Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
R+T Alliance omspant de wereld – EEN NETWERK VAN BEURZEN

R+T Alliance omspant de wereld – EEN NETWERK VAN BEURZEN

De actuele situatie maakt duidelijk dat een sterk netwerk en betrouwbare partners belangrijke pijlers onder het internationale zakendoen zijn. Onder de merknaam R+T Alliance stellen Messe Stuttgart en zijn internationale partners zich tot doel om de beurzen die zij organiseren voor zowel exposanten als bezoekers steeds verder te verbeteren. Bovendien willen ze elkaar door hun samenwerking versterken. De R+T Alliance staat op dit moment voor zes beurzen op drie continenten. Een overzicht.

De R+T Asia is inmiddels een begrip in Oost-Azië.

De R+T wordt digitaal

De verschuiving van de R+T naar 2022 was aanleiding voor Messe Stuttgart om met de R+T digital van 22 tot en met 25 februari een nieuwe richting in te slaan. Op www.rt-expo.digital kan de branche zich digitaal ontmoeten en kunnen productinnovaties worden gepresenteerd. Kern is de R+T Innovationspreis, waaromheen een reeks van side events wordt georganiseerd. Meer over de R+T digital elders in deze Z&R. 

Nieuwe beurs in de VS: Sun Shading Expo North America

De R+T maakt de oversteek naar de VS. Vanaf 2021 wordt parallel aan de vakbeurs IFAI Expo de Sun Shading Expo North America gehouden. De IFAI Expo is de belangrijkste beurs van Noord-Amerika voor speciale weefsels en technisch textiel. Met Sun Shading Expo North America komen daar productgroepen als rolluiken en toebehoren, buitenjaloezieën, binnenzonwering, insectenwering, aandrijvingen en besturingen en gebouwautomatisering bij. De Sun Shading Expo North America wordt voor de eerste keer gehouden van 2 tot en met 4 november 2021 in Nashville, Tennessee. 

APA Expo by R+T: beursdatum in oktober 2022

De APA Expo by R+T wordt voor het eerst in oktober 2022 georganiseerd, en wel in Feria Barcelona. Voorheen werd de internationale vakbeurs voor automatische deuren onder de naam FIPA georganiseerd, voor het laatst in Valencia met ruim honderd exposanten en 3500 bezoekers. In 2017 en 2019 werd de FIPA al met ondersteuning van de APA georganiseerd. De Spaanse industrie en markt voor automatische deuren zijn positief over de samenwerking en verwachten synergie-effecten van de samenwerking met Messe Stuttgart. 

R+T Asia: een goede start in China

In China is men positief over inmiddels georganiseerde en geplande beursevenementen. De onder strenge hygiënevoorschriften georganiseerde beurzen gelden als voorbeelden voor de succesvolle terugkeer van het beurswezen na maanden van onzekerheid. De volgende R+T Asia wordt van 24 tot en met 26 maart 2021 in Shanghai georganiseerd. 

Het vertrouwen van de branche in dit evenement is hoog en het aantal aanmeldingen ligt maar net onder het niveau van voorgaande jaren. Van de internationale exposanten die aan de vorige editie van het evenement hebben deelgenomen, heeft 75% ook alweer voor de editie van 2021 toegezegd. 

Om toch aandacht te geven aan innovaties die dit jaar niet konden worden getoond, wordt op dit moment de campagne ‘Best of 2020’ gehouden. Elke week worden geselecteerde producten op de social media kanalen van de R+T Asia voorgesteld, met een speciale focus op duurzaamheid en smart home-oplossingen. 

R+T Turkey: gewaardeerd beursevent voor Turkije en het Midden-Oosten

Voor de Turkse zonweringwereld is de R+T Turkey de belangrijkste beurs. Dat wordt bevestigd door het tot 5.534 gestegen aantal bezoekers uit meer dan 80 landen bij de laatste editie in de herfst van 2019. Vooral voor de landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de Balkan is Istanbul een ideale beurslocatie. Ruim een vierde van de bezoekers aan de laatste R+T Turkey kwam uit het buitenland: Griekenland, Bulgarije, Iran, Irak, Servië, Oekraïne, Marokko, Rusland en Israël. De volgende R+T Turkey wordt in september 2021 in Istanbul gehouden.    

Beelden van de vorige OUTDOOR. AMBIENTE. LIVING. in Stuttgart.

OUTDOOR. AMBIENTE. LIVING

De OUTDOOR. AMBIENTE. LIVING. richt zich op buitenoplossingen voor de horecasector. In februari 2022 presenteren gerenommeerde producenten hun nieuwigheden voor de buitenhoreca, zowel in het kader van de horecabeurs INTERGASTRA alsook voor de volgende R+T in Stuttgart. Gerenommeerde vertegenwoordigers uit de horeca geven in het kader van de R+T digital op 21 februari een overzicht van actuele thema’s en trends op het gebied van de outdoor horeca. 

De volgende R+T Turkey wordt in september 2021 in Istanbul gehouden.

Alle data van de R+T Alliance voor 2021 en 2022:

2021:

•  R+T Digital: van 22 t/m 25 februari 2021
•  R+T Asia: van 24 t/m 26 maart 2021, Shanghai New International Exhibition Center, Shanghai, China
•  R+T Turkey: 16 t/m 18 september 2021, Istanbul Expo Center (IFM), Istanbul, Turkije
• Sun Shading Expo North America: 2 t/m 4 november 2021, Music City Convention Center, Nashville, Verenigde Staten

2022:

• OUTDOOR. AMBIENTE. LIVING.: 5 t/m 9 februari en 21 t/m 25 februari 2022, Messe Stuttgart, Stuttgart, Duitsland
• R+T: 21 t/m 25 februari 2022, Messe Stuttgart, Stuttgart, Duitsland
• R+T Asia: maart 2022, Shanghai, China
• APA Expo by R+T: 5 t/m 7 oktober 2022, Feria Barcelona, Barcelona, Spanje 

Meer over de R+T Alliance is te vinden op www.rt-alliance.com.     


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details