Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
R+T digital innovatieprijzen. Er blijkt nog genoeg te verbeteren

R+T digital innovatieprijzen. Er blijkt nog genoeg te verbeteren

De prijzen zijn uitgereikt in maar liefst elf productcategorieën. Daarnaast zijn er drie speciale prijzen uitgereikt voor design, duurzaamheid en energie-efficiëntie. Niet alle prijzen zijn voor de zonweringdealer even interessant, maar Z&R wil ze de lezers toch niet onthouden. Een overzicht, waarbij een aantal prijswinnaars nader voor het voetlicht worden gebracht. 

Rolluiken – maar één prijswinnaar

Goud: Winsol met het SolarBox rolluik op zonne-energie. Omdat het een solar product is, is het duurzaam en bovendien gemakkelijk te installeren, zonder hak- en breekwerk. Dankzij de krachtige 4 Ah-batterij kan de SolarBox het hele jaar worden gebruikt. De jury benadrukte ook de verschillende designmogelijkheden die al eerder in Z&R de revue zijn gepasseerd. 

Buitenjaloezieën

Goud: REFLEXA-WERKE Albrecht GmbH met de afstandhouder Typ RF. De zijgeleiders van buitenjaloezieën kunnen hiermee gemakkelijker worden gemonteerd. Bovendien kan de afstand van de buitenjaloezie tot de muur/het raam probleemloos worden aangepast. 

Zilver: Storenmaterial AG met de ECCE schroefloze houder voor de snelle montage van de bovenbak van buitenjaloezieën. 

Brons: Storenmaterial AG met de VANTA++ met staaldraadondersteuning in het midden van een buitenjaloezie. 

Buitenleven – twee maal goud

Goud: markilux GmbH & Co. KG voor de pergola stretch. Meer over deze terrasoverkapping in het Thema Terrasoverkappingen in deze Z&R. 

Goud: Corradi Srl voor hun terrasoverkappingsysteem IMAGO dat een buitenruimte transformeert naar een autonome en flexibele ruimte. IMAGO ondersteunt de functie waarvoor ze is bedoeld. Corradi heeft in eerste instantie de drie concepten IMAGO Gourmet, IMAGO Feeling Good en IMAGO Dreaming gelanceerd. De Corradi IMAGO heeft in 2020 ook al een Red Dot Design Award gewonnen. 

Binnenzonwering

Goud: KADECO Sonnenschutzsystem GmbH met de designjaloezie Oslo uit geperst vilt. De naam Oslo is niet zomaar gekozen, want KADECO heeft zich laten inspireren door Scandinavisch interieurdesign. De jaloezie heeft door het materiaalgebruik een natuurlijke uitstraling. Bovendien heeft ze een belangrijk invloed op de akoestiek in een ruimte, wat heel belangrijk kan zijn in moderne, strakke interieurs. De collectie Oslo omvat de vier kleuren antraciet, steengrijs, lichtgrijs en beige. 

Zilver: Style Group – Global International Trading met het virusdodende Antiviraltex. 

KADECO Sonnenschutzsystem GmbH met de designjaloezie Oslo.

Aandrijvingen en besturingen

Goud: acomax GmbH met KLICK, voor de snelle montage van motoren. Acomax heeft een nieuwe generatie aandrijvingen voor rolluiken en zonweringen. Met het KLICK systeem kan een buis met motor heel eenvoudig in een paar seconden in een rolluikkast worden ingebouwd. 

Zilver: elero GmbH met RolMotion met de mogelijkheid van een fluisterstille loop, zodat een rolluik met minimaal geluid opent en sluit. 

Brons: Guangdong A-OK Technology Grand Development Co., Ltd met een elektromagnetische vergrendeling voor zipscreens, waardoor een zware onderlat niet meer nodig is en de belasting voor de motor wordt verminderd. 

