Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Spazio het nieuwe knikarmscherm van Gibus: voor een duurzame en spannende outdoor.

Spazio het nieuwe knikarmscherm van Gibus: voor een duurzame en spannende outdoor.

Met een belangrijke nieuwe entree binnen het brede assortiment schermen, maakt Gibus ruimte voor design, welzijn, schoonheid en duurzaamheid

Het scherm heet Spazio en is het nieuwe Gibus-voorstel voor een steeds comfortabelere, hi-tech, duurzame buitenruimte, maar ook verrassend en met een hoge esthetische impact.

Synoniem aan de algemeen bekende Italiaanse lifestyle, met een knowhow van bijna 40 jaar in de high-end Outdoor Design sector voor HO.RE.CA. en Residenties,  bevestigt Gibus nogmaals met Spazio, zijn filosofie: die van een bedrijf dat wordt bezield door moed en visie, door de vurige wens om te blijven innoveren, om concepten en oplossingen te ontwikkelen om stijl en welzijn te bieden aan mensen over de hele wereld; en dat allemaal natuurlijk zonder ooit de bescherming van de planeet te vergeten.

Het nieuwe knikarmscherm Spazio herbewerkt het technische concept van DIM één van de meest historische modellen van het bedrijf, door middel van een zeer hoogwaardige herontwerpoperatie, die ook geavanceerde technologische opties integreert. Het resultaat van een solide samenwerking tussen de R&D-divisie van het bedrijf en de industriële ontwerpstudio Meneghello Paolelli Associati, verenigd in een synergetische samenwerking gericht op het bereiken van de meest effectieve technisch-esthetische combinatie, is dit scherm een model met armen aan een vierkante balk en niet in een cassette. Het past harmonieus in de meest uiteenlopende architecturale en landschappelijke contexten, van de meest klassieke tot de modernste en functionele. Spazio combineert een aangename esthetische aantrekkingskracht met hoge prestaties in termen van niet alleen thermisch en lichtgevend comfort, maar ook van energie-efficiëntie: door de oppervlakken waarop het leunt schaduw te geven, vermindert het de verspreiding van de thermische golf in de gebouwen, met merkbare voordelen in termen van het beheersen van het verbruik voor airconditioning

Extreem veelzijdig, omdat hij zowel aan het plafond als aan de muur kan worden geïnstalleerd, heeft dit scherm de gegalvaniseerde stalen oprolbuis en de steunbalk altijd in massief staal, terwijl de andere hoofdelementen zijn gemaakt van gepoedercoat aluminium. Verkrijgbaar in twee versies, die verschillen in de uitval die de respectievelijke uitvouwbare armen van het type EDGE kunnen bedekken – Spazio 60 bereikt de 300 cm, terwijl Spazio 75 reikt tot 400 cm – de nieuwe Gibus-oplossing is de eerste die het Invisible Lock-patent integreert: Een geavanceerd systeem dat de bevestiging mogelijk maakt tussen de koppen die de doeklengte en het vierkante profiel ondersteunen, waardoor een perfecte esthetische continuïteit tussen de belangrijkste structurele elementen van de luifel wordt gegarandeerd

Tot in het kleinste detail verzorgd, identificeert Spazio zijn kern, vanuit een formeel oogpunt, recht in de koppen en in het buitengewone morphing-werk dat wordt uitgevoerd tussen twee extreem verschillende elementen: de ronde oprolbuis en de vierkante draagbalk.  In deze operatie, bijna een technologische fusie van natuurlijke geometrieën, is het vierkante gedeelte van de balk in wezen esthetischen formeel gemoduleerd om het ronde profielvan de rol te omarmen, waardoor een voorstel met bochtige vormen en een onderscheidend design tot leven komt. Het nieuwe concept wordt nog interessanter gemaakt door de aanwezigheid van geknepen lijnen, d.w.z. meer uitgesproken lijnen die, afkomstig uit de hoekpunten van het vierkante gedeelte van de balk, vervolgens in het oppervlak vervagen en karakter en expressiviteit aan het geheel geven.

Gekenmerkt door absolute netheid, kan Spazio motorisch worden bediend, maar ook handmatig met een windwerk, het heeft een polyester doek dat verkrijgbaar is in vele kleuren en ontwerpen die, indien nodig, met opschriften en decoraties aanpasbaar zijn. Technologisch geavanceerd, creëert dit scherm buitenomgevingen met een sterke persoonlijkheid, zelfs bij het vallen van de avond: In feite biedt het twee optionele soorten verlichting, d.w.z. LED Strip op het onderste deel van het frontelement, voor sfeerverlichting onder de luifel wanneer deze open is, en Led Ambient op het bovenste deel van de armen om het licht op het luifeldoek te richten voor een suggestief effect.

De ideale oplossing voor residentiële contexten, maar ook voor HO.RE.CA, concreet antwoord voor diegenen die op zoek zijn naar een verrassend ontwerp, biedt Spazio ook een belangrijke mogelijkheid op het gebied van belastingaftrek: als nuttig om de energie-efficiëntie van bestaande structuren te verhogen, kan het in feite genieten van de 50% Ecobonus.

Spazio werd in 2022 bekroond met de Red Dot Design Award – Best of the Best en ook de iF Design Award.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details