Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Solero Parasols is begin 2022 verhuisd
Bij Solero Parasols staat de nieuwe generatie al klaar om het stokje over te nemen: de broers Pim (rechts) en Sam van Keulen.

Solero Parasols is begin 2022 verhuisd

Nieuwe locatie ondersteunt internationale groei

Begin dit jaar verhuisde Solero Parasols naar een ruimere locatie aan De Maas 34-36 in Best. Vanuit dit sfeervolle en interactieve inspiratiecentrum gaat de parasolspecialist zich nog meer richten op internationale groei. Ook staat er een nieuwe generatie klaar om het stokje bij het Brabantse familiebedrijf geleidelijk over te nemen. Aan de succesformule – altijd de beste willen zijn – zal dat echter niets veranderen. 

In 2004 stond Helga van Keulen aan de wieg van Solero Parasols. Na tientallen jaren de leiding te hebben gehad over een zonweringbedrijf, besloot zij de sprong in het diepe te wagen en voor zichzelf te beginnen. “Mede dankzij de hulp van onze – voornamelijk regionale – zonweringdealers van het eerste uur werd het idee van een eigen parasolbedrijf al snel levensvatbaar”, zegt haar 28-jarige zoon Pim. Samen met zijn twee jaar jongere broer Sam is hij voornemens het familiebedrijf van zijn ouders Helga en Jo van Keulen de komende jaren geleidelijk over te nemen. Grote veranderingen zal dat niet met zich meebrengen, verwacht Pim. “Uiteraard zullen wij het bedrijf verder gaan moderniseren, zoals op het gebied van automatisering en online marketing. Maar voor het overige willen wij de familietraditie op dezelfde voet voortzetten. Dat wil zeggen dat wij niet per se de grootste willen zijn, maar wel altijd de beste. Wij zien groei namelijk niet als doel op zich. In onze visie volgt groei vanzelf als je iets goed doet.”

Revolutionaire parasols

Solero is gespecialiseerd in parasols in het midden- en hogere segment. Van meet af aan timmerde het familiebedrijf daarbij stevig aan de weg met revolutionaire innovaties. “Zo brachten wij tijdens de start in 2004 als een van de eersten parasols met ingebouwde verlichting op de markt”, zegt Pim. “Aanvankelijk werkte die verlichting overigens op zonne-energie. Maar omdat dat systeem toch wat schadegevoelig was, hebben we die zonnepanelen nadien vervangen door een gewone accu.” Anno 2022 onderscheiden de professionele tuinparasols van Solero zich vooral door hun bedieningsgemak en hoogwaardig O’Bravia-doek dat zowel waterafstotend, uv-werend als kleurvast is. “Onze paradepaardjes zijn vooral de Solero® Fratello, een kantelbare zweefparasol van 3 x 3 meter en de Solero® Palestro Pro, een zweefparasol die dankzij zijn formaat van 4 x 4 meter een prima alternatief is voor een terrasoverkapping.”

Afgelopen voorjaar verhuisde Solero Parasols naar een ruimer bedrijfspand aan De Maas 34-36 in Best.

Internationalisering

In de afgelopen jaren is Solero Parasols zich steeds meer gaan richten op de internationale markt. “Want in Nederland zaten wij op gegeven moment qua groei aan ons plafond”, legt Pim uit. “Naast wederverkopers in Nederland leveren wij tegenwoordig aan zonweringbedrijven, tuinmeubelbedrijven en woonwinkels in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland.” Met het oog op de toekomst verhuisde het bedrijf afgelopen voorjaar van een 2.500 m² grote locatie naar een gloednieuw bedrijfspand van maar liefst 7.500 m². “In dit sfeervol en interactief inspiratiecentrum kunnen we onze klanten nog beter ontvangen. Een ander groot voordeel is dat wij hier veel meer voorraad kunnen opslaan, zodat we elke bestelling binnen één of twee dagen bij de klant kunnen leveren”, besluit Pim.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details