Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Rolluiken

ROMA: ‘rolluiken en buitenjalozieën voor Franse balkons met geïntegreerde valbeveiliging’

Een Frans balkon is een fraaie oplossing om voor meer licht en extra ventilatie te zorgen. Maar aan een dergelijke oplossing is natuurlijk ook een veiligheidsaspect gekoppeld, want er moet ook een valbeveiliging worden voorzien. Meestal wordt dan voor een hekje gekozen, maar ROMA heeft een oplossing van glas ontwikkeld.   Door nieuwe regelgeving om […]

24 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een Frans balkon is een fraaie oplossing om voor meer licht en extra ventilatie te zorgen. Maar aan een dergelijke oplossing is natuurlijk ook een veiligheidsaspect gekoppeld, want er moet ook een valbeveiliging worden voorzien. Meestal wordt dan voor een hekje gekozen, maar ROMA heeft een oplossing van glas ontwikkeld.

De geïntegreerde glazen borstwering van ROMA is leverbaar in combinatie met rolluiken of buitenjaloezieën voor in- of voorbouw.

 

Door nieuwe regelgeving om opwarming in de zomer en warmteverlies in de winter te voorkomen, zullen ook kozijnen met een Frans balkon steeds vaker moeten worden voorzien van een rolluik, buitenjaloezie of screen. Uiteraard heeft een specialist als ROMA daar oplossingen voor. Bijzonder is dat ROMA in buitenjaloezieën en rolluiken voor Franse balkons – zowel voorzet als inbouw (opbouw) – een valbeveiliging van glas kan integreren. Om die te bevestigen, wordt achter de productgeleider een extra, dikwandige aluminium geleider geplaatst, waarin de glazen borstwering wordt bevestigd. Afhankelijk van afmetingen en windbelastingen wordt die met tot wel acht schroeven per meter bevestigd. De glazen borstwering kan na de montage van de extra geleider en rolluik of buitenjaloezie – en eventueel stucwerk – worden geplaatst. Dat betekent dat – mocht het onverhoopt ooit nodig zijn – de glasplaat gemakkelijk kan worden gewisseld, zonder dat rolluik of buitenjaloezie hoeven te worden gedemonteerd.

De uitvoering van het glas van de borstwering wordt bepaald door afmetingen, windbelasting en of het een privé of een openbaar gebouw is. Roma geeft de specificaties aan voor de montage en van het te bestellen glas en levert een certificaat voor het geheel.

De maximale elementbreedte voor een ROMA rolluik of buitenjaloezie met geïntegreerde glazen borstwering is 2400 mm. Het systeem is direct leverbaar. Een screenzonwering met geïntegreerde borstwering wordt begin 2020 geïntroduceerd. Omdat er ook steeds vaker behoefte is aan insectenwering heeft ROMA een insectenrolhor direct in het systeem geïntegreerd. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details