Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Soprofen: ‘Voortdurende investeringen in screenproductie hebben resultaat’

Soprofen: ‘Voortdurende investeringen in screenproductie hebben resultaat’

De afgelopen jaren heeft Soprofen zijn site in Lokeren uitgebouwd tot een moderne en innovatieve uitvalsbasis voor zijn screentechnologie. “Met de lancering van de Screenamax in 2022, de breedste screen op de markt, zijn de inspanningen van de afgelopen tijd tot een eerste hoogtepunt gekomen”, vertelt David Meul, Unit Business Manager in Lokeren. “Een interventieteam van vijf ervaren monteurs zorgt er nu voor dat de service van Soprofen voor de vakman verder wordt verhoogd.”

Bij de overname van het voormalige Van Laere in Lokeren heeft Soprofen – ondertussen deel van de groep Bouyer-Leroux – besloten om op deze locatie de focus op de productie van screens te leggen. Die specialisatie maakt het de plaats waar producten voor de Benelux en Frankrijk worden geproduceerd, verpakt en gedistribueerd. “Met die strategische beslissing zijn heel wat investeringen gepaard gegaan”, weet David Meul. “Er zijn nieuwe machines, montagetafels voor bredere screens en met een betere ergonomie gekomen en nog veel meer. Die nieuwe productiewijze was noodzakelijk om screens tot zeven meter breed te kunnen maken, namelijk onze Screenamax, die sinds zijn lancering vorig jaar een groot succes is.”

De transitie van de productie heeft ook geresulteerd in een grote groei van het team en van de omzet. Ondertussen werkt tijdens het hoogseizoen een 35-tal medewerkers op de site. De omzet is gegroeid met ruim de helft, constateert Meul. “Tegen het einde van het jaar zal de omzet verdubbeld zijn. Die verdubbeling plannen we de komende jaren nog eens over te doen. De vraag naar screens is dan ook sterk toegenomen. Onder meer een gevolg van de coronacrisis, die mensen deed investeren in hun comfort thuis, en de hoge energieprijzen.”

Van de kleinste tot de breedste screen

De productie bij Soprofen in Lokeren maakt heel uiteenlopende screenformaten mogelijk. Van de kleinste screenkast – 85 millimeter – tot de breedste screen van maximaal zeven meter in één stuk. Met dat laatste product pioniert Soprofen in Europa. “We zijn trots op deze innovatie en op de filosofie van Bouyer-Leroux, die dit mede mogelijk maakt”, zegt de Unit Business Manager. “Ons bedrijf steunt op drie belangrijke pijlers. Door de optimalisatie van onze productie waarborgen we de kwaliteit en korte levertermijnen. Op het vlak van ecologie leveren we dagelijks inspanningen, op onze eigen site en met onze producten. De derde pijler is het welzijn van onze mensen. Zorg dragen voor elkaar zit echt in ons DNA verweven.” 

Die drang om mensen optimaal te ondersteunen, blijft niet beperkt tot het personeel. Ook naar de klanten toe staat service voorop. Voor de Pro-klanten is sinds kort een eigen interventieteam op de weg. Met twee gloednieuwe bestelwagens en vijf toegewijde monteurs staat dit team bij plaatsing of problemen klaar voor ondersteuning op de bouwplaats. “We geven op al onze producten zeven jaar garantie. Dat is uitzonderlijk lang, maar we geloven ten volle in de kwaliteit van onze oplossingen. Doen zich toch moeilijkheden voor, dan snelt ons interventieteam te hulp”, licht Meul toe. “We hebben trouwens ook drie nieuwe vrachtwagens aan onze vloot toegevoegd, die ecologischer zijn en grotere formaten screens kunnen uitleveren. En we blijven inzetten op vernieuwing en optimalisatie. Op korte termijn komen er nieuwe kantoren en een vergaderzaal. Binnen Screenamax zullen we de komende twee jaar dan weer geregeld nieuwigheden en uitbreidingen van het assortiment op de markt loslaten. Wordt vervolgd dus.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details