Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Samenwerkingsverband Overkappingadviseurs: ‘Realistisch anticiperen op een veranderende markt’
Een houten overkapping past uitstekend bij houtbouw en/of een landelijke architectuurstijl.

Samenwerkingsverband Overkappingadviseurs: ‘Realistisch anticiperen op een veranderende markt’

Tot 2020 heeft de markt voor exclusieve buitenlevenproducten op een gezonde en organische wijze een mooie en gestage groei doorgemaakt. “2020 en 2021 waren coronajaren, waarin de vraag naar dit type producten vervolgens is geëxplodeerd”, vertelt Roelof van den Oever, directeur van Overkappingadviseurs. “We zien dat 2022 over het algemeen een prima start heeft gekend, waarna de vraag naar deze exclusieve buitenlevenproducten in de tweede helft van het seizoen is afgezwakt.” Gezien de mondiale ontwikkelingen zal 2023 voor veel ondernemers een uitdagender jaar gaan worden. Er zal nog meer gevraagd gaan worden van de creativiteit van de ondernemer en zijn marketingactiviteiten. 

Terrasoverkapping met glazen zijwanden.

Samenwerkingsverband

“Overkappingadviseurs is een krachtig samenwerkingsverband van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van overkappingen zoals veranda’s, tuinkamers, kapschuren, lamellendaken, pergoladaken en alle daarbij behorende uitbreidingen en opties zoals wandsystemen, zonwering en de inrichting van de overkapping”, aldus Van den Oever. “Deelnemers aan ons samenwerkingsverband profiteren van de kracht van het collectief. Zo is er volop kennisdeling. Overkappingadviseurs organiseert bijvoorbeeld een aantal bijeenkomsten per jaar waar in een inspirerende sfeer, ter zake doende onderwerpen worden besproken en deelnemers profiteren van elkaars ervaringen en kennis van de markt.” 

“Alle bij ons aangesloten dealers dragen ons keurmerk en zijn collectief aangesloten bij het GFOB, hét garantiefonds van de Overkappingadviseurs”, vervolgt Van den Oever. “Daarin zijn aanbetalingen gewaarborgd en zijn afspraken over garanties vastgelegd.” 

Ruime tuinkamer.

“We zijn innovatief en met ons eigen merk OrangeVie bieden we deelnemers en consumenten een actuele collectie meubels en accessoires voor de inrichting van terrasoverkappingen, tuinkamers en buitenverblijven. Ons online platform, met tienduizenden bezoekers per maand, biedt zowel dealers als consumenten extra inspiratie en informatie. En onze eigen webshop met interessante interieurconcepten zorgt voor extra verkoopkansen voor onze deelnemers.” 

Overkappingadviseurs biedt een actuele collectie meubels en accessoires voor de inrichting van terrasoverkappingen, zoals de loungeset Sella en het vloerkleed Ponza.

Anticiperen

Om onderscheidend te blijven in een markt die door economische ontwikkelingen – tijdelijk – krimpt en waarin steeds meer aanbieders komen, moet iedere aanbieder volgens Van den Oever kritisch naar het eigen aanbod kijken. Ook moet de aanbieder ervoor zorgen dat de continuïteit niet in gevaar komt door de verwachtingen voor het komende jaar te managen. “Om daaraan bij te dragen ontwikkelen we bij Overkapping­adviseurs pakkende marketingconcepten. Zeker in een veranderende markt is het essentieel om je marketingzaken goed op orde te hebben. We zien landelijk dat het online zoekvolume naar buitenlevenproducten bijna gehalveerd is. Daarom is het nu nog belangrijker om goede producten met onderscheidende marketingcampagnes onder de aandacht te brengen en zo beter zichtbaar te zijn. Veel deelnemers van Overkappingadviseurs kiezen voor verbreding van hun aanbod. Ze breiden hun aanbod uit met bijvoorbeeld interieurconcepten waarmee een terrasoverkapping of buitenverblijf smaakvol kan worden ingericht of kiezen voor aanvullende accessoires.” 

“Wie meer wil weten over Overkappingadviseurs of wil deelnemen, kan contact met ons opnemen”, besluit Roelof van den Oever. “Geïnteresseerden kunnen bellen naar 06 51225939 of mailen naar info@overkappingadviseurs.nl.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details