Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Sattler: Heeft u ’the Magic Box’ al gezien?
De verschillende doekkwaliteiten naast elkaar.

Sattler: Heeft u ’the Magic Box’ al gezien?

Ook voor Sattler was 2021 een goed zonweringsjaar. Nico van Hattum, country manager bij Sattler, blikt terug op een jaar waarin de explosieve omzetstijging van 2020 zich doorzette, zij het met hier en daar flinke uitdagingen. “Gemengde gevoelens dus”, aldus Van Hattum. “2021 was positief, echter ook extreem hectisch. Het goede was dat ook dit jaar zowel de particulier als de horecaondernemer investeerde in goede zonwering. Ondanks diverse beperkingen door Covid hebben we tot en met juli stabiel kunnen leveren. De extra handicap die we erbij kregen: eind juli werd ons hoofdkantoor gehackt en lagen alle systemen plat. Terwijl het seizoen zich verder ontwikkelde, konden productie, orderinvoer en verzendingen pas na 4 weken weer voorzichtig opgestart worden. Dat betekende schade inhalen. Tot en met maart 2022 hebben we te maken met de nasleep, tot die tijd kan er enige hinder ondervonden worden.”

De Sattler Design Selector, een handige online tool om doek te kiezen.

De markt wil zekerheid

“De beschikbaarheid van de diverse grondstoffen en de daarmee samenhangende prijsontwikkelingen staan nog steeds onder druk.  Sattler merkt dat vanwege onze leverbetrouwbaarheid veel klanten een switch hebben gemaakt naar onze doeken. Voor ons betekent dat een explosieve stijging in een groeicurve die sinds 2010 al goed omhoogloopt”, aldus Van Hattum. “We merken dat ook de kwaliteit van onze zonweringsdoeken gewaardeerd wordt en daarbij de innovaties die Sattler op haar naam heeft staan, serieuze verbeteringen zijn waarmee de vakhandel haar onderscheidend vermogen kan vergroten. Denk dan bijvoorbeeld aan Lumera en Lumera 3D. Sattler bewerkstelligt dit al jaren op een best mogelijk duurzame manier en zet door het uitrollen van een toegevoegd beleidsplan het begrip duurzaamheid nog prominenter op haar agenda.”

‘The Magic Box’

De huidige collectie is actueel tot en met 2022, in 2023 komt er een nieuwe collectie uit. Van Hattum heeft daarvoor ‘The Magic Box’ tot zijn beschikking gekregen. “Een koffer boordevol nieuws”, zo omschrijft hij de toverdoos. “Nieuwe kwaliteiten zonweringsdoek, dessins naar de laatste trends en een vernieuwde ‘Design Selector, analog meets digital’. Ook partijen die een eigen collectie samenstellen zullen dit zeer interessant vinden. De hoeveelheid noviteiten in ‘The Magic Box’ is een goed teken voor de markt; er vindt echt vernieuwing plaats.”

Nico van Hattum: “We laten de producenten en collectioneurs al in een vroeg stadium proeven van wat er aan zit te komen.”

Nog even geduld

“We laten de producenten en collectioneurs al in een vroeg stadium proeven van wat er aan zit te komen. De vakhandel krijgt per januari 2023 de nieuwe collectieboeken toegestuurd”, aldus Van Hattum. “Als aangegeven, we moeten dus nog even door de zoetzure appel heen, maar we zullen klaar zijn voor het komende seizoen en voor 2023 staat er weer veel moois op het programma! Mijn boodschap aan de markt luidt: blijf gezond, probeer ondanks alle beperkingen te genieten van het leven en hopelijk tot snel!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details