Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Producten

ROB Deurbeslag nu ook voor kantelpoorten tot 600 kg

Het gebruiksvriendelijke kantelpoortbeslag van ROB was – beschikbaar voor kantelpoorten tot 300 kg – al uniek in de markt

Serie-716.000_0064

20 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“Het gebruiksvriendelijke kantelpoortbeslag van ROB was – beschikbaar voor kantelpoorten tot 300 kg – al uniek in de markt, en doet daar nu nog een schepje bovenop”, aldus Rob. “Dit beslag is voortaan namelijk geschikt voor – al dan niet gemotoriseerde – kantelpoorten tot maar liefst 600 kg!” 

Met de valbeveiliging die is ingepast in de onderste rol legt ROB ook op het vlak van veiligheid de lat hoger dan de standaard uitvoeringen die – met een aparte kabel – in dat opzicht minder zekerheid bieden. “Daardoor werkt de valbeveiliging in dit geval al vanaf 10 cm verplaatsing naar beneden, terwijl de norm maximum 30 cm voorschrijft”, licht ROB toe. Onderscheidend is verder dat het ROB beslag met een gewicht is uitgerust in plaats van met een veer. Het onderhoud dat normaal nodig is om de veer bij te spannen, is daardoor niet nodig. 

Dankzij het poortvlak in een geheel zijn kantelpoorten volgens ROB heel geschikt in situaties waar een minimalistische afwerking wordt gevraagd. Bovendien is een kantelpoort goedkoper dan een sectionaalpoort, zeker als die met hout wordt afgewerkt. 

Het nieuwe ROB kantelpoortbeslag maakt een bekleding van de kantelpoort mogelijk tot 70 mm. Dat maakt dit systeem bijzonder geschikt om te kunnen combineren met verticale Linarte profielen van Renson, die een totale opbouwdikte van 67 mm nodig hebben. 

ROB beslag voor vouwluiken

Het volgens EN13659 geteste ROB vouwluikenbeslag voor houten, pvc of aluminium vouwluiken kan nu een gewicht aan van maximum 40 kg per paneel. Volgens de specificaties kan het in open of gesloten toestand daarmee een windbelasting van 12 Beaufort of windsnelheden tot 133 km/u (dat komt overeen met een orkaan) weerstaan. 

Volgens ROB opent dit nieuwe mogelijkheden voor de montage van de grootste, niet-winddoorlatende vouwluiken ooit met een maximale luikbreedte en -hoogte tot respectievelijk 800 mm en 3000 mm en een totaal luikoppervlakte van maximaal 

2,4 m², ook in een veeleisende kustomgeving en bij alle mogelijke temperatuurschommelingen. 

Met een maximum gewicht van 40 kg per paneel kan het ROB-beslag tot maximaal vier panelen per kant aan met een maximum houtdikte van 40 mm. Verkrijgbaar in alle RAL kleuren, kan het bovendien exact worden afgestemd op welke afwerking van de vouwluiken dan ook. 

Dit volgens ROB montagevriendelijke beslag is speciaal ontwikkeld voor voorliggende luiken met een aansluiting tegen de profielen, die op die manier in gesloten stand exact in hetzelfde vlak als de gevel vallen. Als verduistering is dit dan ook een uitstekend alternatief voor buitenzonwering. De luiken kunnen zowel in open als gesloten stand worden vergrendeld. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details