Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘SAULEDA GREEN by Guillaume Janssen’

‘SAULEDA GREEN by Guillaume Janssen’

Guillaume Janssen stelt voor

De stikstofcrisis is momenteel een van de grootste hoofdpijndossiers in Nederland, naast fijnstof en andere luchtvervuiling. Guillaume Janssen introduceert in samenwerking met SAULEDA het eerste zonweringdoek dat de lucht zuivert én zorgt voor een reductie van stikstofdioxiden. SAULEDA GREEN by Guillaume Janssen is een uniek product dat de lucht zuivert door middel van fotokatalyse. Behalve voor een reductie van stikstofdioxiden zorgt GREEN ook voor verbetering van de luchtkwaliteit door er fijnstof en vluchtige organische stoffen (VOS of VOC) uit te filteren. Door de introductie van dit doek willen Guillaume Janssen en SAULEDA zorgdragen voor een groenere en gezondere wereld.

SAULEDA GREEN by Guillaume Janssen is een speciaal zonweringdoek dat is voorzien van een coating met nanodeeltjes van titanium­dioxide. Deze coating geeft het zonweringdoek dusdanige unieke, luchtreinigende eigenschappen dat het gebruik van dit doek voor één zonwering gelijkstaat aan het van de weg halen van een auto! De coating is in staat om schadelijke vluchtige organische stoffen (VOC’s) en stikstofdioxiden om te zetten in relatief onschuldige verbindingen. GREEN is daarmee het eerste zonweringdoek op de markt dat de lucht zuivert. Geen enkele andere leverancier heeft een gelijkwaardig product wat op deze manier bijdraagt aan een beter milieu. Het maakt SAULEDA GREEN by Guillaume Janssen tot een uniek product. 

De behandeling van het doek met een speciale coating zorgt er tevens voor dat er tot 70% minder vuil aan het doek hecht, waardoor het verregaand zelfreinigend is. Dit proces wordt in onderstaande afbeelding verder toegelicht. Deze eigenschap van het doek is ideaal bij de keuze voor lichtere doekkleuren of het gebruik in stedelijke gebieden, bij luchthavens of in een andere meer vervuilende omgevingen.1 

Bijzondere eigenschappen

Vanwege de unieke coating kent GREEN een aantal bijzondere eigenschappen: 

• Verminderde hechting van vuil; zelfreinigend

• Verbetering van de luchtkwaliteit

• Vermindering van vieze geurtjes (bijv. sigarettengeur of uitlaatgassen) 

• Duurzamer (zeker in combinatie met Tenara garen) waardoor het op de lange termijn ook kostenbesparend is

Het unieke GREEN doek is universeel bruikbaar, bijvoorbeeld voor knikarm- en uitvalschermen, markiezen, luifels, parasols, terrasoverkappingen, windschermen en bootkappen.

Momenteel is GREEN in twintig kleuren verkrijgbaar. Op aanvraag is het mogelijk om ook andere kleuren van deze unieke coating te voorzien. De gehele GREEN collectie is vanaf nu verkrijgbaar bij Guillaume Janssen.

1) Voor meer informatie zie de diverse studies die zijn uitgevoerd door Pureti (coatingleverancier) of door SAULEDA.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details