Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SOPROFEN viert zijn 40e verjaardag!

SOPROFEN viert zijn 40e verjaardag!

Innovaties in de schijnwerper

Ter gelegenheid van zijn 40-jarig bestaan, zet SOPROFEN, met hoofdzetel in de Elzas, dit jaar zijn innovaties in de schijnwerper. Het zijn deze innovaties die het bedrijf tot een succes hebben gemaakt en de basis zijn voor de strategie in de komende jaren! Een terugblik op de 40-jarige geschiedenis van SOPROFEN die het bedrijf tot één van de belangrijkste spelers op de markt van rolluiken, zonwering en garagepoorten heeft gemaakt. 

SOPROFEN is opgericht in 1984 op de site van Mertzwiller en sinds 2018 geïntegreerd in de groep Bouyer Leroux. Het bedrijf heeft meer dan 655 medewerkers, verspreid over acht industriële sites in Frankrijk en België. Het ontwerpt en produceert innovatieve producten van hoge kwaliteit voor zijn klanten, waaronder rolluiken, garagepoorten en zonwering. 

Rolluiken DECO gecombineerd met een sectionaalpoort van SOPROFEN.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen pvc-ramen sterk in opkomst waren, begon SOPROFEN met de verkoop van raam- en deurprofielen uit Duitsland. Het gebrek aan rolluikkasten die waren aangepast aan het Franse bouwsysteem bleek al snel een uitgelezen kans. SOPROFEN ontwikkelde een eigen rolluik en kreeg in 1991 zijn eerste nationale certificaat voor de productie van de Chrono VX. De ingrediënten voor het succes van het bedrijf waren toen al aanwezig: innovatie, kwaliteit, installatiegemak en esthetiek. Dankzij deze kwaliteiten wist SOPROFEN al snel een klantenbestand van industriële schrijnwerkers voor zich te winnen. 

Gedurende de ontwikkeling van het bedrijf is innovatie altijd centraal blijven staan en alle producten zijn 100% ontworpen door de eigen R&D-afdeling. In 1999 is SOPROFEN begonnen met de productie van producten op maat. Dat was een beslissend keerpunt voor het bedrijf, dat vanaf dat moment een periode van voortdurende groei heeft ingezet. De productie van voorzetrolluiken is begonnen in 2002 met het model DECO VE, het kleinste kastje op de markt dat dankzij de compacte afmetingen maximaal daglicht binnenlaat. In 2007 zijn garagepoorten in het leveringsprogramma opgenomen en in 2008 is de overname van Allo Volets afgerond, een Belgisch bedrijf gevestigd in Charleroi. Die overname betekende de start van de activiteiten van SOPROFEN in België, die enkele jaren later werd uitgebreid door de overname van Van Laere, een in Lokeren gevestigde fabrikant van screens. 

Sectionaalpoort CARSEC PRO met ruitjes uit mineraal glas.

Innovaties

SOPROFEN wordt sinds 2018 geleid door Emmanuel Lesage en blijft groeien door zich te richten op innovatie, kwaliteit en service. De laatste nieuwe innovaties zijn: 

  • voorzetrolluiken met Goodnight-technologie, die een ongeëvenaarde verduisteringsoplossing zijn;
  • opbouwrolluik Chrono One, met uitzonderlijke thermische en akoestische prestaties;
  • SCREENAMAX, een supercompacte screen die tot 7 m breed gaat, en waarmee SOPROFEN de Z&R Product of the Year Award 2023 heeft gewonnen;
  • een nieuwe kwalitatieve sectionaalpoort (met mogelijkheid tot plaatsing door eigen SOPROFEN-montageteams).
De innovatieve technologie van de SCREENAMAX zorgt voor kleinere kasten

Om zich nog verder te ontwikkelen op de Nederlandse de Belgische markt van zonwering en rolluiken blijft SOPROFEN investeren en plannen maken om verder te groeien. In een tijd waar de opwarming van de aarde centraal staat, zijn zonwerende oplossingen de sleutel om gebouwen koel en aangenaam te houden tijdens hittegolven, zonder toevlucht te hoeven nemen tot airconditioning. In 2023 heeft SOPROFEN, net zoals alle ondernemingen binnen de groep Bouyer Leroux, een MVO-charter aangenomen dat zijn sociale en milieuverbintenis verder concretiseert en versnelt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details