Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Roma: ‘Nieuwe besturing voor garagedeuren’

Roma: ‘Nieuwe besturing voor garagedeuren’

“ROMA heeft een nieuwe besturing voor garagedeuren in zijn assortiment opgenomen, vertelt directeur Toon van Osta van Roma Benelux. “Deze besturing is bi-directioneel en kan dus ook terugmeldingen ontvangen.” De zender geeft met een trilsignaal aan dat een opgedragen actie is uitgevoerd. Ook is het mogelijk om de positie van de deur op te vragen. De zender geeft dan met een kleuren-led aan of de deur open of dicht is of dat ze zich ergens tussen deze twee eindposities bevindt.

Handzender van ROMA.

 

Een slimme deur bij een slimme besturing

Garagedeuren zijn voor ROMA geen core business, maar de specialist in rolluiken en zonweringen heeft desondanks een slimme oplossing in het assortiment. “We willen in onze garage vaak veel meer kwijt dan alleen onze auto”, constateert Van Osta. “De ruimte onder het plafond is dan bijzonder praktisch, bijvoorbeeld voor een ski-koffer, een ladder of een parasol. Maar die ruimte wordt doorgaans door de sectionaaldeur opgeëist. Dan is een Roma roldeur een slimme oplossing, want die wikkelt op als een rolluik in een kast, voor- of in de garage. De hele ruimte boven de auto blijft daardoor beschikbaar als bergruimte.”

De Roma Roldeur kan met een bi-directionele besturing worden uitgerust.

 

De Roma roldeur heeft aluminium lamellen met een dekbreedte van 55 of 77 mm. De gepatenteerde arrettering maakt het pantser extra windvast. “Ze zorgt er daarnaast voor dat de roldeur tot drie keer meer weerstand biedt tegen inbraakpogingen dan systemen zonder deze optie”, aldus Van Osta. “Een geëxtrudeerde verbinding met de oprolas voorkomt dat het pantser kan worden opgetild.”

“Verder zijn alle Roma roldeuren gecertificeerd, beantwoorden ze aan de hoogste veiligheids- en prestatienormen voor garagedeuren EN 13241-1 en zijn ze voorzien van een afrolbeveiliging, onderloopbeveiliging, doorgangbeveiliging en krachtbegrenzer”, benadrukt Van Osta. En hij ziet nog een voordeel: “De combinatie rolluiken, buitenjaloezieën en roldeuren van Roma biedt de mogelijkheid om een woning een mooie, uniforme uitstraling te geven!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details