Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Slimme zonwering en raamdecoratie helpt milieu en portemonnee
Layering is het combineren van raambekledingen.

Slimme zonwering en raamdecoratie helpt milieu en portemonnee

Klimaatverandering, CO2-uitstoot, stikstof, opwarming… het zijn headlines in de kranten in 2022 en ongetwijfeld ook weer in 2023. Meer dan letters op papier, is het in elk huishouden ook de dagelijkse praktijk. Dé oplossing is er niet, maar zonwering- en raambekledingspecialisten kunnen wel een forse bijdrage leveren aan het besparen op energie- en stookkosten en dus het milieu en de portemonnee helpen.  

Isolerende raambekleding

Door ramen gaat veel energie verloren. Ondanks dat de meeste huizen en kantoren inmiddels dubbel glas hebben, nog altijd 20% van de warmte! Door slim om te gaan met raambekleding kan het energieverlies fors worden beperkt. Raambekleding weert de kou en is isolerend en daardoor energiebesparend, waardoor tot wel 200 kubieke meter gas per jaar kan worden bespaard. Bij de huidige prijzen toch al gauw een kleine 1000 euro! Voor de consument zal dat in 2023 ongetwijfeld een belangrijk overweging zijn. 

Luxaflex® Beaufort® Screen Solar.

Layering

Layering is het toepassen van meerdere raambekledingen tegelijk, ofwel het combineren van raambekleding met gordijnen. Daardoor worden veel extra mogelijkheden op het gebied van flexibele licht- en privacycontrole geboden. De functionaliteit van raambekleding, zoals de toepassing op draai-kiepramen of de privacy controle van top-down/bottom-up opties, wordt gecombineerd met de uitstraling van gordijnen. 

Een ander belangrijk voordeel: meerdere lagen voor het raam hebben een isolerend effect en dragen daarmee bij aan energiebesparing. Daarnaast draagt het spelen met verschillende lagen bij aan een betere akoestiek in de ruimte. Ook niet onbelangrijk. 

Slimme besparingstips

Luxaflex® heeft een aantal producten in het assortiment die slimme besparingstips zijn voor de consument: 

• Duette® Architella® Shades hebben een dubbele celstructuur, waardoor ze extra goed isoleren. De variant met aan de binnenkant een metalen coating levert nog meer energiebesparing op, tot aan energie label A++. 

• Met raambekleding die wordt aangestuurd met PowerView® Automation kan de raambekleding op afstand worden gesloten en geopend. Zo kan energie worden bespaard, omdat minder hoeft te worden gestookt en/of gekoeld. Bij veranderende weers­omstandig­heden kan de raambekleding thuis bijvoorbeeld vanaf het werk of de vakantie­bestemming worden bediend.

• Frisse lucht is enorm belangrijk voor de gezondheid. Daarom moet er iedere dag worden gelucht. Bovendien warmt vochtige lucht lastiger op dan droge, dus ventilatie is ook een noodzaak voor efficiënte verwarming.

• Naast warmtebeheersing kan ook lichtregulering het energieverbruik verlagen. Daglicht is een manier om kamers te verlichten met natuurlijk licht in plaats van kunstlicht. Door natuurlijk licht in een kamer toe te laten, verminderen veel van onze raambekledingen de behoefte aan andere soorten verlichting, waardoor minder energie wordt gebruikt. Een optie als top-down-bottom-up of een combinatie van verduisterende en lichtdoorlatende producten in een dag-/nachttoepassing is dan een slimme oplossing. 

Luxaflex® Duette® Shades isoleren uitstekend.

Outdoor

Ook buitenzonwering kan een forse bijdrage leveren aan de reductie van energiekosten voor verwarming en/of koeling. Denk alleen maar aan airco. Rolluiken isoleren en weren kou en warmte. Nadeel is natuurlijk dat ze in gesloten toestand ook geen licht doorlaten, waardoor het begrip ‘donkere dagen’ in de winter een nieuwe dimensie krijgt. 

Luxaflex® Screens, elegant en vlak buiten tegen de gevel gemonteerd, bieden een energiezuinige oplossing. Ze houden de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Met Screens wordt tot 90% van de warmte van de zon geweerd of vastgehouden. Dat is op koude en warme dagen direct merkbaar en heeft dus ook een direct effect op de gas- en elektriciteitsrekening. 

Ten slotte zijn ook buitenjaloezieën een goede optie. De warmtewering is fors en door de lamellen te tuimelen is er 100% controle over binnentredend zonlicht. En dus ook op de lichtinval, waardoor weer kan worden bespaard op de kosten voor kunstlicht.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?