Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Renson: ‘Nieuwe screens op slanke raamprofielen in hartje Gent’
Fixsceens Minimal bij een appartement in hartje Gent

Renson: ‘Nieuwe screens op slanke raamprofielen in hartje Gent’

Een appartement in hartje Gent in België biedt dankzij grote raampartijen een prachtig uitzicht over de stad. Dit uitzicht moet zo ongestoord mogelijk zijn, zelfs op zonnige dagen, als tegelijkertijd de warmte buiten moet worden gehouden. Zie daar de uitdaging voor Kristof Torck, directeur van het gelijknamige familiebedrijf en Renson Premium Ambassador. Hij heeft de Fixscreen Minimal als passende zonweringoplossing voor dit appartement voorgesteld. 

Van binnenuit zijn geleiders en kast van de screens nauwelijks zichtbaar.

“Als Premium Ambassadeur voor Renson moet je enkele jaren ervaring hebben met de producten van het bedrijf en verschillende stadia doorlopen”, legt Torck uit. “Het is ook een blijk van vertrouwen: Renson vertrouwt op onze goede prestaties op het vlak van verkoop, installatie en after-sales.” 

Oververhitting voorkomen

Op dit project in Gent heeft Torck zijn expertise met de zonwering van Renson ten volle kunnen uitspelen. “De bewoners van dit appartement zochten naar een oplossing die de gevolgen van hittegolven, zoals we die tijdens enkele van de afgelopen zomers hebben gehad, grotendeels buiten zouden houden. Omdat zij in hun vorige appartement goede ervaringen hadden met zonwering, wilden zij opnieuw een dergelijke oplossing. Buitenzonwering kan immers een groot verschil maken voor de kamertemperatuur op warme dagen, want de zonnewarmte wordt aan de buitenkant tegengehouden, nog voor ze het glas kan bereiken.” 

De smalle profielen van de Fixscreen Minimal zijn heel onopvallend.

Maximaal behoud van zicht naar buiten

Torck ontdekte echter ter plaatse dat verschillende obstakels de installatie van traditionele doekzonwering of screens bemoeilijkten. “De bewoners wilden het zicht naar buiten natuurlijk zo goed mogelijk behouden. Dat kan perfect dankzij de transparantie van het zonwerende doek, maar om die reden mochten zijgeleiders en doekkast niet voor de raamprofielen uitsteken.” 

Aangezien het bij het appartement in Gent om een betrekkelijk nieuw gebouw gaat met grote raamoppervlakken en slanke profielen, was dat geen vanzelfsprekendheid. “We zagen al direct dat gewone, zijgeleiders van 35 mm niet zouden passen. Deze geleiders zouden buiten het raamprofiel uitsteken en zo het gezichtsveld beperken, en dus hebben we de bewoners de Fixscreen Minimal van Renson voorgesteld.” 

Voordelen voor slanke raamprofielen

De bewoners waren onmiddellijk overtuigd, aldus Kristof Torck. “Dankzij de smalle zijgeleiders van amper 20 mm bleek de Fixscreen Minimal de ideale oplossing, zonder de grote ramen met slanke profielen te hinderen. Net als de zijgeleiders was ook de doekkast van binnenuit niet zichtbaar, wat voor de klant een extra pluspunt was.” 

Kristof Torck vertelt hoe verbazend eenvoudig alles was. “Eerst hebben we de kast en de geleiders gemonteerd, daarna de doekbuis en ten slotte de onderlat. Heel praktisch, want onze monteurs konden het gewicht bij montage daarmee tot een minimum beperken.” 

Minimalistische doekzonwering als huisregel

“Na de installatie waren enkele huisgenoten nieuwsgierig naar het resultaat, omdat zij met hetzelfde probleem van oververhitting binnenshuis worstelden”, aldus Torck. “Het gevolg is dat dit type minimalistische doekzonwering voortaan in de huisregels van dit appartementengebouw is opgenomen! Wie zonwering wil plaatsen, moet daarvoor kiezen om geen afbreuk te doen aan de uniforme look van het gebouw. Wij zien dit als een groot compliment voor ons werk!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details