Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Renson: Topfix doekzonwering voor dakkoepel van brasserie Pakhuis in Gent
De zonweringen van buiten.

Renson: Topfix doekzonwering voor dakkoepel van brasserie Pakhuis in Gent

Met een glazen dakkoepel centraal boven het opengewerkte interieur baarde de felle zon op warme zomerdagen de eigenaar van de Gentse brasserie Pakhuis de nodige kopzorgen. “Om op een duurzame en ecologische manier te voorkomen dat de binnentemperatuur te hoog zou gaan oplopen, heeft hij voor een Topfix doekzon­wering van Renson gekozen”, vertelt Tim Isebaert van Renson Premium Ambassador Torck, dat de realisatie van de niet-alledaagse installatie op zich heeft genomen. 

“De dakkoepel is altijd al een issue geweest op warme dagen, zelfs vóór de afgelopen hittegolven”, aldus zaakvoerder Dimitri De Cuyper van brasserie Pakhuis. “Omdat het klimaat niet meer is wat het twintig jaar geleden was, hebben we besloten om in een buitenzonwering te investeren. Voorkomen dat de zon tot bij het glas komt, is de enige oplossing om het binnen minder warm te laten worden en de airco minder uren te hoeven laten draaien.” 

Uiteindelijk is de dakkoepel uitgerust met dertien windbestendige Topfix zonweringen. “Het voordeel van buitenzonwering kan niet duidelijker worden geïllustreerd als hier”, meent Isebaert. “Met de zon vol op de glazen koepel is met binnenzonwering het kwaad al geschied omdat de warmte dan al binnen is. De keuze voor de Topfix doekzonwering van Renson was wat ons betreft de enige logische, enerzijds om aan de eisen voor wat betreft windbestendigheid te voldoen en anderzijds vanuit esthetisch oogpunt om het historisch karakter van het pand te eren. Van binnenuit is de doekzonwering namelijk amper te zien!” 

De Topfix zonwering gesloten.

“Esthetiek was inderdaad een belangrijk aandachtspunt”, bevestigt Dimitri De Cuyper. “We hebben daarom dan ook gevraagd om doekkasten en zijgeleiders in dezelfde groene kleur als de stalen koepelstructuur uit te voeren. De bedoeling was dat onze klanten de zonwering zo weinig mogelijk opmerken en dat is gelukt! Met de esthetisch integratie gaan we voor duurzaamheid zonder aan het historisch karakter van het pand te raken. Dat is het ideale compromis. De keuze voor Topfix staat in functie van het comfort voor de klanten. Zij hebben nu geen last meer van de felle, rechtstreeks binnenvallende zon, terwijl de transparantie van de doeken ervoor zorgt dat er toch voldoende daglicht binnenkomt. Zowel Renson als Torck zweren overigens bij kwaliteit en duurzaamheid, waarden die ook wij hoog in het vaandel dragen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details