Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Solaye Fabrics: ‘Een nieuw, veelbelovend doek voor buitenzonwering’

Solaye Fabrics: ‘Een nieuw, veelbelovend doek voor buitenzonwering’

De komende jaren wordt enorm veel groei verwacht in het segment buitenzonwering. Het is immers de meest efficiënte manier om warmte buiten te houden – en daardoor koelenergie te sparen – en een goed en gezond binnenklimaat te creëren. Met het nieuwe DURALEX glasvezel-pvc doek van Alkenz betreedt Solaye Fabrics nu voor het eerst die markt. “Maar dan wel met dezelfde kwaliteit en de service waar ons bedrijf bekend om staat”, aldus Managing Director Stephan Martens van Solaye Fabrics. 

Solay Fabrics levert nu ook doeken voor buitenscreens.

“De polyester-pvc doeken van Alkenz staan bijzonder hoog aangeschreven in de markt”, vervolgt Martens. “Ze zijn voor veel bedrijven de eerste keuze voor binnenzonwering.” Die reputatie wil Solaye Fabrics, dat exclusief verdeler voor Europa is van de doeken van de Zuid-Koreaanse specialist Alkenz, nu ook waarmaken voor buiten. “Buitenzonwering vraagt om een kern van glasvezel in plaats van polyester”, doceert Martens. “Een techniek die niet zo makkelijk onder de knie te krijgen is, maar waar Alkenz op onze vraag wel in wilde investeren. We voelden dat het moment rijp was om de markt een kwalitatief evenwaardig alternatief aan te bieden. De komende tien jaar wordt er immers een flinke groei in het segment buitenzonwering verwacht. In grote renovatie- en nieuwbouwprojecten behoort ze nu al tot de standaardvoorschriften.” 

Stephan Martens van Solaye Fabrics.

‘Gelijkwaardige kwaliteit, buitengewone service’

Het resultaat van de inspanningen die Alkenz zich heeft getroost, is DURALEX, een doek met een kern van glasvezel en een ommanteling van pvc. “Het verschil zit hem in de garenproductie die op een andere manier gebeurt”, legt Martens uit. “Het resultaat mag er zijn, want op het vlak van kwaliteit hoeven we voor geen enkel doek op de markt onder te doen! Uiteraard voldoen we aan alle normen die Europa oplegt. Verder is het DURALEX doek uitermate geschikt om met rits te gebruiken en kent het een bijzonder hoge uv-weerstand en vormstabiliteit.” 

Stalen van DURALEX doeken.

“Voor minder dan de kwaliteit die men van ons gewoon is voor binnenzonwering gaan we niet”, zegt Martens stellig. “Solaye Fabrics voegt daar vanzelfsprekend ook zijn gebruikelijke service aan toe. We starten met een tiental kleuren die nu al in twee breedtes beschikbaar zijn en op voorraad liggen in ons magazijn in Ieper. Er is zelfs een extra magazijn om een snelle service te garanderen en de klant op zijn wenken te kunnen bedienen. Dat we in de markt bekend staan om onze service moet ons een voordeel geven bij de introductie van het nieuwe DURALEX doek!” 

Verder ontwikkelen

De DURALEX doeken hebben een openheidsfactor van 5%. “Dat is waar traditioneel de meeste vraag naar is”, duidt Martens die keuze. “De bedoeling is om hiermee te starten en te kijken hoe het loopt. Op basis van de vragen die er uit de markt komen, kunnen we dan de techniciteit van het doek verder aanpassen en uitbreiden”, blikt hij al vooruit. 

De ambitie van Solaye Fabrics moge duidelijk zijn: het bedrijf verwacht veel van het DURALEX doek en hoopt er op termijn een mooi marktaandeel in buitenzonwering in op te bouwen. “Voor ons was de stap naar buitenzonwering een logische”, aldus Martens. “We zijn maar wat blij dat we dit samen met Alkenz kunnen realiseren. We werken al sinds 2007 samen en mikken beide op een langetermijnvisie en -relatie om klanten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. We willen de komende jaren de markt van buitenzonwering mee helpen ontwikkelen en vormgeven.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details