Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Solar is de nieuwe trend. Wij zijn er al dertien jaar mee bezig!’
De screens van BC Sunprotection gebruiken Improved Zip voor een strak doek.

‘Solar is de nieuwe trend. Wij zijn er al dertien jaar mee bezig!’

BC Sunprotection

“Solar is de nieuwe trend in de zonweringwereld”, constateert Jo Blommé van BC Sunprotection. Maar wij zijn er al dertien jaar mee bezig! Voor ons is het gesneden koek. Dat de overgang naar solar de laatste tijd versneld, komt doordat zowel fabrikanten, dealers alsook de eindgebruikers er steeds meer vertrouwen in krijgen. Terecht, want solar heeft tal van voordelen, waaronder montagegemak. Bovendien vergroot het feit dat een zonweringproduct met solar aandrijving onafhankelijk van het stroomnet kan werken de flexibiliteit. Geen wonder dat het gebruik massaler wordt.” 

Solar screens

Screenzonwering is de laatste decennia sterk in opkomst om opwarming binnen te voorkomen en ook om het energieverbruik (voor koeling) te beperken. De komst van de zipscreen heeft dat proces versneld: “De zipscreen is een vaste waarde geworden!”, constateert Blommé. “Het glasvezeldoek van de screen blokkeert schadelijke uv-straling, houdt warmte tegen, voorkomt lichtoverlast, behoudt doorzicht naar buiten en zorgt zo voor een aangenaam binnenklimaat.” 

Improved Zip

De screens van BC Sunprotection hebben een unieke en gepatenteerde ritsband, legt Blommé uit. “Improved Zip zorgt ervoor dat het doek beter in de geleiders blijft: het doek is windvaster en staat buitengewoon strak, zonder rimpelingen. Daardoor combineren deze screens goed met een minimalistische, moderne architectuur, maar uiteraard ook met meer traditionele bouwstijlen.”

Solaise Solarzip.

Solarzip

BC Sunprotection noemt de volgende voordelen van de Solarzip: 

•100% draadloos en 100% betrouwbaar

•Geen breekwerken, geen bekabeling, geen stroomaansluiting, geen kabelgootjes

•Zeer snelle montage: 4 schroeven en het werkt

•Compacte kast met elegante zonnecel met hoog rendement en glazen behuizing

•Geïntegreerde accu (zit volledig beschermd in het motorhuis)

•Windvast systeem. Getest voor windsnelheden boven de 130 km/uur

•Klikgeleiders zonder schroeven, geen zichtbare schroeven in de kast

•Rvs-veertjes die het doek stevig in de geleiders houden

•Improved Zip-technologie

•206 RAL kleuren (waarvan 14 fijnstructuurkleuren) zonder meerprijs

•Keuze uit meer dan 70 verschillende kleuren doek met verschillende doorkijk (1, 5 en 10%)

Bubendorf

BC Sunprotection is al vele jaren hoofdimporteur van Bubendorf, een Frans-Duitse leverancier met een specialisatie in rolluiken. Dit bedrijf is al dertien jaar geleden als een van de eerste aanbieders met solar aandrijving begonnen en heeft zich er vervolgens in gespecialiseerd. “Bubendorf heeft daardoor een grote voorsprong in kennis en ervaring en daardoor ook in betrouwbaarheid”, constateert Jo Blommé. 

“Bubendorf produceert zijn eigen motoren en dus ook hun eigen solar motoren, ‘made in Germany’, met eigen en/of Europese componenten. Kwaliteit is verzekerd! Deze motoren zijn puur voor eigen gebruik, niet voor doorverkoop. Wij adviseren dus meestal de solar oplossingen van Bubendorf. Overigens kunnen we ook de solar oplossingen van Somfy leveren als de klant daar een voorkeur voor heeft, bijvoorbeeld omdat hij voor andere producten gebruikmaakt van Somfy-motoren. Vanouds zijn dat rts-motoren, maar tegenwoordig is ook io voor solar mogelijk.” 

Allround

“Solar screens zijn inmiddels ons belangrijkste product”, aldus Blommé. “Voor deze productgroep werken we nauw samen met Allround Zonwering uit Elburg. Behalve dat ze een goed product leveren, bieden ze ook een bredere kleurenrange aan. Veel eindgebruikers willen hun screens of andere zonweringproducten vanzelfsprekend graag qua kleur op hun huis of gebouw afstemmen. Door de samenwerking met Allround kunnen we die mogelijkheid aanbieden.” 

Solaise

Uit de samenwerking met Allround Zonwering is onder de naam Solaise zelfs een nieuw zonweringmerk met een eigen productrange voortgekomen. “Dan gaat het niet alleen om rolluiken en screens met een solar motor, maar ook om kwalitatieve en onderscheidende serre- en pergolaoverkappingen en knikarmschermen”, gaat Blommé verder. “De naam Solaise is overigens een Franse samenstelling: Solaise, solar à l’aise, het gemak van solar.” 

Onderscheidend

“Door de samenwerking met Allround zijn we er als relatief kleine speler in geslaagd om zonweringspecialisten iets nieuws te bieden, waardoor ze zich kunnen onderscheidden in de markt. Dat deden we als BC Sunprotection natuurlijk sowieso al door onze vroege focus op solar, maar alleen solar is natuurlijk niet meer genoeg omdat steeds meer fabrikanten en leveranciers dat aanbieden. Door de verbreding van onze productrange behouden we onze voorsprong.” 

BC Sunprotection levert zijn screens en andere producten aan dealers in de hele Benelux. “Zelfs Duitse en incidenteel Poolse, Britse en Scandinavische zonweringspecialisten weten ons te vinden”, constateert Jo Blommé. “Maar dat moeten we begrijpelijkerwijze in de meeste gevallen afhouden, want dat is natuurlijk – voorlopig – logistiek nogal lastig, niet in de laatste plaats omdat we onze klanten zo goed mogelijk, persoonlijk en vlot willen ondersteunen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details