Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Soltis Proof W88 is waterdicht, lichtgewicht en lichtdoorlatend’

‘Soltis Proof W88 is waterdicht, lichtgewicht en lichtdoorlatend’

Voor de lezers van Z&R is het niets nieuws: een van de karakteristieke kenmerken van een pergolaoverkapping of pergola is het dak uit doek. Een pergola onderscheidt zich van een zonnescherm doordat het dak aan de uitvalzijde wordt ondersteund door staanders. Daardoor is de pergola stabieler en windvaster dan een zonnescherm, maar minder massief en ingrijpend dan een terrasoverkapping met bijvoorbeeld een glazen of een lamellendak. 

“De pergola is een verlengstuk van het huis geworden”, constateert Key Account Manager Benelux Dirk Driessen van Serge Ferrari. “Een volwaardige leefruimte die het mogelijk maakt om ongeacht de weersomstandigheden van het buitenleven te genieten. Ook niet onbelangrijk: een pergolaoverkapping zorgt ook nog eens voor waardevermeerdering van een huis.” Overigens heeft ook de horeca het fenomeen pergola inmiddels ontdekt. Sommige horecazaken hebben het aantal overdekte zitplaatsen weten te verdubbelen of zelfs verdrievoudigen door er een aantal op hun terras te gebruiken. 

Soltis Proof W88

Om de door een pergola nieuwe verkregen leefruimte te beschermen, is Soltis Proof W88 een innoverende oplossing, meent Driessen. “Dit doek combineert een hoge lichtdoorlatendheid met een totale ondoordringbaarheid voor de gevolgen van slecht weer, want het doek is 100% wind- en waterdicht. Bovendien is Soltis Proof W88 zowel dun als licht. Het neemt daardoor weinig ruimte in beslag, wat een pre is voor intrekbare en oprolbare systemen. Daarom is dit doek perfect geschikt voor buitenconstructies, zoals pergola’s, oprolbare overkappingen met rits of zonnezeilen. Deze veelzijdigheid maakt Soltis Proof W88 geschikt voor zowel particuliere als professionele toepassingen, niet in de laatste plaats ook voor horecaoverkappingen.” 

Soltis Proof W88 is gebaseerd op de door Serge Ferrari uitgevonden en gepatenteerde Précontraint®-technologie, die volgens Dirk Driessen een aantal unieke eigenschappen aan het doek verleent: 

• superieure weerstand tegen rekken en scheuren
• geen vervorming tijdens installatie en gebruik
• superieure esthetische en mechanische duurzaamheid
• een glad oppervlak dat gemakkelijk kan worden schoongemaakt

Coating

Om hun prestaties te beteren, worden zonweringdoeken in de regel gecoat. “In tegenstelling tot doeken waarbij als het ware een film over het weefsel wordt aangebracht, wordt Soltis Proof W88 voorzien van een volledig doorschijnende coating die tijdens het productieproces wordt aangebracht”, legt Dirk Driessen uit. “Hierdoor wordt het risico van delaminatie – het loslaten van de coating van het doek – geëlimineerd en de levensduur ervan verlengd.” 

De coating is helemaal verweven met het Soltis Proof W88 doek.

Naast zijn hoogwaardige mechanische en technische eigenschappen heeft Soltis Proof W88 volgens Driessen nog een sterke eigenschap. “Dankzij de regelmatige weving laat dit doek een maximale hoeveelheid natuurlijk licht onder de overkapping toe. Ongeacht de gewenste kleur laat het uv-bestendige doek tot 21% van het licht door, wat zorgt voor sfeer en uitstraling onder de overkapping. De conclusie is dan ook dat Soltis Proof W88 technische prestaties koppelt aan creatief design en het in zich heeft om eindgebruikers van hun terrasoverkapping of zonwering te laten genieten.” 

Soltis Veozip

“Tot slot wil ik ook nog even aandacht vragen voor Soltis Veozip”, besluit Dirk Driessen. “Het is een product voor screens – ook met rits – en voor pergola’s, met een ongeëvenaarde transparantie en optimale thermische eigenschappen. Bijzonder is dat er hennepdraad in is verwerkt, waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft. Meer over dit doek in de bijdrage van Serge Ferrari in het kortgeleden verschenen Z&R Jaarboek 2022-2023.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details