Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Soltis Veozip voor zipscreens
Soltis Veozip, toegepast bij een bibliotheek.

Soltis Veozip voor zipscreens

Een andere kijk op de wereld

Soltis Veozip is speciaal ontworpen voor zipsystemen. Het doek biedt de beste thermische prestaties – ongeacht de gekozen kleur, een onvergelijkbaar doorzicht naar buiten en een optimale bescherming tegen verblinding. 

Dankzij de specifieke weving en de high-tenacity polyestergarens die ervoor worden gebruikt, heeft Soltis Veozip alle eigenschappen om het succesvol in ritssystemen te gebruiken. Het doek past zich moeiteloos aan, aan de karakteristieken van een screensysteem en absorbeert elke vervorming. Het is daardoor altijd perfect gespannen, zonder golven langs de zijgeleiders en zonder rimpels. Dat verlengt de levensduur en ziet mooier uit. 

Certificeringen

Met een Euroklasse B, s2, d0 certificering is Soltis Veozip een van de best geclassificeerde doeken op de markt. Dat is vooral belangrijk voor commerciële projecten, waar de eisen op het gebied van brandwerendheid elk jaar strenger worden. 

Het screendoek is vrij van ftalaat weekmakers en daarmee Greenguard Gold (UL 2818 – 2013) gecertificeerd. Er zal ook een FDES beschikbaar zijn, een gestandaardiseerd document met onder andere gezondheidsinformatie, dat bijvoorbeeld architecten of beheerders of gebruikers van gebouwen kan helpen bij het verkrijgen van punten voor de certificering van hun gebouwen. 

Detailbeeld van Soltis Veozip.

Hennepgaren en doordacht kleurenaanbod

Met een in eigen beheer ontwikkeld en gepatenteerd proces voegt Serge Ferrari hennepgaren (Canatex-garen) aan Soltis Veozip toe. Het doek krijgt daardoor een unieke transparantie en een grote gelijkenis met natuurlijk textiel. Bovendien geeft het Canatex-garen optimale zonne-energie en lichteigenschappen en vermindert het lichtschitteringen als het screendoek in de volle zon wordt gebruikt. 

Het kleurenpalet voor de Soltis Veozip screendoekcollectie is in samenwerking met Anne Emery van Aujourd’hui ou mardi samengesteld. Het resultaat is een palet van vijftien kleuren die perfect aansluiten bij de meest gangbare RAL-kleuren voor kozijnen. De kleuren zijn in de sferen Tropisch, Rauw, Elegant, Puur en Pittig gegroepeerd. 

Gebruiksgemak

Soltis Veozip is gemakkelijk hanteerbaar, zonder risico op verandering van het doek tijdens productie en installatie. Het doek wordt ook door herhaaldelijk vouwen niet getekend. Bovendien zorgen de twee identieke zijden ervoor dat elk risico op fouten wordt vermeden. 

De doekconfigurator van Serge Ferrari helpt de eindgebruiker bij de doekkeuze. De kleur van de hardware en de gevel kunnen worden ingevoerd, waarna de verschillende doekkleuren in het gamma kunnen worden uitgeprobeerd en gevisualiseerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details