Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
R+T VERPLAATST NAAR 2024. HET IS NIET ANDERS…
Aluvision ®Sundaze

R+T VERPLAATST NAAR 2024. HET IS NIET ANDERS…

Dit jaar was het nog misgegaan, maar in 2022 zou het gaan lukken: een R+T organiseren in Stuttgart. De voorbereidingen bij de organisatie en bij tal van bedrijven waren al in volle gang. De teleurstelling is dan ook groot dat het toch niet is gelukt. De beurs is nu uitgesteld naar 2024. Dan zou ze weer in haar ‘normale’ ritme zitten, met dien verstande dat er een editie tussenuit is gevallen. 

Messe Stuttgart heeft bekendgemaakt dat ze in de afgelopen periode veel persoonlijke en intensieve gesprekken met exposanten en partners heeft gevoerd. Die hebben uiteindelijk tot de beslissing geleid om de beurs op te schuiven. 

De beursorganisatie heeft zich samen met de exposerende bedrijven tot het laatst ingezet om de R+T toch te kunnen laten doorgaan. “De huidige coronaverordeningen van de deelstaat Baden-Württemberg en het door ons toegepaste Safe Expo-concept zouden het mogelijk maken om op basis van de huidige kennis in februari 2022 een veilig evenement te organiseren”, aldus de beursorganisatie in een verklaring. 

De situatie is echter voortdurend aan verandering onderhevig, waardoor reis- en andere beperkingen in verband met de coronapandemie opnieuw toenemen. Messe Stuttgart vindt dat niet verenigbaar met de pretentie van R+T om de toonaangevende mondiale handelsbeurs voor rolluiken, poorten en zonwering te zijn. 

Tegen die achtergrond was het duidelijk dat de R+T in februari 2022 niet in zijn gebruikelijke vorm en omvang mogelijk zou zijn. Daarbij speelde mee dat een aantal (grote) exposanten zich inmiddels had teruggetrokken of op zijn minst twijfel over het doorgaan had uitgesproken. Dat alles heeft de beursorganisatie ertoe gebracht om duidelijkheid te scheppen en de R+T uit te stellen tot 2024. Voor trendthema’s en innovaties wil Messe Stuttgart een digitaal platform ontwikkelen. Er komt echter geen digitale beurseditie R+T digital, zoals het afgelopen jaar. De volgende R+T zal nu plaatsvinden van 19 tot en met 23 februari 2024.

Podium

Z&R had de aan R+T deelnemende bedrijven uitgenodigd om alvast een vooruitblik op de beurs te geven. Voor veel bedrijven is de R+T immers dé plek om noviteiten te presenteren. Nu de R+T niet doorgaat en het wereldpodium dat de beurs is, is weggevallen, wordt het vakblad als podium voor nieuws alleen maar belangrijker. De redactie heeft daarom besloten om de voorbeschouwing niet te laten vervallen om bedrijven toch een gelegenheid te bieden om hun nieuws te presenteren. Alleen is ‘voorbeschouwing r+t’ nu ‘r+t verplaatst naar 2024’. Het is jammer, maar het is niet anders.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details