Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ROMA: ‘Met de zipSCREEN.2 en meer zijn we ook leidend in screens’
ROMA screens kunnen helpen om binnentemperaturen niet te ver te laten oplopen.

ROMA: ‘Met de zipSCREEN.2 en meer zijn we ook leidend in screens’

“Zoals men gewend is van ROMA, hebben wij een groot aantal mogelijkheden om onze zipSCREEN in te bouwen”, zegt Toon van Osta, directeur van ROMA Benelux. “We hebben het RAzip systeem en de PURO 2.XR ZIP. Die laatste kan met een vliegenhor en doorvalbeveiliging worden gecombineerd. Het mooie van een PURO 2.XR-systeem is dat de kast door de architect gepland kan worden en dat er vervolgens bij het bestellen kan worden gekozen tussen zipSCREEN, rolluik of buitenjaloezie.” 

ROMA hoekscreen, de oplossing voor volledig glazen hoekramen.

Oplossing voor volledig glazen hoeken

Ook voor volledig glazen hoeken – hoekramen zonder hoekstijl – heeft ROMA een doordachte screenoplossing. Een dergelijke installatie heeft een motoraandrijving in het element op de ene hoekzijde die middels speciale spiraaltandwielen de op- en neerwaartse beweging van de aangedreven naar de om de hoek gelegen screen overbrengt. 

De opening tussen de doeken van een ROMA hoekscreen is slechts 40 mm.

“Deze conische transmissie zorgt voor een overbrenging zonder tegenwerkende krachten en een zeer lage geluidsontwikkeling”, stelt Van Osta. De beide deelelementen van de hoekscreen worden in een speciale hoekconsole gehangen en gefixeerd. In combinatie met kokerprofielen met getrapte gaten, kan dit screensysteem bijvoorbeeld ook op een glasvliesgevel worden gemonteerd. 

De opening tussen de doeken van een ROMA hoekscreen is slechts 40 mm.

De onderlijsten van de twee elementen van de hoekscreen worden op de hoek exact tegenover elkaar gepositioneerd en vervolgens aan elkaar vastgemaakt. “Een eenvoudige montage en demontage van het doek is ook in dit systeem gewaarborgd”, verzekert Van Osta. Het maximale oppervlak van het hele hoeksysteem met twee screens is 21 m². De maximale breedte van een van de twee elementen is 4000 mm, de totale breedte van beide elementen samen 6000 mm. De maximale hoogte is 3500 mm. 

ROMA F 50 zipSCREEN.2

De F 50 zipSCREEN.2 is de oplossing van ROMA voor glasvliesgevels en smalle kozijnen. “De middengeleider is slechts 50 mm breed, eenvoudig te meten en snel te monteren”, aldus Van Osta. “We hebben alleen de hart-op-hart maten nodig. Door de zogenaamde ‘Hinterluftung’, de ruimte achter en boven de screenbak om de opgehoopte warmte tussen doek en glas af te voeren, is dit voor warmtewering de nummer 1 onder de zipuitvoeringen!” 

Het F 50 systeem is met het nieuwe ROMA-inloopsysteem uitgevoerd. “Een teflonbekleding van de inloop voor de rits zorgt voor minimale wrijving van de rits”, legt Van Osta uit. “De metalen veren van hoogwaardig verenstaal zorgen voor een perfecte doekspanning. Het nieuwe verensysteem biedt de mogelijkheid om een laag, breed screen van meer veren per lopende meter te voorzien, zodat de maximaal mogelijke doekspanning gegenereerd kan worden. Een smal, hoog screen heeft minder veren per lopende meter nodig, waardoor de wrijving nog verder kan worden geminimaliseerd. Verder is de bovenste veer zodanig vormgegeven dat het mogelijk is om de inlet heel eenvoudig uit de geleider te nemen.” 

De ROMA zipSCREEN.2 kan ook van horrengaas worden voorzien. De maximale afmeting is 4000 x 3500 mm. Ze worden vaak gebruikt bij laaddoks of voor het afsluiten van grote openingen bij voedselproducerende bedrijven. “De dubbele onderlijst met rubber zorgt aan de onderzijde voor een perfecte afsluiting”, besluit Toon van Osta.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details