Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Solero verhuist naar nieuwe locatie
Het nieuwe pand van Solero in Best.

Solero verhuist naar nieuwe locatie

GEEN 1 APRILGRAP, MAAR WEL LEUK!

Solero Parasols heeft klaarblijkelijk iets met 1 april. Het bedrijf is op 1 april 2004 opgericht. De plaats waar dat heuglijke feit plaatsvond, was zonweringhoofdstad van Nederland, Best. Daar is het bedrijf nog steeds gevestigd. Binnenkort verhuist Solero naar een nieuw en groter pand. Natuurlijk in Best en… opnieuw op 1 april. Geen grap, maar wel leuk! 

Helga van Keulen.

Helga van Keulen is in 2004 begonnen op een relatief kleine locatie van 600 m2 op de Magazijnweg in Best met de ontwikkeling en verkoop van innovatieve parasols met verlichting. Zij zette deze stap na tientallen jaren actief te zijn geweest als directrice van een zonweringbedrijf. Het was een sprong in het diepe, waarmee zij alles op het spel te zetten, maar heel bewust gezet om met Solero de droom van een eigen bedrijf werkelijkheid te laten worden. 

“De eerste jaren waren vooral heel hard werken als zelfstandige zonder personeel”, kijkt Helga van Keulen op de begintijd terug. “Maar mede dankzij de hulp van onze – voornamelijk regionale – zonweringsdealers van het eerste uur, bleek Solero al snel levensvatbaar.” 

In 2009 was het pand aan de Magazijnweg te klein geworden, en verhuisde Solero naar een nieuwe pand van ongeveer 2500 m2 aan de Industrieweg in Best. In het grotere, ruimere pand werden de plannen voortgezet en zette Solero steeds sterker in op professionalisering, internationalisering en export. “Zoals te zien is aan de landvlaggen op onze website presenteert Solero zich inmiddels in meerdere talen en worden onze kwalitatief hoogwaardige parasols door heel Europa – en zelfs ver daarbuiten – geleverd”, zegt Helga van Keulen. “Ons team spreekt inmiddels ook een aardig woordje over de grens. Klanten kunnen met hun vragen en bestellingen ook in het Duits, Engels, Frans, Spaans en Pools bij ons terecht!” 

Het rijk gevulde magazijn van Solero. Binnen Nederland worden bestelde parasols vaak al de volgende dag geleverd.

‘Geen betere raad, dan voorraad’

“In de afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat de wensen van onze klanten steeds talrijkere en groter worden”, vervolgt Helga van Keulen. “Waar het in 2004 nog gewoon en voor klanten acceptabel was om enkele weken of zelfs maanden te wachten tot een product werd geleverd, rekent de klant in de huidige 24 uurseconomie op supersnelle levering. Om daaraan te kunnen voldoen, heeft Solero flink geïnvesteerd in de diepte van het assortiment.” 

Het nieuwe pand van Solero ligt aan De Maas 34-36 op bedrijventerrein Breeven in Best. De verhuizing naar dit voor de gelegenheid verbouwde en vergrote pand betekent voor Solero een uitbreiding van het bedrijfsoppervlak naar ruim 7500 m2. “In onze vernieuwde en moderne magazijnen worden de parasols zorgvuldig gecontroleerd, verpakt en op transport gezet”, aldus Helga van Keulen. “Binnen Nederland worden de bestellingen vaak al de volgende werkdag uitgeleverd.” 

‘Een plek waar de klant zich welkom voelt’

In april 2022 opent Solero in zijn nieuwe pand niet alleen zijn nieuwe magazijnen, maar ook een sfeervol en interactief inspiratiecentrum waar klanten op afspraak niet alleen alle producten kunnen bekijken en uitproberen, maar ook persoonlijk advies kunnen krijgen. 

“Als familiebedrijf hechten wij veel waarde aan een fijne, huiselijke en vertrouwde werkomgeving voor onze medewerkers”, benadrukt Helga van Keulen. “De klant die bij Solero binnenloopt, zal merken dat bij het Solero-team een echt wij-gevoel heerst. Om dat nog sterker te maken, komen er op onze nieuwe locatie meerdere moderne keukens, een fitnessruimte, doucheruimtes en ruime flexwerkplekken met sta-zit bureaus. Bovendien is er voor iedereen alle ruimte voor persoonlijke groei!” 

‘Groei is een uitkomst, geen doel’

Waar het assortiment van Solero tot 2010 bestond uit slechts 4 producten zijn dat anno nu 23 verschillende parasols. Ze zijn allemaal in minimaal 4 kleuren leverbaar, maar vaak is de keuze (veel) uitgebreider. Het assortiment is bovendien uitgebreid met speciale verwarming en verlichting voor de parasols. 

Bij Solero zien wij groei niet als een doel, vertelt Helga van Keulen. “In onze visie volgt groei uit wat we doen. Ons streven is om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Wat Solero bijzonder maakt, is dat dit gevoel bij iedereen bestaat. De betrokkenheid is groot, iedereen vanuit zijn of haar eigen specialisme. De reviews die wij van onze tevreden klanten ontvangen, zijn de beste reclame die wij ons kunnen wensen. Wie ons belt, krijgt iemand te spreken die weet waar hij of zij over praat. En mochten we onverhoopt toch een keer een fout maken, mag de klant van ons verwachten dat wij dat netjes oplossen.” 

“Vanuit onze nieuwe locatie hopen wij onze klanten in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn”, besluit Helga van Keulen. “Graag bedanken wij al onze wederverkopers, consumenten, horecaondernemers en collega’s voor hun vertrouwen in Solero!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details