Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Serge Ferrari: ‘Ons doel is design, comfort, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en duurzaamheid combineren’
Soltis Touch doeken in een Stada kantoorgebouw. (Beeld: P-ARCH Creative Studio Kft)

Serge Ferrari: ‘Ons doel is design, comfort, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en duurzaamheid combineren’

Serge Ferrari had tijdens de R+T 2022 zijn laatste innovaties willen tonen om zijn positie in de markt van zonweringtextiel te consolideren, zowel voor particuliere als projectmatige toepassingen. “Dankzij onze unieke industriële expertise, zijn wij als Serge Ferrari in staat om materialen te leveren die modern design, comfort, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en duurzaamheid combineren om te voldoen aan de hoogste normen van professionals en aan de behoeften van de meest veeleisende consumenten”, aldus Benelux Solar Protection Key-Account-Manager Dirk Driessen. 

Innovatie is altijd al belangrijk geweest voor Serge Ferrari en de doelstelling is dat dat zo blijft. Innovatie-inspanningen betreffen onder andere productontwikkeling, productiemethodes en de dienstverlening die klanten wordt geboden. De laatste innovaties van Serge Ferrari zijn ontwikkeld vanuit drie fundamentele gezichtspunten: het milieu, veiligheid en comfort. 

1. Het milieu

Het is de ambitie van Serge Ferrari om producten te ontwikkelen die hoge prestaties leveren en tegelijk de druk op natuurlijke hulpbronnen verminderen. Aangezien ongeveer 40% van het energieverbruik en een derde van de uitstoot van broeikasgassen te wijten is aan de bouw en het gebruik van gebouwen, moeten de manier waarop er wordt gebouwd en de materialen die daarvoor worden gekozen ter discussie staan. De uitdaging is om hetzelfde prestatieniveau te realiseren en tegelijk het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te verminderen om minder belastend en duurzamer te bouwen. Vooralsnog blijft de groeiende vraag naar natuurlijke hulpbronnen de groei van de wereldeconomie overtreffen. Daarom is beter doen met minder niet langer een optie, maar onze plicht, is de mening van Serge Ferrari. 

Vanuit dat perspectief komt Serge Ferrari met Soltissim, een exclusieve oplossing die is ontwikkeld in samenwerking met IES, een prestigieus adviesbureau voor warmtetechniek. Soltissim is een tool die is ontwikkeld om de energiebehoefte van een gebouw te helpen berekenen, zodat klanten van Serge Ferrari en bestekschrijvers er hun voordeel mee kunnen doen. Met het systeem kan het energiebesparende effect van zonwering inzichtelijk worden gemaakt. “Daarmee levert Soltissim wetenschappelijk bewijs voor de voordelen die voortvloeien uit het gebruik van onze producten”, stelt Dirk Driessen. “Daarnaast biedt het ondersteuning bij het kiezen van de meest geschikte zonweringoplossing voor zowel bouw- als renovatieprojecten.” 

Sunmate Agivir.

2. Veiligheid

Serge Ferrari is vastbesloten zijn steentje bij te dragen aan de verhoging van veiligheidsnormen. De uitdaging om betere oplossingen te vinden voor de bouw is immers niet alleen een kwestie van duurzaamheid. Het gaat ook om het aanpakken van gezondheids- en veiligheidsproblemen, waarvoor moet worden aangesloten en geanticipeerd op de steeds strengere normen en hogere verwachtingen van consumenten.

Zo heeft Serge Ferrari in mei 2019 patent aangevraagd voor de Agivir technologie, waarmee de hoeveelheid coronavirussen in de lucht met tot 95% kan worden verminderd. Het gaat om een innovatieve coating die nu beschikbaar is voor het gamma zonbescherming door de lancering van een nieuw product met antivirale eigenschappen: Soltis Master 99 Agivir. De Agivir technologie is ook toegepast op de collecties Sunmate en Plissée Basic, producten die bijzonder geschikt zijn voor druk bezochte openbare ruimtes, zoals scholen, kantoren, winkels, ziekenhuizen, gezondheidsinstellingen enzovoort. 

3. Comfort

Serge Ferrari anticipeert voortdurend op maatschappelijke veranderingen die zich manifesteren. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om verbetering van het thermische, akoestische en visuele comfort. Dat gebeurt met respect voor de esthetiek van de architectuur of het interieur, tegenwoordig allemaal basisvereisten bij het ontwerpen of bouwen van een gebouw. 

Ook wordt geanticipeerd op veranderende woon- en werkgewoontes. Dan gaat het om het verbeteren van het thermische, akoestische en visuele comfort, zonder af te doen aan de esthetiek van de architectuur of het interieur van een gebouw. Dit zijn tegenwoordig basisvereisten bij het ontwerpen en bouwen van zowel woningen als utiliteitsgebouwen. 

Soltis Touch, Serge Ferrari’s eerste screen voor binnen, is volgens Dirk Driessen een aansprekende, hoogwaardige stof met een bijzondere – zoals de naam al aangeeft – tactiele kwaliteit. “In het weefsel zijn ruwe textielvezels verwerkt, waardoor een textuur ontstaat die zowel elegant als natuurlijk aanvoelt. Het doek biedt niet alleen thermisch, visueel en akoestisch comfort, maar past daarnaast ook bij hedendaagse en toekomstige trends.” 

Eigenschappen van Soltis Touch volgens Serge Ferrari: 

  • Beschikbaar in openheden van 1, 3 en 5%. Het reduceert het geluid en zorgt voor akoestisch comfort. Met een luchtruimte van 100 mm absorbeert het tot 45% van het geluid. 
  • Beperkt warmte-ophoping tot wel 91% om binnentemperaturen laag te houden. Dat verhoogt het comfort en de energie-efficiëntie van huizen en gebouwen. 
  • Goed doorzicht naar buiten, voldoende daglicht binnen en het voorkomen van hinderlijke schitteringen. 

De trendwatchers van Aujourd’hui Ou Mardi hebben voor de Soltis Horizon 86 en Soltis Perform 92 collecties nieuwe kleuren ontwikkeld, zoals anijs, diep rood en diep zwart, die passen bij de meest gangbare RAL kleuren voor deuren en kozijnen. Naast esthetische hebben de kleuren overigens ook optische eigenschappen die bijdragen tot extra energie-efficiëntie. 

Voor Serge Ferrari Group bieden het ontwerpen van nieuwe, functionele, esthetische en duurzame materialen en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen perspectieven voor nieuwe technische toepassingen en bijzondere ontwerpen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details