Textiele zonwering – drie maal goud

Goud: MHZ met de Solix inklemscreen voor buiten. De buitenzonwering Solix is niet zomaar een screenzonwering. Ze kan namelijk heel eenvoudig van binnenuit in het raamkozijn worden geplaatst en ook weer worden verwijderd, zonder daarbij het raam te beschadigen. Dit product is dus ook heel geschikt voor bijvoorbeeld monumenten. Solix kan optioneel worden uitgebreid met insectenwering en een zonnepaneel. 

De R+T jury was onder de indruk van de innovatieve technologie, de functionaliteit, het installatiegemak en het design van dit product. Verder roemde de jury de combinatie van functies: zon- en insectenwering en bescherming tegen inkijk. 

Goud: heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co. KG met de klembare zipscreen heroal VS Z EM, in Z&R 2 nog voor het voetlicht gebracht als een van de inzendingen voor de Z&R Product of the Year Award 2021. Deze screen wordt geklemd wat de montage vergemakkelijkt. Voor de stroomvoorziening is een zonnecel toegevoegd. 

Goud: Jentschmann AG met de NonVi Keder om een doek snel aan de doekrol te bevestigen en strepen op het doek te vermijden.  

Poorten

Goud: Meißner GmbH Toranlagen met het Greonik rolhek. Greonik – Green Bionik – bestaat 100% uit gerecyclede grondstoffen. 

Zilver: proMesh GmbH met het alphamesh safety system, een veiligheidsgordijn met ringetjes, vergelijkbaar met de middeleeuwse maliënkolder. 

Zilver: GfA ELEKTROMATEN GmbH & Co.KG met het universele GfA opsteekaandrijving voor rolpoorten. 

Aandrijvingen en besturingen voor poorten

Goud: FACE S.R.L. met de noodopening Supercapacitor Emergency Opening Device. 

Zilver: GfA ELEKTROMATEN GmbH & Co.KG met de ELEKTROMAT 4.0 aandrijving voor industriedeuren. 

Brons: SOMMER Antriebs- und Funktechnik GmbH met de Telecody Courier om veilig pakketjes in de garage te laten neerleggen als bewoners niet thuis zijn. 

Gebouwautomatisering

Goud: REFLEXA-WERKE Albrecht GmbH met de RaffSun buitenjaloezie met lamellen waarmee stroom kan worden opgewekt. 

Zilver: Becker-Antriebe GmbH met BoxCTRL motor voor rolluikbesturing middels een Fritz!Box. 

Brons: KADECO Sonnenschutzsystem GmbH met het MOTION motorenprogramma voor de eenvoudige motorisering van zonwering. 

Technisch textiel

Goud: Neher Systeme GmbH & Co.KG met het insectengaas Transpatec. 

Zilver: PARÀ Spa/weinor GmbH & Co. KG met de nieuwe duurzame weinor doekcollectie modern basics blue® uit 85% gerecycled pet. Deze collectie is in Z&R 2 nog voor het voetlicht gebracht als een van de – genomineerde – inzendingen voor de Z&R Product of the Year Award 2021.

Brons: Julius Koch GmbH met de nieuwe optrekband Webtex® G2 voor buitenjaloezieën. 

Speciale oplossingen

Goud: WAREMA Renkhoff SE met de geluidsgeïsoleerde kast voor buitenjaloezieën voor opbouw op het venster. 

Goud: Neher Systeme GmbH & Co.KG voor de plisséhor PL2. 

Zilver: HELLA Sonnen- und Wetterschutztechnik GmbH met de nieuwe zonweringoplossing voor houtbouw. 

Bijzondere onderscheidingen

Naast de reguliere innovatieprijzen heeft de R+T digital in de drie categorieën Design, Duurzaamheid en Energie-efficiëntie bijzonder onderscheidingen uitgereikt. 

Design: KADECO Sonnenschutzsysteme GmbH voor hun designjaloezie Oslo uit geperst vilt en proMesh GmbH voor hun alphamesh safety system.

Duurzaamheid: PARÀ Spa / weinor GmbH & Co. KG voor modern basics blue®. 

Energie-efficiëntie: REFLEXA-WERKE Albrecht GmbH voor de RaffSun.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details