Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Soltis Loop® Sunmate zet een nieuwe standaard’
Soltis Loop® Sunmate is heel geschikt voor de kantoor- of onderwijsomgeving.

‘Soltis Loop® Sunmate zet een nieuwe standaard’

Soltis Loop® Sunmate van Serge Ferrari is een nieuwe generatie innovatieve doeken die speciaal is ontworpen voor binnenzonwering. De doeken zijn gemaakt van 100% gerecyclede polyestergarens (recycle­standaard 4.0) voor het doek en 100% gerecyclede polymeren voor de coating. Vandaar het Engelse woord ‘loop’ – lus, bocht, kringloop – in de naam. Key Account Manager Benelux Dirk Driessen van Serge Ferrari vertelt het verhaal van Soltis Loop® Sunmate. 

Serge Ferrari positioneert Soltis Loop® Sunmate als weer een hogere stap op de duurzaamheidsladder.

“Dit nieuwe doek voor binnen belichaamt de duurzame aanpak die Serge Ferrari voorstaat: ‘+ = 0’. Deze formule weerspiegelt onze wil om lichtere, duurzamere en hoog-prestatieve weefsels te maken, zonder extra milieu-invloeden – lees -belasting – te veroorzaken. Met het oog op besparing op natuurlijke hulpbronnen nemen we met het gamma Loop® een voorschot op de toekomst, wanneer we door recycling en hergebruik nog meer zullen proberen te doen met nog minder. Zoals met dit doek nieuwe doek dat uit gerecyclede polyester­garens en polymeren is gemaakt.” 

“Soltis Loop® Sunmate is een duurzaam doek dat pvc- en ftalaatvrij is. Het heeft een kleinere ecologische voetafdruk, waardoor het minder invloed uitoefent op het milieu. Daardoor voldoet het aan de LEED-, BREEAM-, WELL- en HQE-certificeringsvereisten. Belangrijk omdat eisen – met name voor utiliteitsgebouwen – steeds strenger worden.” 

“Maar Soltis Loop® Sunmate is natuurlijk niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, het is ook een functioneel product. Het is een verduisterende stof die beschermt tegen inkijk van buitenaf en daardoor de privacy verhoogt. Tegelijkertijd zorgt het doek voor het juiste niveau van lichttoetreding, zonder dat er verblinding op kan treden. Daarnaast biedt het doek ook bescherming tegen oververhitting door 91% van de warmte te blokkeren. Daardoor wordt er een aangenamer binnenklimaat gerealiseerd en kan er worden bespaard op koelkosten voor bijvoorbeeld airconditioning.” 

Soltis Loop® Sunmate heeft een natuurlijke uitstraling. Het doek is toepasbaar voor verschillende vormen van binnenzonwering, zoals rolgordijnen, paneelgordijnen en lamellen.

“Duurzaam en milieuvriendelijk en ook nog eens functioneel is voor Serge Ferrari nog niet genoeg. En voor eindgebruikers ook niet, want die willen ook een mooi doek! Daarom hebben we met Soltis Loop® Sunmate een manier gezocht om zorg voor het milieu en prestaties te combineren met esthetiek. Het resultaat van die inspanningen is dat het doek eruitziet en aanvoelt als textiel en leverbaar is in kleuren die passen bij elke interieurstijl en aansluiten bij elke sfeer. Soltis Loop® Sunmate is daarnaast multifunctioneel en toepasbaar voor rolgordijnen, paneelgordijnen en verticale lamellen.” 

Technische gegevens Soltis Loop® Sunmate:

• Breedte: 230 cm• Rollengte: 50 m
• Treksterkte (schering/inslag): 90/75 daN/5 cm
• Scheursterkte (schering/inslag): 8/7 daN
• Brandklasse: B-s2, d0

Serge Ferrari geeft vijf jaar garantie op Soltis Loop® Sunmate.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details