Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Schlappi Markiezen: ‘Onze markiezen passen helemaal in deze tijd’
Subtiele ledverlichting bij een markies in de showroom van Schlappi Markiezen.

Schlappi Markiezen: ‘Onze markiezen passen helemaal in deze tijd’

“De markies heeft een klassieke uitstraling, maar dat betekent zeker niet dat deze vorm van zonwering niet meer van deze tijd zou zijn”, zegt Dennis Schoormans, directeur-eigenaar van Schlappi Markiezen in Tilburg. “Integendeel. Markiezen combineren ook uitstekend met moderne bouwstijlen. Bovendien is een markies ook nog eens heel effectief en ideaal om op natuurlijke wijze de zonnewarmte te weren.” 

“De zomers worden steeds warmer”, vervolgt Schoormans. “Om het binnen toch koel te houden, worden vaak airco’s ingezet. Milieucentraal heeft berekend dat een airco gedurende de zomer 70 kilo CO2- uitstoot. Ter vergelijking: een boom doet er drie jaar over om zoveel CO2 op te slaan.” 

TEMPOTEST Starlight blue-doek wordt gemaakt uit gerecyclede petflessen.

“Zonwering houdt op een natuurlijke wijze uv-straling tegen die voor opwarming zorgt. Waar andere typen zonwering alleen de zonnestralen weren die van voren invallen, biedt een markies ook bescherming tegen zoninval aan de zijkanten. Branchevereniging Romazo geeft markiezen de maximale score voor warmtewering. Met markiezen kan de temperatuur in een ruimte op natuurlijke wijze tot wel 5 graden onder de buitentemperatuur worden gehouden.” 

Schlappi Markiezen gaat voor duurzaamheid

Voor Schlappi Markiezen is duurzaamheid meer dan een bedrijfs­strategie. Voor Dennis Schoormans is het een persoonlijke missie. “Als we om ons heen kijken, is er maar één conclusie: zo kan het niet doorgaan! In 2021 zijn we serieus werk gaan maken van duurzaamheid en dat heeft al veel opgeleverd. Zo hebben we een lijn opgezet om bruikbare materialen van afgeschreven markiezen te recyclen: denk aan hout, aluminium en doek. Dat levert grondstoffen op om nieuwe producten van te maken. Maar we doen meer.” 

Herbekleden van markiezen

“Markiesdoek blijft gemiddeld tien jaar goed, maar het frame van een markies heeft een levensduur van zeker twintig jaar. Het loont daarom om een markies te herbekleden. Via onze dealers promoten we dat volop. De eindklant krijgt, zonder dat hij er omkijken naar heeft, een markies met een splinternieuw doek waar hij nog tien jaar mee vooruit kan. Tegelijk besparen we op hout en/of aluminium. Inmiddels herbekleden we vele markiezen per jaar en besparen daarmee duizenden kilo’s hout en aluminium. Goed voor het milieu én voordelig voor de klant!” 

Ledverlichting voor de sfeer

“Sinds twee jaar produceren wij markiezen met geïntegreerde ledverlichting, een innovatie uit eigen keuken. Deze verlichting stelt horecaondernemers in staat de terrastijd te verlengen en – door het dimbare licht – sfeer op hun terrassen te creëren, en dat tegen minimale energiekosten. Het resultaat: meer omzet voor de ondernemer tegen lagere kosten. Een win-winsituatie.” 

Markiesdoek uit petflessen

“Schlappi is de exclusieve verdeler voor Nederland van Starlight blue-doek dat gemaakt wordt uit pet. Petflessen worden verwerkt tot vezels die de belangrijkste grondstof zijn voor het doek: maar liefst 85% van het doek wordt gemaakt van dit gerecycled polyester. De impact op het milieu is navenant: 60% energiebesparing, 45% minder CO2-uitstoot en 90% minder waterverbruik. De prestaties lijden er niet onder: het doek is elastisch en biedt meer weerstand tegen de kracht van bijvoorbeeld de wind.” 

‘Het bruist van de nieuwe ideeën’

“Het bruist bij Schlappi van de nieuwe ideeën”, constateert Schoormans. “We hebben nog veel meer duurzame plannen voor. Om een tipje van de sluier op te lichten: we werken op dit moment aan een duurzaam alternatief voor de grote hoeveelheid plastic verpakkingsmaterialen. Daarnaast kijken we naar een nieuwe, energiezuinige aanpak van onze logistiek.” 

Verlichting onder een markies zorgt voor sfeer.

“Verder heeft Schlappi Markiezen ook productnieuws te melden”, besluit Dennis Schoormans. “We introduceren acht nieuwe standaard RAL-kleuren voor onze aluminium frames. En we komen met een eigen collectie gemêleerde doeken. Groot voordeel van deze doeken is dat ze er langer ‘schoon’ uitzien en vouwkreukels minder zichtbaar en opvallend zijn. Kortom, ook wat betreft ons productnieuws zijn we helemaal bij de tijd!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details