Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Solar specialist BC Sunprotection: ‘Er is absoluut geen weg terug meer’
Solar rolluiken iD Solar van Bubendorff.

Solar specialist BC Sunprotection: ‘Er is absoluut geen weg terug meer’

BC Sunprotection profileert zich als solar specialist. Het bedrijf uit Westmalle ten oosten van Antwerpen heeft meer dan twaalf jaar ervaring met rolluiken en screens op zonne-energie. BC Sunprotection heeft in 2010 het eerste solar rolluik (van Bubendorff) geïntroduceerd. Het bleek meteen een schot in de roos. 

“Er is absoluut geen weg terug meer nu zonne-energie een rage in de zonwering is gebleken”, constateert Jo Blommé van BC Sunprotection. “Wat twaalf jaar geleden begon als een nicheproduct, is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een belangrijke en betrouwbare aanwinst voor de screen- en rolluikindustrie. We merken dat eindgebruikers steeds meer vertrouwen krijgen in de betrouwbaarheid van zonne-energie. Onze Bubendorff- en SOLAISE-producten zetten we met een gerust hart als 100% betrouwbaar in de markt. Vandaar dat we op onze Bubendorff solar motoren zeven jaar garantie geven op motor, accu en zonnecel.” 

SOLAISE SOLARZIP zipscreen.

BC Sunprotection heeft de rolluiken en screens van Bubendorff en SOLAISE in het assortiment en is exclusief distributeur van deze producten in de Benelux. BC Sunprotection heeft daarvoor exclusieve partnerschappen afgesloten met het Duitse Bubendorff en Allround Zonwering uit Elburg. 

Ruim 25 jaar partnerschap met Bubendorff

BC Sunprotection werkt al meer dan 25 jaar samen met Bubendorff. “Het is begin jaren 90 begonnen met de eerste rolluiken op afstandsbediening”, herinnert Blommé zich. “Dat was toen revolutionair! Bubendorff is met recht een pionier op vlak van rolluiken. Anno nu is Bubendorff een van de grootste fabrikanten van kant-en-klare rolluiken in Europa. De twee toppers van Bubendorff zijn het solar rolluik iD Solar en het solar rolluik met kantelbare lamellen iD Solar OR – OR staat voor oriënteerbaar. Behalve deze unieke solar rolluiken heeft BC Sunprotection ook solar screens en horizontale rolluiken voor lichtstraten en serres en veranda’s van Bubendorff in het assortiment.” 

Solar rolluik met kantelbare lamellen iD Solar OR van Bubendorff.

Bubendorff produceert ook motoren

Bubendorff is behalve fabrikant van kant-en-klare rolluiken en screens ook fabrikant van motoren en solar motoren voor screens en rolluiken. “Geen Chinese makelij, maar een op en top Europees product”, benadrukt Blommé. “De Bubendorff solar motoren worden – net als de rolluiken – gefabriceerd in Duitsland. Ze leveren 5 en 10 Nm, waarmee tot 20 kg kan worden omhooggetrokken. Alle Bubendorff solar motoren hebben gemeen dat ze zeer betrouwbaar zijn. Bovendien hebben ze een heel laag geluidsniveau. De solar motoren hebben een accu die in de motor is geïntegreerd. Daardoor zijn er geen extra kabels nodig en is de batterij altijd beschermd tegen warmte en koude. Hij heeft met 6,6 Ah – ampère-uur – de hoogste capaciteit op de markt. Dankzij zijn unieke techniek heeft de gekoppelde zonnecel een hoog rendement. De glazen behuizing van de cel – geen plastic dat na verloop van tijd kan gaan verkleuren – zorgt ervoor dat het rendement hoog blijft. Bubendorff geeft zeven jaar garantie op motor, accu en zonnecel.” 

Detailbeeld van de zonnecel van een SOLAISE SOLARZIP zipscreen. De glazen behuizing van de cel zorgt ervoor dat het rendement hoog blijft.

Partnerschap met Allround: SOLAISE!

Vier jaar geleden is BC Sunprotection de samenwerking aangegaan met Allround Zonwering om zijn klanten aanvullende producten en een nog betere service te kunnen bieden. Van Allround zijn onder de merknaam SOLAISE – een gepatenteerde merknaam – solar rolluiken, solar screens, knikarmschermen, serre- en verandazonweringen en pergolazonweringen in het leveringsprogramma van BC Sunprotection opgenomen. “Allround verwerkt onze Bubendorff solar motoren in afgewerkte producten, genaamd SOLARZIP en SOLARROLLUIK”, aldus Blommé. “Onder de naam SOLAISE worden ze vervolgens afgezet in de Benelux en zelfs daarbuiten.” 

“Door een gezamenlijke ontwikkeling, in nauwe samenwerking tussen de R&D-afdelingen van Allround en BC Sunprotection, zijn onze solar zipscreens van topkwaliteit”, vervolgt Blommé. “Ze onderscheiden zich van alle andere zipscreens op het vlak van betrouwbaarheid en afwerking. Zo hebben ze geen zichtbare schroeven, een fraai design door hun compacte vierkante kastjes en zijn ze standaard, zonder meerprijs leverbaar in maar liefst 206 RAL kleuren en veertien kleuren in structuurlak. De SOLAISE solar rolluiken hebben trouwens dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid. Naast Bubendorff solar motoren biedt SOLAISE ook Somfy motoren aan, op zonne-energie of bedraad van 230 V. Maar de schijnwerpers staan zonder meer op Bubendorff solar, dankzij de reputatie, jarenlange ervaring, betrouwbaarheid en het concurrentievoordeel ten opzichte van andere fabrikanten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details