Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Serge Ferrari en MHZ komen met oplossingen

Serge Ferrari en MHZ komen met oplossingen

Bescherming tegen corona blijft actueel

De lijn liep omhoog, een piek was het resultaat, en nu is er een dalende tendens. Maar de nullijn is nog niet bereikt, dus corona is nog steeds een reële dreiging. De anderhalve meter blijft, geen handen schudden blijft en de hygiënemaatregelen blijven ook. En dus blijven bedrijven – ook zonweringbedrijven – inspelen op de situatie en producten aanbieden die het leven in de coronatijd een beetje veiliger en aangenamer kunnen maken. In het Journaal van Z&R 4 zijn de schermen van Prostor al voorgesteld. In deze Z&R volgen Serge Ferrari en MHZ.

Serge Ferrari Group heeft bekendgemaakt dat het met succes een technologie heeft ontwikkeld die de aanwezigheid van coronavirussen op het oppervlak van gecoate weefsels 15 minuten na contact met 95% vermindert, na één uur zelfs met 99,5%. Deze resultaten zijn gevalideerd door Virhealth, een laboratorium dat is gespecialiseerd in antivirale en antibacteriële testen.

Samen met andere preventieve maatregelen kan deze technologie volgens Serge Ferrari bijdragen aan het veiliger maken van textiele oppervlakken in publieke of drukbezochte plaatsen. Denk daarbij aan ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven, maar ook kantoren, winkels, culturele instellingen, vrijetijdsvoorzieningen en het openbaar vervoer.

sf-application_desk-and-chair_copyright-walter-babicent_id6-kopieren

Kantoorsituatie.

 

Technologie op basis van zilverdeeltjes

Op basis van de eigenschappen van zilverdeeltjes, hebben de R&D-teams van Serge Ferrari een technologie ontwikkeld die coronavirussen kan elimineren. Verschillende bestaande producten van de Groep werden geëvalueerd en er werd onderzocht hoe kan worden voorkomen dat gecoate weefsels voortplantingsbronnen worden voor virussen en bacteriën. Het doel was weefsels te ontwikkelen die de kans op en het tempo van besmetting sterk zouden kunnen reduceren.

“We hebben de antivirale eigenschappen van zilver geïdentificeerd om innovatieve formules te ontwikkelen voor het coaten van onze weefsels”, zegt Philippe Espiard, directeur R&D bij Serge Ferrari Group. “De effectiviteit van deze formules is gecontroleerd door het onafhankelijke laboratorium Virhealth. Vervolgens hebben we onze uitgebreide expertise gebruikt om de recepten van deze coating en de mogelijke industriële toepassingen ervan te bepalen. Met ons vermogen om baanbrekende innovaties op de markt te brengen, hoopt Serge Ferrari bij te dragen aan het verlichten van de noden die voortvloeien uit deze pandemie.”

sf-roll_4copyright-walter-babic-kopieren

Het gecoate anti-coronaweefsel van Serge Ferrari.

 

Dankzij de nieuwe technologie kan Serge Ferrari Group gecoate weefsels met antivirale eigenschappen op de markt brengen voor verschillende toepassingen:

• Voor modulaire constructies voor patiëntenzorg, zoals veldhospitalen, tenten voor snelle inzet of voor tijdelijk verhoogde opslagcapaciteit in ziekenhuizen

• Interieurinrichting, zoals scheidingsschermen en raambekleding voor ziekenhuiskamers

• Medische toepassingen, zoals wasbare matrassen, brancards en bekleding voor medische meubels

 Individuele beschermingsmiddelen, zoals jumpsuits

Behalve voor deze toepassingen denkt Serge Ferrari met deze technologie ook een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid op openbare of drukbezochte plaatsen, waaronder scholen, kinderdagverblijven, kantoren, winkels, horecagelegenheden, het openbaar vervoer en tijdens evenementen.

sf-application_table-and-chair_copyright-walter-babicent_id-kopieren

Het gecoate anti-coronaweefsel van Serge Ferrari toegepast bij schoolmeubilair.

 

“De Serge Ferrari Groep heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van gecoate weefsels die voldoen aan de specifieke eisen en noden van de gezondheidszorg”, aldus Sébastien Ferrari, voorzitter en CEO van Serge Ferrari Group. “Bezorgdheid en aandacht voor anderen staan centraal in de zorgfilosofie van Serge Ferrari, ook – en vooral – in precaire situaties. Onze teams zijn er trots op om een belangrijke rol te kunnen spelen in de strijd tegen de coronapandemie en bij te dragen aan een groter sociaal doel.”

Hygiënescherm van MHZ

De specialist in binnenzonwering en raamdecoratie MHZ heeft een andere insteek gekozen om op de coronacrisis te anticiperen. Het bedrijf biedt een hygiënescherm aan dat kan dienen als een veilige barrière tegen de overdracht van virussen en bacteriën. Het scherm bestaat uit een ruit van polycarbonaat die is gevat in een fraai gevormd aluminium frame. MHZ prijst het aan als een kwalitatieve en tegelijkertijd esthetische oplossing.

Het nieuwe product is beschikbaar in vier standaardgroottes en volgens MHZ uiterst stabiel. De schermen worden vervaardigd met behulp van hoogwaardige horprofielen van Neher. “Het hygiënescherm van MHZ is geschikt voor veel toepassingen en kan dankzij zijn gebruiksvriendelijke plakbandmontage snel en eenvoudig zonder boren en schroeven op de gewenste plaats worden bevestigd”, aldus directeur Emmanuel Paquet van MHZ. “Het is daardoor een interessant alternatief voor plafondmontage, die in hoge ruimtes vaak niet of niet goed mogelijk is. Het plakband kan bovendien worden verwijderd zonder plakresten achter te laten en het hygiënescherm kan dan eenvoudig weer op een andere plaats worden bevestigd. Ook de gemakkelijke reiniging en desinfectie maken dit nieuwe product uiterst gebruiksvriendelijk en veilig.” Het hygiënescherm is standaard verkrijgbaar in de breedtes 650, 1250 en 2450 mm en in de hoogtes 1000 en 2450 mm. Op aanvraag is ook maatwerk mogelijk.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details