Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zonwering & Overkappingen

Schlappi Markiezen: Een naam die nog steeds klinkt als een klok

Portret Dennis Schoormans HR-15 kopiëren
Dennis Schoormans

10 maart 2021 Leestijd 10 minuten

Deel dit artikel

De naam Schlappi is in de loop van de tijd in Nederland-markiezenland uitgegroeid tot een begrip. Dennis en Charlotte Schoormans doen daar niet alleen hun voordeel mee, ze doen er ook alles aan om het zo te houden of zelfs te versterken. “Schlappi is natuurlijk écht een begrip”, zegt Dennis Schoormans. “De naam ‘Schlappi’ staat voor de hoogste kwaliteit. Om dat te onderstrepen hebben wij de pay-off ‘Schlappi, dé kwaliteitsnorm voor markiezen’ gekozen. Het onderstreept de positie die onze markiezen in de markt innemen.

“De naam ‘Schlappi’ staat voor de hoogste kwaliteit”, menen Dennis en Charlotte Schoormans.

Dealerondersteuning

Schlappi Markiezen wil een goede leverancier zijn voor zijn dealers, benadrukt Schoormans. “Daarom leveren we niet alleen markiezen, maar bieden we ook dealerondersteuning, bijvoorbeeld door onze dealers te helpen om eindklanten te bereiken die nadenken over markiezen, zowel particulieren als bedrijven.” 

Zo anticipeert Schlappi op de coronapandemie, om ondernemers te helpen om hun klanten, ondanks de afstandsmaatregelen toch goed te kunnen ontvangen. “Voorlopig zullen er minder mensen in winkels mogen zijn. Als mensen dan buiten moeten wachten, is een markies bijzonder geschikt om hen in de wachtrij voor de elementen te beschermen. Schlappi heeft speciaal over dat product voor zijn dealers een flyer ontworpen. Ook is er een inspiratiefilmpje gemaakt dat op YouTube kan worden bekeken:

Omdat je wel eens markiezen ziet die er niet meer zo mooi bijhangen, heeft Schlappi ook een flyer ontwikkeld die is gericht op het restaureren en herbekleden van oude markiezen. “Ook als een markies al wat ouder is, betekent dat niet dat hij niet meer toonbaar gemaakt kan worden”, weet Dennis Schoormans. “Volledige vervanging is lang niet altijd nodig. Reparatie en opnieuw spuiten van het frame, maar vooral een nieuwe bekleding doen vaak wonderen. Voor de dealer is het niet alleen extra werk en omzet – op herbekleden kunnen uitstekende marges worden gemaakt – maar het is ook extra dienstverlening richting zijn klanten. Die zal zeker worden gewaardeerd en mogelijk weer tot andere opdrachten leiden. Om de dealers nog meer tegemoet te komen bieden wij een winterkorting van 15% op alle doeken uit de standaardcollecties van Dickson, Sattler en sunvas.” 

Als mensen buiten moeten wachten, is een markies bijzonder geschikt om hen in de wachtrij voor de elementen te beschermen.

Innovatie

Het lijkt dat de markies in honderd jaar niets is veranderd, maar dat is natuurlijk niet waar. De vorm en uitstraling zijn weliswaar nog hetzelfde, maar ondertussen zijn er tal van verbeteringen en vernieuwingen doorgevoerd, in materialen, constructie, bediening en extra’s, zoals ingebouwde verlichting. Schlappi heeft bijvoorbeeld een in eigen beheer ontwikkeld verlichtingsconcept voor markiezen. Deze afstandsbediende, dimbare led-verlichting wordt aan de binnenzijde van de markies in de profielen ingebouwd en kan naar beneden of naar de kap worden gericht. Een andere innovatie heeft Schlappi na een intensieve testperiode geïntroduceerd. Het is een markiesdoek uit Soltis Lounge 96 en Soltis 96 van Serge Ferrari. Het doek heeft microperforaties, waardoor een natuurlijke luchtcirculatie ontstaat. Daardoor is de gevoelstemperatuur onder het doek lager, het gevoel van vrijheid groter en is er doorkijk, maar wordt verblinding voorkomen. Nieuw is ook een solar voeding voor elektrisch bediende markiezen. Een innovatie die dit jaar wordt gepresenteerd, is verlichting in de volant, om een naam of slogan te laten oplichten. “Het zijn dit soort ontwikkelingen die de markies bij de tijd houden, zonder dat de klassieke uitstraling ervan verloren gaat”, meent Schoormans. 

