Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SkyRoll is de nieuwe screenzonwering van Aluprof

SkyRoll is de nieuwe screenzonwering van Aluprof

“We brengen het langverwachte zonweringsysteem SkyRoll op de markt, een moderne en functionele oplossing die tot in de kleinste technische details zeer goed is doordacht.” 

Screens zijn bijzonder functioneel, constateert Grela. Ze worden daarom veelvuldig toegepast in zowel openbare gebouwen als in de woningbouw. “Het belangrijkste voordeel van dit type zonwering is de bescherming van ruimtes tegen intensief zonlicht, door het gebruik van technische weefsels. Bovendien beschermen ze het interieur tegen ongewenste inkijk, terwijl het uitzicht naar buiten behouden blijft. Ze zorgen daarnaast ook voor een effectieve bescherming tegen lichtoverlast door binnenvallend zonlicht, waardoor bijvoorbeeld schitteringen in beeldschermen tot een minimum worden beperkt.” 

“Door het doek zorgvuldig te selecteren, kunnen screens aan elk bouwproject een uniek karakter geven”, vervolgt Grela. “Vergeet daarbij niet dat een zipscreensysteem ook kan dienen als insectenwering, waardoor ruimtes effectief worden beschermd tegen overlast.” In het productaanbod van Aluprof zijn drie screensystemen opgenomen. Het zijn de SkyRoll Zip, de SkyRoll Classic en de SkyRoll Eco, die vooral in de constructieve details van elkaar verschillen. 

Maximale afdichting

De SkyRoll ZIP is een product van de nieuwste generatie, ontworpen voor zonwering in ruimtes met grote glasoppervlakken. Zoals de naam al aangeeft, zijn de doeken bij dit systeem middels ritsen in de speciaal ontworpen, tweedelige geleiders gefixeerd. Het zonweringdoek is daardoor strak gespannen en goed bestand tegen windvlagen. Het sluit bovendien goed af, waardoor er geen lichtspleten zijn en insecten niet kunnen binnendringen. 

De SkyRoll ZIP is verkrijgbaar in een in-, een opbouw- en een voorzetversie. Afhankelijk van de gekozen productvariant omvat het aanbod opbouwelementen van aluminiumplaat, pvc of geëxtrudeerd aluminium. Gebruik van dit laatste materiaal zorgt voor duurzaamheid en stevigheid voor jarenlang gebruik en maakt lakken in een willekeurige RAL kleur en afstemming van de zonwering op de raamkozijnen of de gevel van het gebouw mogelijk. In tegenstelling tot andere producten van dit type die op de markt verkrijgbaar zijn, is de SkyRoll Zip uitgerust met een telescopische assprop. “Die zorgt voor eenvoudige en snelle montage en demontage van het systeem en een vlotte toegankelijkheid in geval van reparatie en onderhoud”, aldus Grela. 

Klassieke vorm

De SkyRoll Classic is het populairste systeem uit de familie screenzonweringen van Aluprof. Het is een systeem zonder ritsgeleiding en zowel bedoeld voor gebruik in openbare gebouwen als in de moderne woningbouw. “Ook dit product reduceert de hoeveelheid invallende zonnestraling perfect, zonder dat de gebruiker het natuurlijke daglicht hoeft te missen en biedt optimale bescherming tegen oververhitting”, constateert Grela. 

Ook deze zonwering is verkrijgbaar in een inbouw-, opbouw- en adaptatieversie en – afhankelijk van de gekozen productvariant – omvat ook dit systeem constructie-elementen van aluminiumplaat, pvc of geëxtrudeerd aluminium, zoals ook worden gebruikt voor de SkyRoll Zip. “Dat is heel belangrijk voor fabrikanten, omdat daardoor de meeste onderdelen of componenten, zoals geleiders, wikkelbuizen of belastingbalken voor beide systemen kunnen worden gebruikt en magazijnvoorraden dus kunnen worden geoptimaliseerd”, aldus Grela. Deze oplossing is ook voorzien van een telescopische houder voor de wikkelbuis, wat dealers helpt bij een snelle montage en demontage en gemakkelijk – niet-invasieve – toegang bij reparatie en onderhoud biedt. Deze houder kan overigens ook worden toegepast bij Aluprof rolluiken. 

Economisch alternatief

SkyRoll Eco is een economische oplossing voor minder veeleisende situaties. “Dit product is perfect voor gebouwen die permanente zonwering nodig hebben, maar ook voor balkons, prieeltjes of pergola’s”, meent Grela. Kenmerkend voor deze screen is de handmatige bediening met veersysteem. Hierin is het intuïtieve mechanisme AluClick toegepast voor gemakkelijk en met weinig inspanning neerlaten en ophalen van de screen. Om de screen te sluiten, is het voldoende om zachtjes op de onderrand te klikken. 

De SkyRoll Eco is verkrijgbaar als voorzet- en inbouwscreen. Afhankelijk van de gekozen productvariant omvat het aanbod ook in dit geval weer constructie-elementen van aluminiumplaat, pvc of geëxtrudeerd aluminium. Het doek is bij de SkyRoll Eco in een speciale geleider gefixeerd waardoor er geen lichtspleet optreedt en insecten worden geweerd. De onderlat is dezelfde als bij het horsysteem MKT, zodat voorraadposities kunnen worden geoptimaliseerd. Ook dit screensysteem maakt gebruik van de eerder genoemde telescopische houder voor de wikkelbuis, met alle voordelen vandien. Net als bij de versies Zip en Classic kan deze houder ook worden gebruikt voor rolluiken, waarin de buis SW40 is toegepast of – met adapters – ook bij de versies SW50 en SW60. 

De juiste keuze

“Tegenwoordig zoeken fabrikanten oplossingen die niet alleen gemakkelijk kunnen worden geprefabriceerd, maar ook universeel zijn qua details, zodat ze magazijnvoorraden kunnen optimaliseren en daarmee kosten besparen”, constateert Tomasz Grela. “Het systeem SkyRoll is dan de perfecte keuze. Veel opbouwelementen, zoals geleiders, assen en onderlatten kunnen voor alle gekozen varianten worden gebruikt. En wat ook heel belangrijk is: sommige accessoires zijn zelfs compatibel met de rolluiksystemen die door Aluprof worden aangeboden.”  


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details