Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SIS-aandrijvingen met SMI-interface bedienen jaloezieën in een modern Frans bibliotheekgebouw
De moderne en markante Médiathèque de Rillieux-La-Pape is door zijn glazen gevel open en uitnodigend. Jaloezieën van Soliso Europe, aangedreven door motoren van SELVE, zorgen voor bescherming tegen inkijk en de zon.

SIS-aandrijvingen met SMI-interface bedienen jaloezieën in een modern Frans bibliotheekgebouw

Uitnodigend en open van ontwerp, met een volledig glazen buitengevel en grote open ruimtes binnen. Het gebouwencomplex Le Médiathèque in Rillieux-La-Pape bij Lyon is opvallend en modern. Het complex van circa 5000 m2 biedt ruimte aan een openbare bibliotheek, maar daarnaast zijn er ook een conferentie- en cultuurcentrum, een archief en een café. 

De bibliotheek heeft ook een kinderafdeling. De binnenjaloezieën worden aangedreven door SIS-motoren met geïntegreerde SMI-technologie.

Behalve door zijn multifunctionaliteit onderscheidt de Médiathèque zich ook door een uiterst functionele binnenzonwering, vertelt Jean-Philippe Bletterer, gebiedsmanager Frankrijk van SELVE. “De zonwering is vervaardigd door Soliso Europe, een van de grootste fabrikanten van zonwering in Frankrijk. Zij hebben de geanodiseerde aluminium jaloezieën in verschillende maten geproduceerd en geïnstalleerd. De juiste aandrijving wordt verzorgd door 450 SIS-motoren van SELVE, die dankzij de geïntegreerde SMI-technologie zeer nauwkeurig kunnen worden aangestuurd.” 

Daar waar mensen lezen, boeken lenen of archiefonderzoek doen, waar evenementen en tentoonstellingen plaatsvinden enzovoort, is voldoende privacy vereist, maar ook zonwering voor de glazen façade van het gebouw die van de grond tot het dak reikt. “Terwijl de Médiathèque de Rillieux-La-Pape nu anderhalf jaar open is voor het publiek, hebben de 450 krachtige SIS jaloezieaandrijvingen van SELVE, ‘Made in Lüdenscheid’ hun waarde inmiddels bewezen”, constateert Bletterer. “Ze zorgen er ieder dag weer voor dat de jaloezieën in het gebouw waar heel veel daglicht doordringt kunnen worden neergelaten en ook weer opgehaald.” 

De Médiathèque is niet alleen openbare bibliotheek, maar onder andere ook conferentie- en cultuurcentrum.

Soliso Europe, een bedrijf uit Nantes, vertrouwt al lang op SELVE voor de motorisering van zijn op maat gemaakte zonwering. Het bedrijf gebruikt vooral SIS-aandrijvingen met Standard Motor Interface (SMI), een fabrikantonafhankelijke, uniforme motorinterface voor de gebouwtechniek. “De reden is dat vooral in grote utiliteitsgebouwen de SIS-motoren een belangrijke en bedrijfszekere oplossing vormen”, aldus Bletterer. “Doordat het mogelijk is de motoren intelligent met elkaar te verbinden in netwerken maken ze de stap naar digitale zonwering mogelijk en kunnen ze worden geïntegreerd in complexe gebouwbeheersystemen.” 

Talrijke boeken, tijdschriften enzovoort moeten tegen lichtinval worden beschermd. De Soliso-jaloezieën worden door 450 SELVE SIS-jaloeziemotoren afhankelijk van het tijdstip van de dag in de juiste positie geplaatst.

Nauwkeurige bediening

De SIS-aandrijvingen worden automatisch bestuurd, afhankelijk van het tijdstip en de lichtinval, maar kunnen ook handmatig met een SELVE-handzender worden bediend. De in de motor geïntegreerde SMI-technologie maakt bidirectionele gegevensuitwisseling en een nauwkeurige beweging van de zonwering mogelijk. “Bovendien biedt de SELVE-aandrijving verschillende andere voordelen”, benadrukt Bletterer. “De SIS-motor kan dankzij zijn stekkersysteem eenvoudig worden geïnstalleerd, hij kan worden gebruikt met jaloezieën met een bovenbak van 25 mm en heeft een geringe totale lengte van maar 127 mm.” Behalve een beveiliging tegen overbelasting in op- en neerwaartse richting, beschikt hij bijvoorbeeld ook over een instelbaar motortoerental, slowstart en slowstop en automatische omkering. “Het grootste productvoordeel van de SIS-motor is echter ongetwijfeld de absoluut synchrone werking van de jaloezieën als ze in serie worden bediend, in combinatie met de gelijkmatige positionering van de lamellen.” 

De SELVE-motoren zorgen ervoor dat de jaloezieën nauwkeurig parallel worden bewogen. De SIS-motoren zijn heel geschikt voor projecten omdat ze door de SMI-interface in intelligente huisbesturingen kunnen worden geïntegreerd.

Technische support door SELVE

“Het voorbeeld van de Médiathèque de Rillieux-La-Pape toont aan dat de SIS-motor alles heeft wat het tot een succesvolle aandrijving voor binnentoepassingen maakt”, benadrukt Jean-Philippe Bletterer tot besluit. “Ongeacht of hij digitaal via SMI-technologie of conventioneel via standaard rolluikschakelaars of -knoppen wordt gebruikt, de SIS is voor een groeiend aantal gespecialiseerde klanten de eerste keuze voor de motorisering van binnenzonwering, omdat hij een nauwkeurige en parallelle beweging van de zonwering en digitale communicatie combineert. In de praktijk bewijst deze motor zich nu al geruime tijd in tal van zowel grotere als kleinere projecten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details