Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ROB Deurbeslag nu ook voor kantelpoorten tot 600 kg

ROB Deurbeslag nu ook voor kantelpoorten tot 600 kg

“Het gebruiksvriendelijke kantelpoortbeslag van ROB was – beschikbaar voor kantelpoorten tot 300 kg – al uniek in de markt, en doet daar nu nog een schepje bovenop”, aldus Rob. “Dit beslag is voortaan namelijk geschikt voor – al dan niet gemotoriseerde – kantelpoorten tot maar liefst 600 kg!” 

Met de valbeveiliging die is ingepast in de onderste rol legt ROB ook op het vlak van veiligheid de lat hoger dan de standaard uitvoeringen die – met een aparte kabel – in dat opzicht minder zekerheid bieden. “Daardoor werkt de valbeveiliging in dit geval al vanaf 10 cm verplaatsing naar beneden, terwijl de norm maximum 30 cm voorschrijft”, licht ROB toe. Onderscheidend is verder dat het ROB beslag met een gewicht is uitgerust in plaats van met een veer. Het onderhoud dat normaal nodig is om de veer bij te spannen, is daardoor niet nodig. 

Dankzij het poortvlak in een geheel zijn kantelpoorten volgens ROB heel geschikt in situaties waar een minimalistische afwerking wordt gevraagd. Bovendien is een kantelpoort goedkoper dan een sectionaalpoort, zeker als die met hout wordt afgewerkt. 

Het nieuwe ROB kantelpoortbeslag maakt een bekleding van de kantelpoort mogelijk tot 70 mm. Dat maakt dit systeem bijzonder geschikt om te kunnen combineren met verticale Linarte profielen van Renson, die een totale opbouwdikte van 67 mm nodig hebben. 

ROB beslag voor vouwluiken

Het volgens EN13659 geteste ROB vouwluikenbeslag voor houten, pvc of aluminium vouwluiken kan nu een gewicht aan van maximum 40 kg per paneel. Volgens de specificaties kan het in open of gesloten toestand daarmee een windbelasting van 12 Beaufort of windsnelheden tot 133 km/u (dat komt overeen met een orkaan) weerstaan. 

Volgens ROB opent dit nieuwe mogelijkheden voor de montage van de grootste, niet-winddoorlatende vouwluiken ooit met een maximale luikbreedte en -hoogte tot respectievelijk 800 mm en 3000 mm en een totaal luikoppervlakte van maximaal 

2,4 m², ook in een veeleisende kustomgeving en bij alle mogelijke temperatuurschommelingen. 

Met een maximum gewicht van 40 kg per paneel kan het ROB-beslag tot maximaal vier panelen per kant aan met een maximum houtdikte van 40 mm. Verkrijgbaar in alle RAL kleuren, kan het bovendien exact worden afgestemd op welke afwerking van de vouwluiken dan ook. 

Dit volgens ROB montagevriendelijke beslag is speciaal ontwikkeld voor voorliggende luiken met een aansluiting tegen de profielen, die op die manier in gesloten stand exact in hetzelfde vlak als de gevel vallen. Als verduistering is dit dan ook een uitstekend alternatief voor buitenzonwering. De luiken kunnen zowel in open als gesloten stand worden vergrendeld. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details