Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
R+T 2021 werpt zijn schaduw vooruit

R+T 2021 werpt zijn schaduw vooruit

Nu van maandag tot en met vrijdag

De (beurs)wereld wordt op dit moment volledig beheerst door het coronavirus. Beursorganisatoren, maar ook de dienstverlening eromheen – standbouwers, hotels… – worden hevig getroffen. Desondanks is het denken aan en over de R+T 2021 al lang weer begonnen.

rt-2018-sfeerbeeld-rt_18_p_316-kopieren

De meest ingrijpende verandering die in 2021 wordt doorgevoerd, is dat de beurs niet meer op dinsdag begint. De R+T 2021 zal worden gehouden van maandag 22 tot en met vrijdag 26 februari 2021. Ook nieuw is dat de huisstijl van de R+T een make-over heeft ondergaan.

De R+T 2021 is nu al bijna ‘vol’

De voorbereidingen voor de R+T 2021 zijn in volle gang. Negentig procent van de beschikbare tentoonstellingsruimte is inmiddels gereserveerd en de verwachting van de beursorganisatie is dat exposanten en bezoekers tien volledig volgeboekte tentoonstellingshallen kunnen verwachten. De nieuwe halindeling, die bij de vorige R+T is geïntroduceerd en positief is ontvangen, zal ook voor de volgende editie van de R+T weer gebruikt, overigens wel met een paar kleine aanpassingen en verbeteringen.

“Het is een feit dat de exposanten tijdens de komende R+T opnieuw de hele range aan producten van rolluiken, poorten en hekken en zonwering zullen laten zien”, is Sebastian Schmid, afdelingsleider Technologie van Messe Stuttgart overtuigd. “Veel bedrijven plannen hun innovatietrajecten met de R+T in het achterhoofd, zodat ze tijdens de beurs aan het vakpubliek de laatste nieuwtjes kunnen laten zien.”

Terug van weggeweest: Alulux

Een aantal exposanten dat in 2018 niet op de R+T aanwezig was, is terug van weggeweest. Een daarvan is Alulux. Dit bedrijf maakt in 2021 een herstart op de R+T in Stuttgart. Na een eenmalige sabbatical van de R+T is de producent van rolluiken en zonwering van zins om een uitgebreide productengamma aan de vakwereld laten zien.

markilux Klaus Wuchner, Geschäftsführer für Vertrieb und Mark

Klaus Wuchner, directeur Verkoop en Marketing bij markilux, en Christiane Berning,
hoofd van de afdelingen Marketing en Business Development. (Foto: markilux.)

 

Én markilux

Na een pauze van zelfs zes jaar is ook markilux terug op de R+T. Dat doet het bedrijf met een nieuw beursconcept, waar de focus zal liggen op producten om grotere oppervlakten te beschaduwen. Daarnaast wil markilux zich nadrukkelijk richten op uitbreiding van zijn internationale sales netwerk.

“De afgelopen jaren is de R+T in Stuttgart voor ons een beetje op de achtergrond geraakt”, aldus directeur Verkoop en Marketing Klaus Wuchner van markilux. “Dat kwam onder andere door veranderde marktomstandigheden en als gevolg daarvan een andere focus bij investeringen. Deze strategie heeft ons nationale en internationale groei gebracht.”

outdoor_2020_pm02_bild_markilux-kopieren

Horecaoverkappingen van markilux. (Foto: markilux.)

 

Grote oppervlakken

“Bij dit proces hoorde ook de focus op het beschaduwen van grote oppervlakken”, gaat Wuchner verder. “Een team van meerdere personen is hier verantwoordelijk voor. Samen met geselecteerde vakpartners begeleidt dit team nationale en internationale projecten van klanten en architecten, van het eerste concept tot het gemonteerde schermsysteem.”

Volgens Klaus Wuchner is de nieuwe service vooral in horeca gewild. “We willen het vakpubliek op de R+T 2021 meer inzicht geven in dit nog jonge segment en de mogelijkheden ervan.” Dat doet markilux op een kleinere, maar speciaal op de beschaduwing van grote oppervlakken afgestemde stand. “Zonwering voor grote oppervlakken is ook op de R+T de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden”, legt Wuchner uit. “Dat was te zien aan de vele lamellendaken, pergolasystemen en glazen overkappingen. We denken daarom dat dit het juiste moment is om met een nieuw concept op de beurs terug te keren.”

rt-2012-markilux-dsc_0773-kopieren

De stand van markilux op de R+T 2012. (Foto: Thijs Pubben.)

 

De naamsbekendheid vergroten

In 2015 en 2018 heeft markilux zich op andere zaken geconcentreerd en daarom niet meegedaan aan de R+T. “De focus lag op het vergroten van de naamsbekendheid bij de consument om onze dealers bij de verkoop te ondersteunen”, aldus Christiane Berning, hoofd van de afdelingen Marketing en Business Development. “Sindsdien hebben we onder andere een nieuwe website, nieuwe reclamecampagnes en een app ontwikkeld, in onze dealerstructuur geïnvesteerd, de showroom- en trainingscapaciteit uitgebreid en voor de interne groei en externe evenementen een nieuw kantoor gebouwd, alles om door te groeien en ons bedrijf klaar te maken voor de veranderende markt.”

Nieuwe beursdeelname

“Om in de internationale concurrentie stand te houden, zijn flexibiliteit en soms ook onconventioneel handelen van belang”, aldus Wuchner. “Daarom hebben wij er sinds 2014 voor gekozen om nieuwe producten tijdens in eigen beheer georganiseerde productpresentaties rechtstreeks aan onze dealers te presenteren. Maar nu is deelname aan de beurs weer zinvol geworden, bijvoorbeeld om – nieuwe – dealers te interesseren voor de beschaduwing van grote oppervlakken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details