Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Selve: ‘We hebben veel nieuwe en innovatieve producten voor 2022’

Selve: ‘We hebben veel nieuwe en innovatieve producten voor 2022’

SELVE had op de R+T 2022 in een nieuw vormgegeven stand een groot aantal nieuwigheden willen presenteren. Daaronder innovatieve motoren, speciale oplossingen voor vluchtwegen en vernieuwingen van SELVE Home en commeo. 

Alexander Vogt: “Op het gebied van besturingen biedt SELVE diverse intelligente oplossingen aan.”

Innovatieve aandrijvingen

SELVE gaat meerdere innovatieve aandrijvingen in zijn leveringsprogramma opnemen. Daaronder de nieuw ontwikkelde SE Breeze-RC voor zonneschermen met geïntegreerde windbescherming. “Uniek in de markt en aangemeld voor patentering”, aldus marketingmanager Alexander Vogt van SELVE. “Deze motor combineert aandrijving en windsensor in één product.” Zonneschermen worden met de SE Breeze-RC effectief tegen beschadiging beschermd. In de motor is een versnellingssensor geïntegreerd. Als de wind toeneemt, wordt het bewegen van de zonwering automatisch waargenomen en wordt het scherm gesloten. De drempelwaarde kan in vijf stappen worden ingesteld, afhankelijk van het type en de grootte van de zonwering en van individuele wensen. De verwachting is dat de SE Breeze-RC – na uitgebreide praktijktesten bij klanten – in het voorjaar van 2022 leverbaar is. 

Nieuw is ook de serie SI motoren voor rolluiken. “Stil en met variabele snelheid en andere functies uitgerust, zijn dit innovatieve aandrijvingen”, meent Vogt. SI staat voor SELVE Intelligence. Deze motoren zijn niet alleen stil, optioneel kan de snelheid ervan worden verlaagd om het geluidsniveau als het pantser wordt neergelaten of omhoog bewogen nog verder te reduceren. Deze optie kan interessant zijn voor bijvoorbeeld appartementsgebouwen, om rolluiken ’s morgens of in het weekend extreem stil te openen. 

Verder heeft SELVE een solar oplossing voor rolluiken in het assortiment opgenomen. Daarbij wordt een bidirectionele radiomotor door een accu met solar paneel van energie voorzien. Het is een milieuvriendelijke en duurzame oplossing, die bovendien montagevriendelijk is. 

Noodoplossingen

SELVE levert ook de SEE-NHK, een populaire oplossing voor vluchtwegen. “Naast een geoptimaliseerde overbrengingsverhouding van 13:1 hebben deze aandrijvingen nu een insteekbare aansluitkabel”, licht Vogt toe. “Dat betekent dat het rolluikpantser bij stroomuitval vier keer sneller kan worden geopend dan met conventionele aandrijvingen van dit type. Als elektronische rolluikaandrijving combineert de SEE-NHK de geavanceerde eigenschappen van een plug-and-play motor met maximale bedrijfszekerheid.” 

Met een gloednieuw aandrijvingstype wordt het NHK noodopeningssysteem, dat zich bewezen heeft in rolluiken, ook uitgebreid tot ritsscreens. De SEZ-NHK zou voor het eerst in Stuttgart worden gepresenteerd.

Productmanager Aandrijvingen Tino Braumann: “De SEE-NHK is een populaire oplossing voor vluchtwegen.

Naast de SP Rescue, die als speciale motor voor noodgevallen is ontworpen, heeft SELVE ook het gepatenteerde noodbedieningssysteem MAN Rescue in het assortiment. Het maakt een vluchtweg in slechts twee seconden vrij. In geval van stroomuitval maakt MAN Rescue het mogelijk om een rolluik met motor handmatig met een band te openen. De installatie is eenvoudig omdat het slimme systeem als een conventioneel aandrijvingslager in het kopstuk van de rolluikkast wordt geïnstalleerd. Het noodbesturingssysteem MAN Rescue is vanaf begin 2022 leverbaar. 

Van SELVE Home tot commeo

Op het gebied van besturingen biedt SELVE de intelligente huisbesturing SELVE Home aan. Er kunnen voortaan nog meer apparaten mee worden bestuurd. “Hiermee ronden we ons succesvolle smart home-systeem verder af en stellen het open voor aanvullende toepassingen”, zegt Vogt. “Met de SELVE Home Server 2 kunnen nu al uiteenlopende Homematic IP-producten en binnen- en buitenwebcams worden gekoppeld om niet alleen rolluiken en zonwering, maar ook verwarming, airconditioning, beveiliging en verlichting te automatiseren, zelfs met spraakbesturing.” 

Dirk Wrobel: “Nieuw is ook de serie SI motoren voor rolluiken.”

De bidirectionele radioserie commeo wordt eveneens uitgebreid. De handzenders van het systeem worden in een nieuw design geleverd, als eerste de commeo Send 1. “Geleidelijk zullen ook andere handzenders in dit strakke design worden aangeboden”, voorspelt Vogt. “De nieuwe versie is overigens bedoeld als een alternatief, want het ontwerp van de oorspronkelijke commeo handzenders is nog steeds bij de tijd.” 

SELVE presenteert ook drie nieuw ontwikkelde commeo inbouwontvangers. Ze zijn aanzienlijk verkleind en nemen daardoor ongeveer de helft minder ruimte in beslag, wat ze geschikt maakt voor nog meer inbouwsituaties. De ontvangers hebben ook nieuwe speciale functies voor hogere schakelprestaties, vooral voor het in- en uitschakelen van elektrische apparaten, ook met potentiaalvrije uitgang. 

Ook bij de nieuwe commeo Multi Send, die vele toepassingen in slechts een compacte besturingseenheid mogelijk maakt, is de functionaliteit uitgebreid. Hij is geüpdatet en kan in een premiumversie met extra functies worden uitgerust. SELVE heeft ook de KonfigTool voor het instellen van de handzender op een PC of Mac verder ontwikkeld. Hij kan ook worden gebruikt om oudere bidirectionele handzenders gratis te updaten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details