Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SERGE FERRARI BLIJFT INZETTEN OP INNOVATIE!
Soltis Veozip, toegepast voor de screenzonwering van een moderne villa.

SERGE FERRARI BLIJFT INZETTEN OP INNOVATIE!

In 1973 richt Serge Ferrari zijn bedrijf op en vindt Précontraint uit, een innovatieve, gepatenteerde techniek die doeken oplevert die een laag gewicht combineren met sterkte en duurzaamheid. Innovatie is voor Serge Ferrari altijd een belangrijke leidraad gebleven en het Franse bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een technologisch marktleider voor soepele composietmembranen. Steeds opnieuw worden nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd en nieuwe bedrijven in de Serge Ferrari Group opgenomen. 

Vanaf het begin van zijn bestaan streeft Serge Ferrari ernaar om innoverende producten met een grote toegevoegde waarde voor zijn klanten te ontwerpen. Serge Ferrari heeft maar liefst drie R&D-faciliteiten, waar voortdurend aan nieuwe producten wordt gewerkt. Door alle R&D-inspanningen die in de loop van de tijd zijn verricht, beheerst Serge Ferrari vandaag de dag alle technologieën waarmee soepele composietmaterialen van een zeer goede kwaliteit kunnen worden geproduceerd. Recente voorbeelden daarvan zijn Soltis Veozip en Soltis Proof W88. 

Soltis Veozip, toegepast voor de screenzonwering van een bibliotheek.

Soltis Veozip

Soltis Veozip is een product voor (zip)screens en voor pergola’s. Het wordt zeer gewaardeerd vanwege zijn transparantie, kleurechtheid, brandvertragende en thermische eigenschappen. Serge Ferrari is er met alle belangrijke producenten voor zipscreens over in gesprek. Het bijzondere van dit screendoek is dat er hennepdraad in is verwerkt voor een natuurlijke uitstraling. Die is behandeld en daardoor net zo duurzaam als de andere draden die in het weefsel zijn gebruikt. Het bijzondere van de hennepdraad is dat het screendoek er een fraaie, matte uitstraling door krijgt. Door de samenstelling van de pvc die Serge Ferrari voor dit doek gebruikt, is het bijzonder duurzaam en zelfs geschikt voor maritieme toepassingen. Veozip is leverbaar in vijftien kleuren, volledig afgestemd op de huidige trends in de screenmarkt. 

Soltis Proof W88

Soltis Proof W88 is het ideale zonweringdoek voor pergola- of verandadaken. Daarnaast is het door een aantal grote Duitse fabrikanten van zonweringsystemen ook al geschikt bevonden voor knikarmschermen. Dit doek combineert volledige weerbestendigheid – het is uv-bestendig en 100% waterdicht – met een dun, lichtgewicht ontwerp om het op en afrollen te vergemakkelijken. Dit doek is zonwerend, maar ook doorzichtig. Door de Précontraint® technologie is het bijzonder vormvast en dimensioneel stabiel. Voor de veiligheid is belangrijk dat Soltis Proof W88 een hoge brandvertragendheid heeft: B2: zeer beperkte bijdrage aan brand/zeer moeilijk brandbaar. 

Nieuw

Brandwerend of -vertragend is tegenwoordig een belangrijk thema. Ernstige incidenten, zoals de brand in de Grenfell Tower in Londen in 2017, hebben de aandacht ervoor versterkt en ertoe geleid dat normen steeds strenger worden. Serge Ferrari kondigt daarom een nieuw doek voor buitenzonwering aan in de een na zwaarste categorie A2: nauwelijks bijdragend aan brand. De hoop is dat in 2022 de eerste voorbeelden van dit doek te zien zullen zijn. 

Soltis Proof W88 is bijzonder geschikt voor terrasoverkappingen en pergoladaken.

Verseidag

Serge Ferrari is in de loop van de bijna vijftig jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een industriële groep die met vestigingen in tal van landen ook nadrukkelijk op internationaal niveau opereert. De recente overname van de Duitse doekproducent Verseidag Indutex GmbH uit Krefeld, Noordrijn-Westfalen, is daar een manifestatie van. Een specialisatie van dit bedrijf zijn duurzame weefsels die bijvoorbeeld voor dakconstructies van stadions, transportbanden en dekzeilen voor vrachtauto’s worden gebruikt. 

Daarnaast biedt Verseidag een breed assortiment doeken voor binnenzonwering aan, onder andere voor rolgordijnen en plissés. Serge Ferrari had al zijn Soltis Touch voor binnen, maar wil zich verder ontwikkelen op die markt. Door De overname van Verseidag wordt het assortiment voor binnen nu in een klap sterk uitgebreid, waardoor Serge Ferrari een nog breder georiënteerde en sterkere marktpositie krijgt en zijn klanten een nog completer product kan aanbieden. 

Focus

Op dit moment legt Serge Ferrari in de Benelux de volledige focus op het bedienen van de zonweringmarkt. Er worden intensieve contacten met fabrikanten onderhouden en van assembleurs en producenten van screens worden veel verzoeken om informatie ontvangen. Het stimuleert Serge Ferrari om onverminderd te blijven investeren in nieuwe en hoogwaardige producten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details