Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Renson: ‘Fixscreen Minimal doekzonwering biedt maximale mogelijkheden bij minimale impact

Renson: ‘Fixscreen Minimal doekzonwering biedt maximale mogelijkheden bij minimale impact

“Dat maakt van de windvaste Fixscreen meer dan ooit de meest allround, efficiënte, duurzame en kwalitatieve investering om op warme dagen binnenshuis toch het hoofd koel te kunnen houden. Zowel voor inbouw als na-installatie op high end minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren heeft Renson nu het perfecte compromis tussen duurzaamheid, comfort en design beschikbaar. Het resultaat is een esthetisch geheel, in harmonie met de architectuur.” 

“Nu Renson met de Fixscreen Minimal voor het hoogst haalbare gaat op het vlak van design en gedetailleerde afwerking, is van in de gevel ingebouwde doekzonwering amper nog iets te zien”, gaat Els Vandaele verder. “Zonder zichtbare schroeven en met alle onderdelen in dezelfde kleur gaat deze screenzonwering zelfs in combinatie met de slankste raamprofielen helemaal in het geheel op. Ideaal voor wie kiest voor comfort, maar niet wil inboeten op binnenvallend daglicht door doekkasten en zijgeleiders die over superslanke raamprofielen uitsteken en het glas blokkeren.” 

De base box M.W+ is een optioneel onderdeel om doekkast én zijgeleiders 40 mm vrij naar voren te brengen.

Dit nieuwe type doekzonwering dankt z’n windbestendigheid tot maar liefst 130 km/u aan de ritstechnologie en is tegelijkertijd zo minimalistisch ontworpen dat ze amper opvalt wanneer ze met het raam in de gevel is ingewerkt. “Dat is mogelijk dankzij een compactere doekkast, een kleinere onderlat, waarin de lasnaad van het doek onzichtbaar is weggewerkt, smallere zijgeleiders, en een perfecte aansluiting op de aflopende raamdorpel”, legt Els Vandaele uit. 

Naast de vijf jaar productgarantie, geldt de zeven jaar garantie op de Fixscreen technologie ook voor de Fixscreen Minimal. Bovendien wordt die garantie uitgebreid met zeven jaar garantie op de Detecto Renson ‘safety first’ motor. 

Breedtes tot 12m én geschikt voor schuifdeuren

Een opvallend kenmerk van de Fixscreen Minimal is volgens Els Vandaele dat de screen dankzij de base box M.W+ als optioneel onderdeel om de doekkast aan te haken in zijn geheel (doekkast én zijgeleiders) 40 mm vrij naar voren kan worden gebracht. “Dat zorgt er voor dat deze doekzonwering nu ook combineerbaar is met ramen of deuren met een klink aan de buitenzijde en dat ze goed combineerbaar is met minimalistische ramen met hun kenmerkende verstevigingsprofielen. Maar net zo goed laat de vrijstaande koppelzijgeleider voortaan ook de nodige ruimte voor schuifhorren en schuiframen met een schuivende vleugel aan de buitenzijde: tot 12 m breed, zonder concessies aan de detaillering en met het grootst mogelijke installatiegemak.” 

Installatiegemak voorop

Bij de ontwikkeling van de Fixscreen Minimal is in de eerste plaats rekening ge­houden met het montagegemak. Renson noemt de volgende aspecten: 

Het profiel achteraan de doekkast is zo ontworpen dat het voor verschillende toepassingen kan dienen, bijvoorbeeld om de kast snel en eenvoudig op te hangen aan een vooraf bevestigd haakprofiel. Voor vrijstaande toepassingen is de achterkant van de doekkast mooi afgewerkt middels een opvulprofiel. Waar men de doekkast 40 mm voor het raam wil laten komen, kan gebruik worden gemaakt van de base box M.W+, in combinatie met een M.W+ zijgeleider.  

Om de Fixscreen Minimal nog sneller te kunnen monteren, gebeurt de verbinding tussen de doekkast en de zijgeleiders met behulp van een losse montagestift. 

Het is voortaan heel eenvoudig om de onderlat los te klikken van het doek, iets wat zeker bij de installatie van grote screens veel scheelt in gewicht en wat er tevens voor zorgt dat screens snel kunnen worden gedemonteerd. 

Een nieuw, demonteerbaar klikprofiel op de doekbuis beperkt niet alleen de horizontale lijnvorming in het doek tot een minimum, maar zorgt er ook voor dat het doek eenvoudig en snel uit de doekbuis kan worden geklikt. 

De bestaande Connect&Go technologie heeft een update ondergaan, waardoor ze volgens Renson nog robuuster en gebruiksvriendelijker is geworden. Dankzij de integratie van de Click&Safe technologie, klikt de aansluiting van de doekbuis nu schroefloos in de kast. Daardoor heeft de installateur de handen vrij om de montage probleemloos af te werken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details