare energie. Die expertise helpt ook Soprofen verder in hun R&D.

De Belgische productiesite van Soprofen in Châtelet, nabij Charleroi.

Producten doorontwikkelen

Bouyer Leroux is een SCOOP, een coöperatieve onderneming. Het heeft dus geen aandeelhouders en keert geen winsten uit. Dat betekent dat het geld maximaal in het bedrijf blijft en veel ruimte geeft om te investeren, onder meer in moderne productiefaciliteiten en in R&D. Bertje Lecluyse: “Zo hebben we de afgelopen jaren ons gamma volledig vernieuwd, in elke productgroep. Typerend zijn onze ontwikkelingen, waarmee we steeds een stapje verder gaan dan onze concullega’s. Denk maar aan ons Goodnight-rolluik, het meest verduisterende op de markt, en onze Screenamax, die grotere raampartijen beschermt tegen de zon met fijnere geleiders en een kleinere omkasting dan enig ander merk.” 

De moderne productie van Soprofen in beeld.

Soprofen staat bekend als pionier – het bedrijf stond onder meer mee aan de wieg van de voorzetrolluiken en -screens op zonne-energie – en dat heeft te maken met de aanpak van hun R&D. Bij de start van een productinnovatie voert de het bedrijf een grondig marktonderzoek uit, met bevraging van zowel de professionele klanten als particuliere eindklanten. “Hun behoeftes zijn vaak totaal anders”, weet Bertje Lecluyse. “De eindklant wil bijvoorbeeld vooral esthetiek, terwijl de plaatser zich meer focust op kwaliteit en een eenvoudige montage. De kunst zit erin die beide belangen met elkaar te matchen. Dat resulteert soms in volledig nieuwe producten, waarmee we het verschil maken. Alle rolluiken en screens voor de Beneluxmarkt produceren we trouwens in België.” 

“Precies die zin voor innovatie, samen met een sterke service, maakt Soprofen ook voor de Nederlandse markt een gewilde partner”, besluit de commercieel verantwoordelijke. “Helpen bij de opstart van een bouwproject, met professionele klanten producten op maat ontwikkelen of poorten opmeten en plaatsen voor hun partners: geen moeite is ons te veel. Van oudsher bouwen we aan langetermijnrelaties, onze dienstverlening is daar nu eenmaal een bepalende factor bij. Dat willen we de komende jaren, meer dan ooit, ook in Nederland bewijzen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details