Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Serge Ferrari Group heeft een technologie ontwikkeld om coronavirussen op een duurzame manier van het oppervlak van gecoate weefsels te elimineren

Serge Ferrari Group heeft een technologie ontwikkeld om coronavirussen op een duurzame manier van het oppervlak van gecoate weefsels te elimineren

Serge Ferrari Group kondigt aan dat het met succes een technologie heeft ontwikkeld, die de aanwezigheid van coronavirussen op het oppervlak van gecoate weefsels, 15 minuten na contact, met 95% vermindert. Na één uur is dit zelfs 99,5%.

De resultaten zijn gevalideerd door Virhealth, een laboratorium gespecialiseerd in antivirale en antibacteriële testen.

Deze technologie, samen met andere preventieve maatregelen, kan bijdragen tot het veiliger maken van oppervlakken in publieke of drukbezochte plaatsen, waaronder hospitalen, scholen, kinderdagverblijven, maar ook kantoren, winkels, culturele instellingen, vrijetijdsvoorzieningen en openbaar vervoer.

Een technologie op basis van zilverdeeltjes

Op basis van de eigenschappen van zilverdeeltjes, hebben de R & D-teams van Serge Ferrari een technologie ontwikkeld die coronavirussen kan elimineren. Verschillende bestaande producten van de Groep werden geëvalueerd en er werd onderzocht hoe voorkomen kan worden dat gecoate weefsels voortplantingsbronnen worden voor virussen en bacteriën. Het doel was weefsels te ontwikkelen die de kans op en het tempo van besmetting sterk reduceren.

“We identificeerden de antivirale eigenschappen van zilver om innovatieve formules te ontwikkelen voor het coaten van onze weefsels. De effectiviteit van deze formules werd gecontroleerd door het onafhankelijke laboratorium Virhealth. We gebruikten onze uitgebreide expertise om de recepten van deze coating en de mogelijke industriële toepassingen ervan te bepalen,” zegt Philippe Espiard, directeur R&D bij Serge Ferrari Group. “Met ons vermogen om baanbrekende innovaties op de markt te brengen, hoopt Serge Ferrari bij te dragen aan de nieuwe noden die voortvloeien uit deze pandemie.”

Dankzij deze nieuwe technologie zal Serge Ferrari Group gecoate weefsels met antivirale eigenschappen op de markt kunnen brengen voor verschillende toepassingen:

– modulaire constructies voor patiëntenzorg (veldhospitalen, tenten voor snelle inzet) of voor tijdelijk verhoogde opslagcapaciteit in ziekenhuizen

– interieurinrichting (scheidingsschermen, bekleding voor ramen van ziekenhuiskamers)

– medische toepassingen (wasbare matrassen, brancards, bekleding voor medische meubels, …)

– individuele beschermingsuitrusting (jumpsuits)

Naast deze toepassingen kan de technologie van Serge Ferrari ook een waardevolle bijdrage leveren in openbare of drukbezochte plaatsen, waaronder scholen, kinderdagverblijven, kantoren, winkels, horecagelegenheden, tijdens evenementen en op het openbaar vervoer.

“De Serge Ferrari Groep heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van gecoate weefsels die voldoen aan de specifieke eisen en noden van de gezondheidszorg. Bezorgdheid en aandacht voor anderen staan centraal in de zorgfilosofie van Serge Ferrari, ook – en vooral – in precaire situaties. Onze teams zijn fier om een belangrijke rol te kunnen spelen in de strijd tegen de COVID 19 pandemie en bij te dragen aan een groter sociaal doel”, aldus Sébastien Ferrari, voorzitter en CEO van Serge Ferrari Group.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details