Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
R+T 2024 op koers naar succes
Drukte op de R+T 2018. De organisatie hoopt dat deze beelden in 2024 terugkeren.

R+T 2024 op koers naar succes

Beursorganisatie is vol vertrouwen

Van 19 tot en met 23 februari 2024 staan de poorten van de R+T, ‘s werelds grootste vakbeurs voor rolluiken, zonwering en poorten, weer wagenwijd open. Na zes lange jaren van ‘beursdroogte’ worden in de hallen van Messe Stuttgart de nieuwste producten uit deze productgroepen live en in kleur gepresenteerd. 

“Op dit moment hebben zich bijna 800 exposanten aangemeld voor de R+T 2024”, zegt Melanie Brenner, manager Beurs- en Evenementenbeheer bij Messe Stuttgart. Daaronder talrijke grote fabrikanten zoals Alukon, Alulux, Berner Torantriebe, Caravita, Dickson Constant, Elero, Faac, Gibus en Leiner, Hella Sonnen- und Wetterschutztechnik, heroal, Kadeco Sonnenschutzsysteme, NICE, Parà, Renson, ROMA, Sattler SUN-TEX, Sauleda, Somfy en Warema. “Er is al bijna 65.000 vierkante meter netto geboekt, wat betekent dat bijna 90 procent van de maximaal beschikbare ruimte bezet is”, aldus Brenner. “We zijn heel tevreden met de aanmeldingen tot nu toe en vol vertrouwen dat we in 2024 een succesvolle beurs gaan beleven.” 

Ook Hunter Douglas zal bij de R+T 2024 aanwezig zijn. “Na de coronacrisis en de economische onzekerheid verheugen we ons weer op klanten uit de hele wereld. We kunnen met trots onze nieuw ontwikkelde producten presenteren en de prestaties van de hele Hunter Douglas-familie te laten zien”, vertelt Friedrich W. Petrat, directeur bij Hunter Douglas Components. “Voor ons is het onderhouden van contact met onze klanten, met de pers, met de hele branche het allerbelangrijkste! Mijn favoriete product is overigens de nieuw ontwikkelde productgroep Smart Home. Ik ben benieuwd hoe de reactie van klanten daarop zal zijn.” 

Na de lange pauze zijn de verwachtingen voor de aanstaande editie van de toonaangevende vakbeurs hooggespannen. “De R+T moet als een teken gezien worden dat de economische onzekerheid voorbij is”, vervolgt Petrat. “Dit is het juiste moment om samen met onze klanten strategieën en verkoopconcepten te creëren waarin onze nieuw ontwikkelde producten zijn opgenomen. We kijken ernaar uit om weer actief te kunnen verkopen.” 

Halindeling blijft ongewijzigd

De thematische halindeling tijdens de vorige editie van de R+T werd door de bezoekers heel goed ontvangen, reden waarom dit concept door de beursorganisatie voor de R+T 2024 wordt gehandhaafd en waar nodig uitgebouwd. De halindeling voor de R+T 2024 zal er als volgt uitzien: de zonweringbranche zal zoals gebruikelijk aanwezig zijn in het L-Bank Forum (hal 1), in de Ceratizit Halle (hal 3), de MAHLE Halle (hal 4), hal 5, de Oskar Lapp Halle (hal 6) en in de hallen 7 en 9. “De structuur van het beurscomplex in Stuttgart maakt het zonder meer mogelijk om de zonwering te centraliseren en kwalitatief uit te breiden”, meent Melanie Brenner. “Daarnaast wordt de Oskar Lapp Halle ook steeds belangrijker voor het themagebied outdoor, niet in de laatste plaats met producten speciaal voor de horeca.” Alles wat met poorten te maken heeft tot slot, wordt in 2024 weer in de Alfred Kärcher Halle (hal 8) en de Paul Horn Halle (hal 10) gepresenteerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details