Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Rolluiken zijn uitstekend geschikt voor isolatie
BC Sunprotection, Bubendorff iD Solar5.

Rolluiken zijn uitstekend geschikt voor isolatie

Energiebesparing is meer nodig dan ooit

Radio, televisie, kranten, nieuwssites en -apps, iedereen heeft dezelfde thema’s, waarvan de ongehoord gestegen energieprijzen steevast een heel belangrijke is. De verhalen zijn af en toe tenhemelschreiend. En dat niet alleen in Nederland en België. In Groot-Brittannië hebben ze de uitdrukking ‘heating or eating’, want daar zijn de problemen minstens net zo groot.

Winsol, SolarBox City style

Energiebesparing was al een hot item, het wordt alleen maar ‘hotter’, want de prijzen lijken te blijven stijgen. De Nederlandse overheid doet vooralsnog bitter weinig, De Belgische iets meer. Misschien dat maatregelen uit Brussel soelaas zullen bieden. 

Besparen is dus het devies. Minder energie gebruiken om de kosten te drukken. Verwarming lager, korter douchen, geen – of zo weinig mogelijk – apparaten op stand-by enzovoorts, enzovoorts. Wie er de mogelijkheden voor heeft, kan daarnaast aan het isoleren slaan, als dat nog niet is gebeurd. Rolluiken zijn dan een van de opties. Ze zorgen voor een stilstaande isolerende luchtlaag voor het raam, waardoor afkoeling in de winter en opwarming in de zomer wordt voorkomen. Daarmee kan een substantiële besparing op de kosten voor verwarmen en koelen worden gerealiseerd. Op zich niks nieuws, maar wel opportuun in deze tijd. 

Ook energiebesparend – zij het maar in geringe mate – is de solar aandrijving die steeds meer bedrijven voor hun rolluiken aanbieden. Behalve duurzaam is het een bijzonder praktisch oplossing omdat kap- en breekwerk achterwege kan blijven. 

Behalve het reguliere rolluikennieuws in dit Thema Rolluiken ook enig bedrijvennieuws. Over Degalux bijvoorbeeld dat zijn productie geheel heeft geautomatiseerd of over een nieuw gezicht. Het is het gezicht van Maurits Willemse, zoon van Michèl Willemse van Vera Venray, die bij zijn vader in de zaak is gaan werken. Altijd weer leuk als de appel niet ver van de boom valt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details