Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Slimme raambekledingmotor van Coulisse erkend als ‘gamechanger’ in de markt op CES 2022

Slimme raambekledingmotor van Coulisse erkend als ‘gamechanger’ in de markt op CES 2022

Eve MotionBlinds wint twee awards en bereikt miljoenenpubliek

Op de CES in Las Vegas van 5 tot 7 januari jl., ‘s werelds meest invloedrijke consumentenelektronica-beurs, lanceerde Coulisse, wereldwijd raambekleding-leverancier, ‘Eve MotionBlinds’. De in samenwerking met smart home specialist Eve Systems uit München ontwikkelde slimme raambekledingmotor ontving naast de ‘Best of CES’ award van de toonaangevende tech blogs How-To Geek en iMore overweldigende aandacht van internationale tech-media en influencers, en bereikte hiermee een miljoenenpubliek. Deze erkenning baant de weg voor de langverwachte massa-adoptie van gemotoriseerde raambekleding door consumenten wereldwijd.

Geroemd om eenvoud en innovatie

Eve MotionBlinds werd door de media vooral geroemd om de eenvoud, innovatieve technologie en dataprivacy. Als eerste op de markt werkt Eve MotionBlinds met het Thread-protocol, dat speciaal is ontwikkeld voor smart home-oplossingen. Hiernaast zal Eve MotionBlinds Matter ondersteunen, de aankomende smart home standaard die wordt ontwikkeld door onder andere Apple, Google, Amazon en Samsung. Iedere leek kan de motor in een handomdraai met een app programmeren en bedienen, en verbinden met andere smart home apparaten in huis, zoals slimme verlichting, thermostaten en camera’s. De motor is draadloos te installeren en oplaadbaar met een USB-C kabel. Data wordt niet in de cloud, maar veilig lokaal op de motor opgeslagen, waardoor privacy van gebruikers gegarandeerd is.

Gamechanger in slimme raambekleding

De positieve ontvangst op de CES bevestigt dat Eve MotionBlinds de gamechanger is waar de markt al zo lang op wacht. Oprichter en eigenaar van Coulisse Christiaan Roetgering: “Gemotoriseerde raambekleding is tot nu toe nooit echt doorgebroken bij het grote publiek. Oplossingen waren complex, kostbaar en moeilijk te integreren in smart home systemen. Eve MotionBlinds verandert dat. Het feit dat de consumententech-wereld Eve MotionBlinds nu zo breed omarmt bevestigt dat de oplossing écht baanbrekend is. Het maakt de weg vrij om een breed publiek te bereiken met slimme raambekleding als basis voor een smart home, en daarmee voor meer comfort, energiebesparing en veiligheid in huis.”

Klaar voor de smart home toekomst met Matter

Jerome Gackel, CEO van Eve Systems over het succes omtrent Eve MotionBlinds: “Smart home gaat in de komende jaren een ongekende vlucht nemen. Matter zal hierin een voortrekkersrol hebben, omdat het eindelijk volledige interoperabiliteit van smart home-apparaten tot stand brengt. Ze kunnen universeel worden verbonden, ongeacht het smart home-systeem. Dankzij Thread kan Eve MotionBlinds werken met Matter. Zodra Matter wordt uitgerold, zal de motor niet alleen Apple HomeKit ondersteunen, maar ook Alexa, Google, SmartThings en anderen.”

Verkrijgbaar bij raambekledingshops wereldwijd

Raambekleding met Eve MotionBlinds is voor consumenten verkrijgbaar bij een wereldwijd groeiend netwerk van raambekledingshops, zoals vermeld op de store locator op de website MotionBlinds.com.

Eve MotionBlinds motoren zijn onderdeel van MotionBlinds, de slimme technologie voor raambekleding ontwikkeld door Coulisse.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details