Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Renson: twee van de drie

Renson: twee van de drie

Voorafgaand aan de R+T 2015 hadden ze zelfs een groot voorevent in het Mercedes Benz Museum, om de toen gloednieuwe terrasoverkapping Skye aan de eigen dealers te presenteren. Logisch dat ze de R+T digital niet zomaar voorbij hebben laten gaan, met de focus op drie producten.

Renson Fixscreen Minimal.

Renson Aero Skye

De Camargue Skye is de meest exclusieve terrasoverkapping van Renson. De Aero Skye is de laatste uitvoering ervan, een inbouwversie die in elke constructie kan worden geïntegreerd. Het opent de mogelijkheid om een overkapping naadloos te laten opgaan in de architectuur. 

De Aero Skye is een dak zonder staanders en kan daardoor gemakkelijk worden in- of opgebouwd. Het openschuifbare lamellendak gaat zo deel uitmaken van de architectuur van een huis of gebouw. Om de mogelijkheden te vergroten, kan de waterafvoer op verschillende manieren worden geïntegreerd. Waterafvoer, bevestigingen, bedrading en verankeringen worden allemaal onzichtbaar weggewerkt. 

De lamellen van de Aero Skye kunnen kantelen, maar ook schuiven en het gesloten dak is waterdicht. Zo kunnen optimale omstandigheden op een terras worden gecreëerd, maar ook binnen, bijvoorbeeld door ’s winters de zon zoveel mogelijk toe te laten. Zowel bij in- als opbouw kan het dak zo worden geïnstalleerd dat het opengeschoven lamellenpakket onzichtbaar in of boven de constructie verdwijnt. 

De Aero Skye wordt op maat gemaakt. Maximale afmetingen: spanbreedte 4500 mm en pivotbreedte 6200 mm. Het kleurenaanbod – in structuur-, glans- of matte lak – is onbeperkt. De daklamellen kunnen ook in woodlook (natuureik, walnoot of witte eik) worden afgewerkt. Verder is het mogelijk om de Aero Skye met allerhande opties te personaliseren. 

Voor dit type openschuivend lamellendak heeft Renson de gepatenteerde S-drive roteer- en schuiftechnologie ontwikkeld. Die zorgt ervoor dat de lamellen feilloos, betrouwbaar en duurzaam roteren en schuiven. Door een synchrone aandrijving aan beide uiteinden van de daklamellen opent en sluit het dak zelfs bij asymmetrische belasting vloeiend. 

Fixscreen Minimal

Behalve voor de Aero Skye heeft Renson tijdens de R+T digital nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de Fixscreen Minimal, speciaal voor minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren, zowel voor inbouw als na-installatie. Het is een zonwering die opgerold in de kast vrijwel onzichtbaar is, zonder zichtbare schroeven, met alle onderdelen in dezelfde kleur, een compacte kast, smallere geleiders en een kleinere onderlat. 

Met het optionele onderdeel base box M.W+ kunnen doekkast en zijgeleiders 40 mm naar voor worden gebracht. Daardoor kan de doekzonwering worden gecombineerd met ramen of deuren met een klink aan de buitenzijde, met de kenmerkende verstevigingsprofielen van minimalistische ramen, met schuifhorren en met schuiframen met een schuivende vleugel aan de buitenzijde. 

Bij de Fixscreen Minimal is volop rekening gehouden met montagegemak, waarvoor bestaande en nieuwe technieken zijn gebruikt. Zo is het voortaan heel eenvoudig om de onderlat los te klikken van het doek. Zeker bij de installatie van grote screens scheelt dat in gewicht. Bovendien kunnen screens sneller worden gedemonteerd. Een ander voorbeeld is de Click&Safe technologie, waardoor de doekbuis nu schroefloos in de kast klikt. 

En de derde nieuwigheid?

Het geduld van de lezers van Z&R wordt op de proef gesteld, want dat wordt in Z&R 2 voor het voetlicht gebracht…     


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details