Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ROMA: ‘Een uitermate brede keuze in buitenjaloezieën’
Door de compacte stapeling kunnen ook hoge buitenjaloezieën worden gerealiseerd, zonder dat het lamellenpakket te veel ruimte inneemt. (Beeld: ROMA KG)

ROMA: ‘Een uitermate brede keuze in buitenjaloezieën’

ROMA profileert zich in de Benelux als een toonaangevende speler op het gebied van buitenjaloezieën. “Zowel zichtbaar óp de gevel als geïntegreerd ín de gevel biedt ROMA kwalitatieve en innovatieve oplossingen”, aldus directeur Toon van Osta van ROMA Benelux. “We geven graag een overzicht van ons leveringsprogramma.”

Voor zijn buitenjaloezieën levert ROMA een brede lamelkeuze aan: 

  • Vlakke lamellen van de typen FL 60 en FL 80
  • De standaard gekraalde lamellen in de typen GL 60 en GL 80

Deze lamellen worden bij ROMA veel in projecten toegepast en minder voor buitenjaloezieën voor particulieren. Daar heeft ROMA de volgende lamellenpakketten voor: 

  • DBL 70 en DBL 85
  • ZL 81
  • CDL 70

“Daarbij is de CDL 70 lamel ons paradepaardje”, vindt Van Osta. “Deze lamel is windvaster dan alle andere lamellen en is bestand tegen windsnelheden tot 22 m/s, terwijl de rest in de standaarduitvoering op maximaal 17 m/s zit.” 

“De CDL 70 lamel geeft 100% privacy en maakt het binnen bijna net zo donker als een rolluik”, vervolgt Van Osta. “Wij adviseren onze klanten om slaapkamers niet van buitenjaloezieën te voorzien. Moderne buitenjaloezieën maken zeken niet meer zoveel geluid als voorheen, maar het is ook weer niet zo dat ze geen geluid produceren. Aan een slaapkamer hoort een rolluik of eventueel een zipSCREEN.2 met verduisterende stof. Die maakt het donker, maar niet lichtdicht, want black-out bestaat namelijk niet.” 

Een buitenjaloezie met ROMA ZL 81 lamellen sluit bijzonder goed af. Bovendien ziet het gesloten lamellenblad er neutraal en helder uit. (Beeld: ROMA KG)

De ROMA systemen

ROMA biedt zijn buitenjaloezieën in vier systeemgroepen aan. “Met deze systemen kunnen we elke uitdaging aan!”, benadrukt Toon van Osta. De vier systemen zijn: 

  • De gevelbuitenjaloezie
  • De raffstore
  • De Modulo
  • De PURO 2

De gevelbuitenjaloezie, die tegen de gevel wordt gemonteerd, wordt meestal in projecten toegepast. De Raffstore en Modulo worden vooral voor kleine projecten en vooral particuliere toepassingen gebruikt. “Het zijn de uitgelezen systemen voor veel van onze zonweringspecialisten”, aldus Van Osta. “Bij geringe hoeveelheden tot zo’n twintig stuks laten de beide laatste systemen zich 70% sneller monteren. De montage is net zo eenvoudig als de montage van een rolluik of screen.” 

De PURO 2 is een inbouwvariant voor op het kozijn en wordt volgens Toon van Osta toegepast als buitenjaloezieën, rolluiken en screens worden gecombineerd. “Dan kan er één kast in de gevel worden geïntegreerd en een keuze gemaakt uit een van deze drie producten.” 

“Onze lijfspreuk is: staaldraadgeleiding verkoop je alleen aan klanten, waar je echt een hekel aan hebt!”, besluit Toon van Osta zijn verhaal over de ROMA systemen. “Het mag dan mooi zijn doordat de draadgeleiding minder opvalt, maar het is en blijft een onstabiele rammelbende”, laat hij niets aan duidelijkheid te wensen over. 

Efficiënt

“Een buitenjaloezie weert de warmte beter dan een screen of een rolluik op ventilatiestand en regelt het zonlicht optimaal”, benadrukt Toon van Osta. “Ook de ochtend- en avondzon, wat een screen met een standaard Sergé doek minder of niet kan. Denk aan een schuifpui van 4 m breed en maximaal 2,7 m hoog. Het is toch een droom, om daar een buitenjaloezie in een rolluikkast van 17 cm hoog voor te hangen! Een geweldige afsluiting met de keuze tussen privacy of perfect doorzicht en ook nog eens de perfecte warmtewering. Met zo’n product kan de zonwering-
specialist zijn klant pas echt gelukkig maken. Met als perfecte bijkomstigheid dat er ook nog eens heel leuk geld mee kan worden verdiend, omdat ROMA unieke producten heeft om de markt perfect mee te bewerken!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details