Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Renson investeert in Chinese productiesite
Een Chinese delegatie op bezoek in het Renson hoofdkantoor in Waregem (België)

Renson investeert in Chinese productiesite

In Huizhou (provincie Guangdong, China) nam Renson eind 2020 een nieuwe site in gebruik waar het windvaste Fixscreen doekzonwering voor de lokale Chinese markt zal produceren. “Deze investering voor de toekomst was nodig om die sterk groeiende afzetmarkt sneller te kunnen beleveren,” aldus CEO Paul Renson. “Want ook in China zijn oververhitting en energiebesparing op het vlak van koeling een echt ‘hot item’. Zo is in het district Shanghai onder bepaalde voorwaarden zonwering zelfs al opgenomen in de bouwvoorschriften.”

De nieuwe productiesite in Huizhou (China), waar de Renson Fixscreen windvaste doekzonwering geproduceerd wordt

“Ik heb het vaak over ‘lokale verankering’, maar die heeft voor Renson twee gezichten: met het gros van de productie in België, kunnen we blijven tegemoet komen aan de hoge kwaliteit waarvoor Renson als merk staat. Tegelijk richten we onze blik ook volop op de rest van de wereld, getuige ons verdelersnetwerk in 83 landen. En dankzij gespecialiseerde partners in verschillende uithoeken van de wereld, kunnen we overal snel en op maat leveren en installeren,” aldus CEO Paul Renson. “Renson is intussen al enkele jaren actief op de Chinese markt en dat resulteerde in een aantal prestigieuze projecten, zoals het Black Forest appartementencomplex in Shanghai. Daarbij staat telkens opnieuw vooral de onberispelijke kwaliteit van de Fixscreen doekzonwering hoog aangeschreven bij de plaatselijke ontwikkelaars. Om die op deze groeimarkt in de toekomst snel te kunnen aanleveren, drong deze investering ter plaatse zich op. De focus ligt daarbij vooral op de projectmarkt (80%), hoewel we er ook de residentiële markt (20%) willen mee aanboren.”

Theoretische opleiding bij Renson in België

1310m² lokale productie Fixscreen doekzonwering

Concreet produceert Renson in Huizhou doekzonwering die specifiek aangepast werd aan de noden van de Chinese markt. De nieuwe Renson productiesite beslaat in totaal 1310m² voor de productie van Fixscreen doekzonwering, met mogelijkheid om later nog uit te breiden.Intussen draait de productie er op volle toeren en recent rolder er een eerste grote bestelling van 1.000 Fixscreens van de band. “Om onze Belgische Renson-kwaliteit ook ter plaatse te kunnen blijven garanderen, werden de mensen die daar aan de slag gaan in eerste instantie in onze eigen productie in België opgeleid en getraind,” schetst Paul Renson het voortraject van deze investering. “Maar ook bij de opstart van de productie daar, worden ze verder begeleid door Belgische medewerkers die de producten door en door kennen.”

Praktijkopleiding montage screens bij Renson in België

Paul Renson: “Nieuwe faciliteiten als deze zijn uiteraard belangrijke investeringen, maar nog belangrijker is de investering in de mensen die er aan de slag gaan. Zij zijn het die wereldwijd instaan voor de topkwaliteit die we produceren. Zelfs aan de andere kant van de wereld moet die onberispelijk zijn, en dus sparen we kosten noch moeite om hen van onder te dompelen in het Renson-DNA dat ons zo kenmerkt.”

Renson & The Belgian House, een nieuwe inspiratiehub in Shanghai

De investeringen van Renson in China blijven niet bij de productie van zonwering. Met de  The Belgian House in Shanghai opende op 27 november 2020 een unieke ontmoetingsplek waar architecten, ontwerpers en projectontwikkelaars de beste Belgische merken voor interieur- en outdoor kunnen ontdekken. The Belgian House is een initiatief van zeven partners: naast Renson zetten ook PR-Living, Kreon, Decospan, Basalte, Reynaers, Royal Botania hun schouders hieronder.

Het Renson-productieteam in Huizhou (China)

Paul Renson (CEO Renson): “Hier kunnen we architecten uit Shanghai en heel China warm maken voor de premium designproducten van Renson. Dit is een buitenkans om onze designoplossingen voor gezonde, comfortabele binnen- en buitenruimten aan hen voor te stellen.” Duurzaamheid en hoogstaand design staan steeds centraal bij Renson, zoals duidelijk te zien is aan de Camargue en Camargue Skye terrasoverkapping die bezoekers in The Belgian House kunnen bewonderen.

‘Black Forest’: één van de recente prestigieuze Chinese projecten waar de Fixscreen doekzonwering van Renson op applaus onthaald werd voor deze hoogbouw-toepassing

Het 250 m² grote beleveniscentrum ligt op het binnenplein van het Shanghai People’s Fine Arts Publishing House op Changle Road. Deze omgeving heeft niet alleen een rijke geschiedenis en cultuur, maar biedt ook een podium voor de meest kwaliteitsvolle designtrends. The Belgian House giet inspirerende producten van alle partners in één authentiek Belgisch designconcept. Er is zelfs een eigen café met Belgische bieren te vinden. In het gebouw worden creatieve workshops georganiseerd en het doet ook dienst als tijdelijke ontmoetingsplaats.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details