Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Serge Ferrari ontwikkelt Soltis Touch om binnenruimtes  te beschermen

Serge Ferrari ontwikkelt Soltis Touch om binnenruimtes te beschermen

In bepaalde situaties kan een glazen of creatief vormgegeven gevel enkel worden gerealiseerd of gerenoveerd door aan de binnenkant te spelen met creatieve ideeën, stelt marketingmanager Nathalie Parisot van Serge Ferrari vast. “Mede daarom heeft Serge Ferrari het nieuwe materiaal Soltis Touch ontwikkeld. Behalve voor een bijzonder decoratieve uitstraling ook zorgt voor uitstekend comfort in de achtergelegen ruimtes door zeer effectieve warmtebeperking, hoge geluidsabsorptie en uitstekende bescherming tegen verblinding.”

‘Hét materiaal voor speciale designaccenten’

Soltis Touch is speciaal ontworpen door Serge Ferrari om binnenruimtes te beschermen tegen de zon. “Het wordt gekenmerkt door een zeer decoratieve, natuurlijke uitstraling en verfijnde, veelkleurige weefsels uit vier draden”, vertelt Nathalie Parisot. “De speciale structuren en het brede aanbod van 28 verschillende kleuren bieden een breed scala aan ontwerpopties voor effectieve zonwering met geavanceerde ontwerpaccenten, voor kantoren, horeca en luxe woningbouw.”

“Het onregelmatige weefontwerp geeft een zeer aangename, natuurlijke uitstraling en geeft karakter aan een ruimte door het speciale spel van licht- en transparantie-effecten”, gaat Nathalie Parisot verder. Soltis Touch is verkrijgbaar in breedtes van 180 en 270 cm, zodat ook grootformaat gordijnen zonder vervelende naden kunnen worden gerealiseerd. Toepassingsgebieden zijn voornamelijk rolgordijnen, verticale schermen en paneelgordijnen.

Extra comfort gecombineerd met zonnewering

Soltis Touch is verkrijgbaar in drie openheden: 1%, 3% en 5%. Volgens Nathalie Parisot maken ze, afhankelijk van de projectvereisten, een uitgebalanceerde regeling van de lichtomstandigheden mogelijk. “Bij een opening van 1 en 3% biedt Soltis Touch een heel effectieve bescherming tegen verblinding bij direct zonlicht, wat zorgt voor comfortabel werken op de computer. Tegelijkertijd laten de doeken veel natuurlijk licht in de kamer toe, wat het gebruik van kunstlicht aanzienlijk vermindert. Van buiten lijken de doeken bijna ondoorzichtig, waardoor de privacy van de gebruikers of bewoners van een het gebouw of huis volledig wordt beschermd.”

“Een ander voordeel is de hoge geluidsabsorptie van het materiaal met een openheid van 3% – aw = 0,40 met een luchtspleet van 100 mm”, besluit Nathalie Parisot. “Dat biedt extra akoestisch comfort en voorkomt galm. Zoals gebruikelijk bij Serge Ferrari is bij het ontwikkelen van dit doek ook aandacht besteed aan een hoge brandveiligheid: het nieuwe materiaal is geclassificeerd met Euroklasse B-s2, d0.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details