Innovatie: verlichting in de volant, om een naam of slogan te laten oplichten.

Projecten

In 1927 werd in Den Haag het hoofdkantoor van verzekeraar De Nederlanden van 1845 opgeleverd. Het voor die tijd revolutionaire gebouw was een ontwerp van de beroemde architect H.P. Berlage. De Nederlanden van 1845 werd later Nationale-Nederlanden, dat het gebouw tot 2003 heeft gebruikt. Aanvankelijk was het plan om het Berlagehuis, zoals het inmiddels heette, een woonbestemming te geven, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Daarop is besloten om er weer een kantoorpand van te maken. Om het aan de eisen van deze tijd de laten voldoen – onder andere op het gebied van klimaatbeheersing en verlichting – bleek grondige modernisering noodzakelijk.

Waarom aandacht voor het Berlagehuis? Omdat Schlappi er in samenwerking met de uitvoerende partij Decolux Projectzonwering uit Rotterdam maar liefst 286 elektrisch bediende aluminium markiezen voor heeft geleverd. Voor het doek is gekozen voor oker-crème in een – heel toepasselijk – Haagse blokstreep. “Het is niet alleen dat we een project van deze schaal aankunnen”, zegt Dennis Schoormans. “We hebben ook aangetoond te kunnen dealen met de zware eisen die aan deze specifieke opdracht worden gesteld. Omdat het Berlagehuis een rijksmonument is, moest er namelijk aan een aantal heel specifieke eisen worden voldaan. Wij hebben laten zien dat we ook een dergelijk groot en veeleisend project tot een succes kunnen maken.” 

Schlappi heeft voor het Berlagehuis maar liefst 286 elektrisch bediende aluminium markiezen geleverd.

Overigens is het Berlagehuis niet het eerste grote project dat Schlappi Markiezen heeft gemaakt. “Zeker niet”, zegt Dennis Schoormans. “We hebben al vaker grote projecten gedaan, zoals hotel The Manor en het Minervaplein in Amsterdam.” Voor The Manor aan de bekende Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost (waarover Z&R in 2019 al eens verslag heeft gedaan) heeft Schlappi 54 markiezen van verschillende afmetingen in de huisstijl van het hotel geleverd. The Manor is gevestigd in het voormalige Burgerziekenhuis, een monumentaal gebouw uit 1889, ontworpen in de stijl van de neorenaissance, waar markiezen natuurlijk uitstekend op hun plek zijn. 

Ook voor hotel The Manor in Amsterdam-Oost heeft Schlappi de markiezen geleverd.

Bij het project aan het Minervaplein ging het om 120, met een Somfy IO motor bediende houten markiezen. Dit project is uitgevoerd door Excelsior Zonwering uit Amsterdam. Voor Excelsior heeft Schlappi na voltooiing van het project aan het Minervaplein een leaflet gemaakt om ook de bewoners in de omgeving voor markiezen te interesseren. “Maatwerk voor deze dealer richting een specifieke groep potentiële eindklanten”, aldus Schoormans. 

Markiezen passen uitstekend bij de architectuur van het Minervaplein.

 “We willen onze dealers zo goed mogelijk begeleiden”, besluit Schoormans. “Ik houd persoonlijk contact met al onze geselecteerde dealers en neem uitgebreid de tijd om hen zo goed mogelijk van professioneel advies te voorzien. Ook zorgen wij ervoor dat artist’s impressions, technische tekeningen en de logistiek tiptop in orde zijn. Zo proberen wij onze dealers in alles zo goed mogelijk te ondersteunen.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details