Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Solaye Fabrics is klaar voor de toekomst
Het SunShadow® screendoek van de Zuid-Koreaanse producent Alkenz onderscheidt zich door degelijkheid en kwaliteit.

Solaye Fabrics is klaar voor de toekomst

Nieuwe generatie screendoek geïntroduceerd

Sinds de start in 2014 is Solaye Fabrics uit het Belgische Ieper uitgegroeid tot de exclusieve distributeur van Alkenz SunShadow® screendoek voor heel Europa. Met de introductie van een nieuwe generatie screendoek ziet het bedrijf ook voor de nabije toekomst volop kansen. Directeur Stephan Martens zet de belangrijkste nieuwigheden op een rij. 

De combinatie van degelijkheid, kwaliteit en snelheid van leveren is volgens directeur Stephan Martens de succesformule van zijn bedrijf. Bovendien breidt Solaye Fabrics zijn omvangrijke gamma screendoek elk jaar verder uit. Om producenten van binnenzonwering een compleet overzicht te bieden, heeft het bedrijf uit Ieper voor zijn klanten in 2022 een luxe collectiebox met veertien staalkaarten ontworpen. Stephan Martens toont trots de gloednieuwe box, waarin de volledige collectie screendoek van de Zuid-Koreaanse producent Alkenz op een eigentijdse manier wordt gepresenteerd. Daarbij introduceert het bedrijf ook een nieuwe generatie screendoek. Binnen het gamma vallen drie nieuwe namen op: Duralex, Purolux en Chameleon. 

Glasvezeldoek voor ritsscreens

Met de introductie van Duralex, een glasvezel/pvc-doek dat uitermate geschikt is voor ritsscreens en een hardloper binnen de branche, wil Solaye Fabrics zijn Europese marktpositie verder verstevigen. “Op het gebied van glasvezeldoek hebben Europese producenten een unieke positie. Met ons nieuwe screendoek Duralex van Alkenz willen we daarvoor een volwaardig alternatief bieden en ons marktaandeel op de Europese markt vergroten”, verduidelijkt Martens. “Overigens komen er in de nabije toekomst wellicht nog Duralex-varianten voor binnenscreens in ons leveringsprogramma bij.”  

Dankzij de nieuwe luxe collectiebox hebben alle klanten van Solaye Fabrics een volledig overzicht van het gamma screendoek.

PVC-vrij screendoek

Met Purolux, de tweede nieuwigheid, speelt Solaye Fabrics alvast in op de trend dat screendoek in de toekomst mogelijk geen pvc meer mag bevatten. Martens: “Daarom is bij dit doek het pvc vervangen door TPO, een milieuvriendelijk product waarmee we tevens Cradle to Cradle-gecertificeerd zijn. Volgens ons is een dergelijk screendoek de toekomst.” 

Een doek dat licht ‘opneemt’

Chameleon tot slot, is een uniek screendoek dat wat betreft glare control buitengewone prestaties levert, zonder dat er een donkere kleur hoeft te worden gekozen. “Hiermee kunnen storende reflecties worden voorkomen, iets wat met ander lichtgekleurd doek niet kan worden gerealiseerd”, besluit Martens.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details