Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuws

Schlappi maakt een vliegende nieuwe start

Schlappi-Markiezen-0388

16 januari 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Verbouwing showroom bekroont 2018

Het was groot nieuws een jaar geleden toen de iconen uit de zonweringwereld Ans en Peter Schlappi bekendmaakten hun zaak over te dragen aan Dennis Schoormans en zijn vrouw Charlotte. Schlappi zonder Schlappi, dat kon toch bijna niet? Het blijkt wel te kunnen, want Schlappi heeft onder het nieuwe management een vliegende nieuwe start gemaakt. De uitsmijter van het eerste jaar is de verbouwing van de showroom. 

“Hartstikke goed”, zegt Dennis Schoormans als hem wordt gevraagd hoe het eerste jaar als ‘eigen baas’ is verlopen. “Boven verwachting zelfs, want we hebben in 2018 meer kunnen realiseren dan vooraf gedacht. Je moet natuurlijk het bedrijf leren kennen, de ins and outs van het product en het productieproces, de klanten enzovoort, enzovoort. Dat is allemaal gelukt en daarnaast hebben we ook nog een substantiële omzetgroei gerealiseerd, en dat niet alleen door het mooie weer.” 

Schlappi staat vanouds bekend als een kwaliteitsmerk. Dat schept verwachtingen bij de klanten, niet alleen wat betreft de kwaliteit van het product, maar ook voor wat betreft leverbetrouwbaarheid en service. “Dat is allemaal op peil gebleven en zo mogelijk nog verbeterd”, aldus Schoormans. “Schlappi heeft nieuwe energie en nieuw elan gekregen!” 

Dennis en Charlotte Schoormans zijn happy als ‘eigen baas’. “Als eigen baas heb je nog meer verantwoordelijkheid. Je bent nog meer bevlogen, nog ondernemender dan voorheen”, beschrijft Dennis Schoormans de verandering. “Het is natuurlijk wel een heel ander gevoel dan vroeger, want je bent nooit meer klaar. Het is nu zaak om een goede balans te vinden tussen werk en privé.” 

Verbouwing showroom
De ambachtelijke productie van markiezen verbeeld in de spreekkamer: zoveel is er niet veranderd!  

Showroom
Al bij de overname hadden Dennis en Charlotte Schoormans aangegeven wat meer accenten te willen leggen bij marketing en communicatie, onder andere door de website aan te passen en een nieuwe brochure te ontwikkelen. Onderdeel van die aanpak is ook de verbouwing van de showroom die recent is doorgevoerd. “Schlappi staat voor kwaliteit en dat moet ook tot uitdrukking komen in de uitstraling van de showroom”, legt Dennis Schoormans uit. “De nieuwe showroom is moderner en strakker dan voorheen en daardoor meer van deze tijd. Bovendien is het in eerste instantie een showroom voor onze dealers. We laten hier onze producten zien en de mogelijkheden die we kunnen bieden. Nieuw is ook dat we nu een aparte spreekkamer hebben. Om de ambachtelijkheid van ons product te benadrukken, is tegen de wand ervan een grote afbeelding van een werkplaats van vroeger afgebeeld, waar op ambachtelijke wijze markiezen worden geproduceerd.” 

Verbouwing showroom
Een nieuw verlichtingsconcept voor markiezen met aan de binnenzijde in de profielen ingebouwde, dimbare led-verlichting.

Nieuw verlichtingsconcept
Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, presenteert Schlappi in zijn eerste jaar onder de nieuwe leiding ook nog maar even een nieuw verlichtingsconcept voor markiezen. “Het betreft een in eigen huis ontwikkelde, dimbare led-verlichting die aan de binnenzijde van de markies in de profielen wordt ingebouwd”, legt Dennis Schoormans uit. “De klant kan kiezen voor een naar beneden of voor een naar de kap gerichte verlichting. Doordat de lampjes goed verdeeld zijn over het frame, wordt het licht gelijkmatig verspreid, bij een naar beneden gerichte verlichting over het terras, bij een naar boven gerichte verlichting over de kap.” 

De verlichting kan met een afstandsbediening eenvoudig worden gedimd, gaat Schoormans verder. “Dat maakt het voor de horecaondernemer mogelijk om middels de verlichting onder de markies sfeer-op-maat op een terras te creëren. Een extra voordeel van led-verlichting is nog dat ze bijzonder duurzaam is en relatief weinig stroom verbruikt.” 

Diverse dealers hebben deze markiezen met ingebouwde verlichting al besteld. “De eerste ervaringen zijn alleen maar positief”, stelt Dennis Schoormans tevreden vast. “Zo goed, dat de tamtam al werkt: horecaondernemers die deze horecamarkies gezien hebben, melden zich spontaan bij Schlappi Markiezen voor meer informatie over dit nieuwe concept. Zij zien het als een uitstekende kans om het terrasseizoen sfeervol te verlengen.”     

Tekst: Thijs Pubben    Beeld: Barbara de Kort

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details