Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Rolluiken vs. Screens?

Rolluiken vs. Screens?

BUILDING Shutter Systems zet in op beide

We vergelijken deze keuze al eens graag met een voetbal derby. Veelal is het een beladen keuze tussen twee producten die au fond veel gemeenschappelijk hebben, maar waarbij het voordeel van het ene vaak het nadeel van het andere is. Voetballegende Johan Cruijff kon het echter niet beter zeggen: “Ieder nadeel heb z’n voordeel”. Dat rolluiken en screens complementair zijn binnen hun marktsegment, hebben ze bij BUILDING Shutter Systems goed begrepen. Ze trekken dan ook de kaart van beide producten om op uiteenlopende vragen een antwoord te kunnen bieden.

Er is uiteraard geen exacte gelijkenis met een voetbal derby, maar kiezen tussen doekzonwering of rolluiken kan een consument in tweestrijd brengen. Zeker op vandaag, waarbij de sneeuw ons in de winter al eens vaker tot aan de enkels komt, terwijl we in de zomer frequent gebukt gaan onder de hitte. Kies je voor het comfort dan niet beter voor een rolluik, waarmee de warmte binnen wordt gehouden tijdens de koude winter? Of toch screens, om de woning te beschermen tegen oververhitting in de zomermaanden?
Brandend actueel is dit, met jongeren die wekelijks spijbelen om met duizenden te verzamelen in een mars voor een beter klimaat. Het is een optimistische vaststelling dat BUILDING Shutter Systems een klein steentje bijdraagt ten goede, met duurzame en energiezuinige oplossingendie een sterke verdediging opstellen tegen het veranderende klimaat.

Eersteklasser in rolluiken, toonaangevend in screens
“Screens worden bovenal gekozen omwille van hun strakke design en brede waaier aan uitvoeringsmogelijkheden,” zegt CEO Thibaut Suys. “Onder het merk Lockscreen® , bieden wij een compleet gamma buitenzonweringaan. Vooral de afwerking van het screendoek is opmerkelijk. De onderlat is esthetisch en strak gemonteerd aan het doek, zonder zichtbare lasnaad. De nieuwe voorbouw-screen, aangestuurd op zonne-energie, is een mooie aanvulling op ons gamma, een innovatie waar geen kap- en breekwerk aan te pas komt,” vult Thibaut Suys aan. Deze Lockscreen® FRONT Solaris niet alleen uniek in design, maar evengoed uniek op vlak van haalbare afmetingen. Aangestuurd met de Somfy-motor van 10Nm, haalt hij een oppervlakte tot 12m², met een maximum breedte van 4,5m.”

BUILDING Shutter Systems speelt als producent van rolluiken al decennia lang in eerste klasse. “Met de jaren is de vormgeving van een rolluik toch steeds belangrijker geworden,” vertelt CEO Thibaut Suys. ”Wat doorslaggevend blijkt op vlak van design, is het kleurenaanbod. Als enige producent in België poederlakken we het rolluikblad in alle RAL-kleuren.Zo kiest de eindconsument een uniforme kleur voor blad, geleiders, kast en onderlat die perfect matcht met de stijl van zijn woning. Het lakwerk gebeurt in eigen beheer, met onze volautomatische en 100% groene lakkerij. Dat geeft ons als producent ook de luxe om snel en flexibel een pasklaar antwoord te leveren op de binnenkomende bestellingen.”

Lockscreen®

De Lockscreen® FRONT Solar is 100% draadloze screen en eenvoudig te plaatsen, Dé oplossing voor kleine renovaties


We maken de vergelijking:

  • Zonwerende screens zetten energieverslindende airco-systemen buiten spel en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. En ook rolluiken bieden thermische isolatie, ze weren niet alleen de felle zon, maar dragen sterk bij tot het vasthouden van de warmte.
  • De markt evolueert steeds verder naar nieuwe, duurzame oplossingen. Denk maar aan de aansturing van rolluiken en screens op zonne-energie. We durven dus wel stellen dat beide producten scoren op vlak van energieprestatie.
  • Evenzeer wat betreft het wooncomfortzijn beiden in het voordeel. Ze zijn eenvoudig in gebruik en bediening, kunnen de nodige privacy bieden en zorgen bovenal voor een aangenaam, comfortabel binnenklimaat.
  • Als het echter gaat om een veilgheidsgevoel, dan staan rolluiken op voorsprong. Door de vaste afsluiting van ramen en deuren worden ongewenste bezoekers afgeschrikt. Daar kan externe doekzonwering weinig punten scoren.
  • Dit wordt dan weer mooi gecounterd met het behoud van doorkijk bij screens, het zicht naar buiten blijft bewaard.
  • Bovendien worden screens vaak gekozen omwille van hun strakke design en de brede waaier aan uitvoeringsmogelijkheden. Al moet het gezegd dat rolluiken daar in de aanval gaan. Met een rolluikblad, geleiders en kast gepoedercoat in eenzelfde kleur bijvoorbeeld, of een esthetische integratie van de onderlat in de kast.

Zo zie je maar, bij ieder nadeel heeft het ene product ook een voordeel ten opzichte van het andere en daarmee hebben we ons punt gescoord of ten minste duidelijk gemaakt: De keuze tussen rolluiken of screens is geheel subjectief of met de paplepel ingegeven. Net zoals je fan bent van een voetbalploeg omdat jouw vader dat is, of zoals je een voorkeur voor rolluiken hebt omdat die er vroeger thuis ook waren… En als je echt niet kan kiezen tussen 2 goede dingen, ga dan voor beide: verduisterende rolluiken voor de slaapkamers boven en zonwerende screens die het zicht naar buiten behouden op de benedenverdieping.

We fluiten dus af met een gelijkspel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?