Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SHADESIGN WINT GDA VOOR SHADE TWISTER ZEIL
“Het SHADE Twister zeil combineert de elegante en lichte uitvoering van een zonnezeil met de voordelen van een uitgebreid zonweringsysteem”, aldus Frank Reisenauer, CEO van SHADESIGN.

SHADESIGN WINT GDA VOOR SHADE TWISTER ZEIL

Zo vaak zijn ze niet in de kolommen van Z&R vertegenwoordigd, maar dat zou eigenlijk wel moeten, want SHADESIGN uit Bruckmühl in de Duitse deelstaat Beieren ontwikkelt heel innovatieve zonweringen. Hun streven is erop gericht om op het allerhoogste niveau qua design en kwaliteit te opereren. Met hun SHADE Twister zeil hebben zij nu een German Design Award gewonnen.

SHADESIGN ziet zijn gepatenteerde SHADE schaduwsystemen als een nuttige aanvulling op de klassieke zonweringsystemen, zoals knikarm- en uitvalschermen, pergola’s en vergelijkbare oplossingen. “Het zonnescherm was gisteren!”, zeggen ze bij SHADESIGN. 

De schaduwsystemen van SHADE passen volgens de bedenkers bij elke architectuurstijl. Doelstelling was om een zonweringsysteem met een minimalistisch design en vrij zwevend doek te ontwerpen dat een visueel highlight is aan iedere gevel. Extra voordeel van het SHADE Twister zeil is dat het een maximaal oppervlak van maar liefst 34,5 m2 kan beschaduwen. Door de ongecompliceerde bediening kan de gebruiker zon en schaduw precies zo beleven zoals hij of zij dat wenst. Een extra voordeel van het van het SHADE Twister zeil is volgens SHADEDESIGN de in vergelijking met een reguliere zonwering heel gunstige prijs-kwaliteitverhouding. 

SHADESIGN noemt als de belangrijkste eigenschappen van het SHADE Twister zeil: 

 • Het hele jaar door inzetbaar
 • Hoge uv-bescherming (UPF 50+) 
 • Wind-dynamisch door vrij zwevende ophanging 
 • Bij regen bruikbaar en optimaal beschermend door waterdichte membranen
 • Geen waterzakken dankzij de waterafvoerende membraanophanging vanaf een helling van 8°
 • Minimale afzetting van vuil door het gepatenteerde wikkelsysteem 
 • Goed zelfreinigend vermogen van het doek
 • Eenvoudige montage en montage aan vrijwel elke gevel mogelijk (bijvoorbeeld ook aan de gevels van prefab-woningen)
 • Soepel uit- en oprollen, zonder grote krachtsinspanning
 • Ook geschikt voor gebruik onder glas
 • Maximale breedte 600 cm, maximale uitval 575 cm

Juryrapport

“De vorm volgt de functie en versterkt ze, zo ook bij dit modern uitgevoerde zonweringsysteem”, aldus de jury van de German Design Award in zijn rapportage over het SHADE Twister zeil. “Dit schaduwsysteem gebruikt een eenvoudig metalen kader en een waterdicht zeildoekmembraam ter bescherming tegen de elementen.” Volgens de jury is het SHADE Twister zeil daarnaast uiterst robuust en integreert het heel onopvallend en niet opdringerig in zijn omgeving. Al met meer dan voldoende voor een German Design Award.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details