Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
R+T PROJECTS. HET MOTTO IS… SAMENBRENGEN
De nieuwe, grote parasols van Weingut Hirt-Gebhardt zorgen ‘s avonds voor een speels kleurenspel.

R+T PROJECTS. HET MOTTO IS… SAMENBRENGEN

De R+T-organisatie heeft een nieuw initiatief gelanceerd. “De kracht van de R+T ligt in het samenbrengen van mensen en dat is precies wat we doen met R+T Projects”, vertelt hoofd Technologie van Messe Stuttgart Sebastian Schmid. “Bij R+T Projects brengen we mensen samen in projecten in de bekende R+T-productcategorieën, zoals outdoor, of smart home. Te denken valt aan het samenbrengen van een ondernemer die een specifieke behoefte heeft met een fabrikant die daar een geschikte oplossing voor kan bieden.” 

Geselecteerde projecten worden begeleid vanaf de ontwikkeling van het idee tot de uiteindelijke ingebruikneming. Dit proces zal in de vorm van korte videoclips gedetailleerd en op een voor alle betrokken doelgroepen gemakkelijk te begrijpen wijze worden gepresenteerd. Het nieuwe social media format is in september 2021 gelanceerd en zal via de communicatiekanalen van de deelnemende vakbeurzen worden gepubliceerd. 

Overkappingen in aanbouw op Weingut Kern.

De eerste productcategorie waar R+T Projects zich op heeft gericht is outdoor. De markt voor deze producten is al enkele jaren booming en heeft door de huidige ontwikkelingen een verdere stimulans gekregen. De eerste twee projecten waar bij de première van R+T Projects aandacht aan wordt besteed, zijn gerealiseerd bij twee wijnhuizen in het zuiden van Duitsland. 

Project Weingut Hirt-Gebhardt en BAHAMA

De familie Gebhardt, uitbaters van Weingut Hirt-Gebhardt in Eltville am Rhein wilden hun terras op moderne en functionele wijze van schaduw voorzien. Ze hebben daarvoor de fabrikant van parasols BAHAMA in de arm genomen. 

De familie heeft drie jaar geleden te midden van de wijngaarden op de Sonnenberg in Eltville een moderne vinotheek met een groot buitenterras geopend. Bescherming tegen de zon en andere weersinvloeden was vanaf het begin een belangrijk aspect. Nadat Weingut Hirt-Gebhardt had deelgenomen aan de Dag van de Gastronomie tijdens de R+T digital is het besluit gevallen om het terras van zonwering te voorzien. Omdat het bedrijf al 35 jaar een parasol van BAHAMA had, is ook voor het nieuwe project de keuze op deze leverancier gevallen. 

“BAHAMA en produceert hoogwaardige en diverse zonneschermen en zonnezeilen om voor elke behoefte de juiste oplossing te bieden”, zegt Managing Director Marcel Schröder. “We zijn blij dat we door deel te nemen R+T Projects de verschillende stappen van een project in detail kunnen laten zien. Klantenservice – van advies en installatie tot reiniging, winterstalling en onderhoud – zijn voor ons belangrijk en dat kunnen we nu door R+T Projects heel goed laten zien.” 

Nieuw project in Oberderdingen

Ook het tweede project is in de categorie Outdoor en het gaat ook om een wijnhuis, en wel om Weingut Kern in Oberderdingen in Baden-Württemberg dat al sinds 1910 bestaat. Het heeft al geruime tijd ook een horecagedeelte, waar steeds meer evenementen worden gehouden, van conferenties tot bruiloften. 

Het wijnhuis wilde de mogelijkheden voor de horeca nog verder uitbreiden door een groot deel van het erf te overkappen. Daarvoor is markilux als partner gevonden. Het team : project (dat is de naam) van markilux doet dit soort projecten. Voor Weingut Kern heeft wijnboer Michael Kern samen met het projectteam voor gekoppelde overkap­pingen van het type markilux markant gekozen. “Wij zijn hier uiteraard erg blij mee en zijn verheugd deel uit te maken van R+T Projects”, zegt sales­manager Jan Kattenbeck van het team : project.

Korte clips over de projecten zijn vanaf 16 februari te zien op www.rt-expo.de/projects.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details