Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ROMA: ‘Partner van Loxone!’
‘Loxone is het meest geavanceerde draadloze domoticasysteem voor woonhuizen’, aldus Toon van Osta van ROMA Benelux. (Beeld: www.foto-stoebich.com)

ROMA: ‘Partner van Loxone!’

“Loxone is het meest geavanceerde draadloze domoticasysteem voor woonhuizen”, is directeur Toon van Osta van ROMA Benelux overtuigd. “Zwitserse precisie in optima forma!” 

Met Loxone kunnen licht, geluid, rolluiken, buitenjaloezieën en screens worden aangestuurd. “Loxone werkt perfect en alleen samen met Geiger AIR motoren”, aldus Van Osta. “Wij als ROMA komen het systeem steeds vaker tegen in nieuwbouwprojecten, waar de bouwer zijn huiswerk goed heeft gedaan. Het grote voordeel is dat het domoticasysteem in de motor kan kijken. Je hebt dus geen discussie meer of het aan de motor ligt of aan de besturing.” 

“Daar waar al een huisautomatisering van Loxone operationeel is, had de huiseigenaar onze spullen in no time met zijn app in zijn Loxone systeem opgenomen en perfect werkend. Er zijn ondertussen ook al een groot aantal installateurs die partner zijn van Loxone en ook verstand van zaken hebben.” 

“Natuurlijk kan er ook met een actor worden gewerkt en een ‘domme motor’ worden gebruikt. Dan gaat weliswaar een gedeelte van het voordeel van het Loxone systeem verloren, maar is het nog steeds een prima systeem.” 

Geiger SOLIDline Zip AIR buismotor voor zipscreens die in combinatie met het draadloze domoticasysteem van Loxone wordt gebruikt.

Tahoma en Connexoon van Somfy

Tahoma en Connexoon van Somfy zijn volgens Toon van Osta prima systemen om in bestaande situaties toe te passen. “Naar mijn mening meer voor de ‘Hobby Bob’. Maar ikzelf zou ook een van deze twee systemen in mijn nieuwe huis toepassen, puur om met Somfy motoren te kunnen werken, want die staan voor mij nog steeds op nummer één. Maar als je puur naar het besturingssysteem kijkt, wint Loxone het naar functionaliteit, stabiliteit, mogelijkheden en zeker naar betrouwbaarheid en professionaliteit met afstand.” 

“Feit is ook dat draadloze domotica in prijs veel gunstiger is dan bedrade”, sluit Van Osta zijn betoog af. “De componenten zijn in prijs gelijk of misschien iets duurder, maar de bekabeling geeft de doorslag. Het is bekend dat bedraad in de regel veel stabieler en betrouwbaarder is dan draadloos, maar Loxone is in dat opzicht absolute vergelijkbaar met bedraad en wint het dan op flexibiliteit. Bovendien zijn er ook bij nieuwbouw naderhand nog altijd zaken die nog gewenst zijn. Inpassen in een draadloos systeem is dan appeltje-eitje.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details