Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Serge Ferrari: ‘Soltis Veozip, een nieuwe visie op de buitenwereld!’
Soltis Veozip, toegepast bij een terrasoverkapping.

Serge Ferrari: ‘Soltis Veozip, een nieuwe visie op de buitenwereld!’

Serge Ferrari presenteert Soltis Veozip als het eerste outdoor zip­screen binnen het Soltis gamma dat specifiek is ontworpen om optimaal te voldaan aan alle vereisten van zipsystemen, ongeacht of ze worden gebruikt voor commerciële of particuliere projecten, ongeacht of ze worden gebruikt voor gevelzonweringen of voor terrasoverkappingen en pergola’s. 

Zonne-energie en lichteigenschappen: ‘compromisloze waarden’

Soltis Veozip biedt volgens Serge Ferrari de beste thermische prestaties, ongeacht de gekozen kleur, met een gtot ≤ 5% ook voor lichte kleuren (D-glazing – methode 2 – gtot van 3% tot 5% afhankelijk van de kleur). “Dit nieuwe screendoek biedt een onvergelijkbaar doorzicht naar buiten, terwijl het een optimale verblindingsbescherming mogelijk maakt”, meent Dirk Driessen, Territory Manager Benelux & UK van Serge Ferrari. 

Detailbeeld van het Soltis Veozip screendoek.

‘Klaar om elk soort weer onder ogen te zien’

Serge Ferrari benadrukt dat het Soltis Veozip doek aan alle eigenschappen voldoet die nodig zijn om het succesvol in ritssystemen te gebruiken (gelijkspanning, windweerstand). Dat is mede te danken aan de specifiek geweven en high-tenacity polyestergarens die ervoor worden gebruikt. “Die zijn speciaal ontwikkeld en geproduceerd door de technische teams van Serge Ferrari”, aldus Driessen. 

‘Perfecte spanning: de stof kreukt niet’

Het Soltis Veozip doek past zich volgens Serge Ferrari moeiteloos aan de karakteristieken van het screensysteem aan, waarin het wordt geïntegreerd. “Het is in staat om elke vervorming die een systeem kan veroorzaken te absorberen”, constateert Driessen. “Daardoor is het doek altijd perfect gespannen, zonder golven langs de zijgeleiders, zonder rimpels, waardoor de esthetiek van de ritsscreen en de levensduur ervan wordt verbeterd, zonder afbreuk te doen aan de dimensionale stabiliteit.” 

Brandcertificering: ‘een stap vooruit voor dit type product’

Soltis Veozip heeft een Euroklasse B, s2, d0 certificering. “Dat betekent dat wij met dit doek een product met een van de beste classificaties op de markt aanbieden”, stelt Driessen tevreden vast. “Dit is een heel belangrijk punt, vooral voor commerciële projecten, waar de verwachtingen en eisen op het gebied van brandwerendheid elk jaar weer strenger worden.” 

Soltis Veozip, toegepast bij een bibliotheek.

Greenguard certificering

Het nieuwe screendoek van Serge Ferrari is vrij van ftalaat weekmakers en daarmee Greenguard Gold (UL 2818 – 2013) gecertificeerd. Er zal ook een FDES beschikbaar zijn, een gestandaardiseerd document met onder andere gezondheidsinformatie, dat bijvoorbeeld architecten of beheerders of gebruikers van gebouwen kan helpen bij het verkrijgen van punten voor de certificering van hun gebouwen. 

Elegante prestaties: ‘hennepgaren en doordacht kleurenaanbod’

Serge Ferrari gebruikt een eigenontwikkeld en gepatenteerd proces om hennepgaren (Canatex garen) aan doek toe te voegen. “De integratie van Canatex garen aan het Soltis Veozip screendoek geeft dit nieuwe doek een unieke transparantie en een esthetiek die dicht bij een natuurlijk textiel ligt”, aldus Dirk Driessen. “Daarnaast worden ook de eigenschappen van het doek verbeterd, doordat het Canatex garen het mogelijk maakt om optimale zonne-energie en lichteigenschappen te verkrijgen en een aanzienlijke vermindering van het ongemak van lichtschitteringen als het screendoek in de volle zon wordt gebruikt.” 

Om een kleurenpalet voor de Soltis Veozip screendoekcollectie samen te stellen, heeft Serge Ferrari – net als dat voor andere doekcollecties is gebeurd – de samenwerking gezocht met Anne Emery, co-bestuurder van Aujourd’hui ou mardi. Het resultaat van die coöperatie is een kleurenpalet van vijftien kleuren, die perfect aansluiten bij de RAL kleuren die het meest voor kozijnen in zowel de commerciële als de particuliere sector worden gebruikt. Om eindgebruikers te begeleiden heeft ze een voorstel uitgewerkt dat in vijf sferen is georganiseerd, te weten Tropisch, Rauw, Elegant, Puur en Pittig. 

Gebruiksgemak: ‘eenvoudig te gebruiken, met configurator’

Een ander voordeel van het Soltis Veozip doek dat Serge Ferrari noemt, is dat het gemakkelijk hanteerbaar is en dat er geen risico bestaat op verandering van het doek tijdens de productie en de installatie. “De polyestergarens maken een grote gebruiksflexibiliteit mogelijk en sluiten het risico uit dat de stof door herhaaldelijk vouwen of plooien wordt gemarkeerd of dat de technische kenmerken worden gewijzigd door het vouwen”, verzekert Driessen. “Bovendien zorgen de twee identieke kanten ervoor dat elk risico op het maken van fouten wordt vermeden.” 

De doekconfigurator die Serge Ferrari aanbiedt – toegankelijk voor zowel particulieren als professionals – moet de ervaring van de klant uitbreiden en hem helpen bij de keuze van zijn stofkleur. Na het invoeren van de kleur van de pergola en de gevel, kan de gebruiker de verschillende beschikbare kleuren in het gamma uitproberen en direct een 360°-weergave van zijn project zien. Desgewenst kan hij daarna in contact worden gebracht met een Serge Ferrari dealer voor een prijsopgave.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details